Home » Știri » Descoperire inedită: ce s-a găsit într-o carte de rugăciuni din secolul al XV-lea. Toți au rămas uimiți când au văzut imaginea

Descoperire inedită: ce s-a găsit într-o carte de rugăciuni din secolul al XV-lea. Toți au rămas uimiți când au văzut imaginea

Violeta Badea / 27.05.2021, 15:30
Descoperire inedită: ce s-a găsit într-o carte de rugăciuni din secolul al XV-lea. Toți au rămas uimiți când au văzut imaginea

Descoperire inedită: ce s-a găsit într-o carte de rugăciuni din secolul al XV-lea. O echipă de cercetători a făcut o descoperire șocantă! Ducele de Bretania a pictat-o pe cea de-a doua soție peste o imagine a primei soții decedate. Ilustrația a fost găsită într-o carte de rugăciuni din secolul al XV-lea. Toți au rămas uimiți când au văzut imaginea!

Descoperire inedită: ce s-a găsit într-o carte de rugăciuni din secolul al XV-lea

Descoperire senzationala intr-o carte de rugaciune
Descoperire senzationala intr-o carte de rugaciune

Cartea de rugăciuni din secolul al XV-lea purta denumirea de „Carte de ore” și era creată pentru laicii catolici. În anul 1431, Iolanda de Aragon (1381-1442), ducesă de Anjou, în Franța, a cumpărat-o și i-a oferit-i fiicei sale Iolanda de Anjou (1412-1440) când s-a căsătorit cu ducele Francisc I de Bretania în anul 1431. Cuplul a avut un destin cumplit. Cei doi au avut un fiu, dar acesta a murit în copilărie. După un timp, Iolanda a avut aceeași soartă. Ducesa de Anjou a decedat în anul 1440.

După moartea acestuia, ducele Francisc I de Bretania și-a refăcut viața și s-a recăsătorit cu Isabella Stewart de Scoția (1427-1494). Oamenii de știință de la Muzeul Fitzwilliam din Cambridge, Marea Britanie, au făcut o descoperire senzațională. Aceștia au analizat manuscrisul și au aflat că pe o pagină din carte există o zonă mai întunecată care ascunde un detaliu uluitor. Totul s-a aflat datorită tehnologiei moderne în infraroșu. Astfel, specialiștii au putut vedea imaginea Iolandei de Anjou îngenunchind pentru rugăciune în fața Fecioarei Maria.

Toți au rămas uimiți când au văzut imaginea

Descoperire inedita
Descoperire inedita facuta de o echipa de cercetatori

La un moment dat, imaginea pictată de mai sus a fost înlocuită cu una care o înfățișa pe cea de-a doua soție a ducelui, Isabella Stewart de Scoția. Aceasta se afla în aceeași poziție, fiind prezentată făcând rugăciune în fața Fecioarei Mariei. În aceeași pictură apare și Sf. Ecaterina de Alexandria în spatele Isabellei Stewart. În secolul al IV-lea, femeia a fost ucisă.

„După moartea primei sale soții, Francis a luat cartea de rugăciuni și a ordonat personalizarea acesteia pentru a se potrivi cel mai bine cu Isabella”, a declarat Suzanne Reynolds de la Muzeul Fitzwilliam, din cadrul Universității din Cambridge.

Cercetătorii sunt de părere că Isabella ar fi avut mai multe contribuții. De exemplu, includerea Sfintei Ecaterina, care nu a fost acolo înainte, indică faptul că Isabella ar fi putut avea un devotament special față de această sfântă. Ecaterina de Alexandria a fost o sfântă creștină și fecioară, care a fost martirizată la începutul secolului al IV-lea în timpul împăratului roman Maxentius (306-312).

Se spune că a fost o prințesă și o studentă cu rezultate deosebite, care a devenit creștină în jurul vârstei de 14 ani. Sf. Ecaterina de Alexandria a reușit să convertească sute de oameni la creștinism. Aceasta fost martirizată în jurul vârstei de 18 ani. „Cărțile de ore” se bucurau de o mare popularitate în Evul Mediu și conțineau foarte multe poze, inclusiv ale celui care o achiziționa. Cartea care conține imaginea despre care am vorbit mai sus se regăsește la Muzeul Fitzwilliam.