Home » Life & Style » Timp liber » Cele mai bizare locuri de muncă din istorie. 5 meserii care au dispărut. Nimeni nu ar vrea să le aibă

Cele mai bizare locuri de muncă din istorie. 5 meserii care au dispărut. Nimeni nu ar vrea să le aibă

Alexandru Cazacu / 04.08.2021, 15:33
Cele mai bizare locuri de muncă din istorie. 5 meserii care au dispărut. Nimeni nu ar vrea să le aibă

Deși mulți oameni din zilele noastre se plâng de locurile de muncă unde își desfășoară activitatea, de-a lungul vremii au existat unele joburi care au dispărut și pe care nimeni nu ar vrea să le aibă. Așadar, noi ți-am pregătit o listă cu cele mai bizare locuri de muncă din istorie.

Cele mai bizare locuri de muncă din istorie

Ei bine, dacă te afli printre oameni care nu sunt mulțumiți de jobul lor sau pur și simplu se plictisesc la locul de muncă pe care îl ai, după ce îți vom prezenta aceste joburi mai puțin obișnuite, cu siguranță îți vei privi propria ocupație cu alți ochi. Iată care sunt unele dintre cele mai ciudate locuri de muncă din istorie.

Ștergătorul de funduri regale

În ceea ce privește locurile de muncă la care nu ai vrea să mergi, acesta este cu siguranță primul de pe listă. Ei bine, la curtea regelui Angliei, acest job de îngrijitor al closetului se numea ”Groom of the Stool”. Servitorul care ocupa această ”funcție” avea datoria să-l asiste pe monarh când mergea la toaletă și să se asigure că totul se petrecea într-o atmosferă demnă de un rege.

Cu toate că acest loc de muncă era foarte neplăcut, servitorul care se ocupa cu aceste lucruri se bucura de o poziție privilegiată la curtea regelui. Datorită faptului că era cel mai intim servitor al regelui, el era și confident al acestuia, iar asta îi conferea multă influență.

Vânător de șobolani

Mai ales din cauza epidemiilor de ciumă, controlul populației de șobolani a devenit la vremea respectivă foarte important în Europa. Așadar au ieșit și noi locuri de muncă. Nevoia de a împiedica răspândirea bolilor purtate de rozătoare, a făcut necesară intervenția vânătorilor de șobolani. Aceștia prindeau adesea șobolanii cu mâinile goale.

Cele mai bizare locuri de muncă din istorie. Vânător de șobolani
Cele mai bizare locuri de muncă din istorie. Vânător de șobolani

Cele mai bizare locuri de muncă – Furnizori de cadavre

Tot în Anglia, între secolele XVI-XIX, doar cadavrele criminalilor executați puteau să fie folosite în diferite scopuri științifice. Cu toate acestea, numărul cadavrelor nu era destul de mare încât să acopere cererea, așadar au apărut noi ”joburi”, adică furnizorii de cadavre.

Ce făceau acești ”angajați”? Ei bine, ei furau cadavrele din cimitire, iar apoi le vindeau facultăților de medicină din Anglia.

Lector pentru muncitori

Acest job presupunea informarea și distrarea muncitorilor din fabricile de trabucuri. Cititorii specializați era plătiți din banii de la ceilalți angajați din fabrică și stăteau alături de muncitori, citindu-le ziare sau romane, în timp ce aceștia munceau, potrivit incredibilia.ro.

Degustătorii monarhilor

Ei bine, dacă e să vorbim despre joburi foarte riscante, atunci acest loc de muncă trebuie neapărat inclus pe listă. În vremurile trecute, lupta pentru putere era crâncenă, iar asasinatele, la ordinea zilei. Așadar, regii erau nevoiți să ia măsuri pentru a nu fi otrăvit.

Astfel, monarhii aveau la curte un degustător de mâncăruri. Acest job presupunea ca cel care îl prestează să guste mâncarea înainte ca regele să se atingă de ea, pentru a evita orice tentativă de asasinare. Așadar, degustătorul risca la fiecare masă să fie otrăvit.