Home » Life & Style » Timp liber » Cele mai ciudate joburi de la Casa Regală. Pare ireal, dar Regina Elisabeta chiar are acești angajați. O persoană îi poartă pantofii pentru a-i lărgi

Cele mai ciudate joburi de la Casa Regală. Pare ireal, dar Regina Elisabeta chiar are acești angajați. O persoană îi poartă pantofii pentru a-i lărgi

Voicu Costin / 26.12.2021, 13:40
Cele mai ciudate joburi de la Casa Regală. Pare ireal, dar Regina Elisabeta chiar are acești angajați. O persoană îi poartă pantofii pentru a-i lărgi

Din cele mai vechi timpuri, Regina era înconjurată de angajați pentru a o servi în permanență, așa cum se cuvine. Dacă va gândeați că o persoană cu sânge albastru are nevoie doar de menaj și prepararea mesei, vă înșelați! Sunt angajați care servesc un rol important în Buckingham Palace dar sunt și angajați care ocupă funcții ciudate. Aflăm în articolul următor o listă cu cele mai ciudate meserii ale angajaților Reginei Elisabeta a II-a!

5  joburi ciudate la Casa Regală

O Regină trebuie tratată ca atare, iar serviciile angajaților trebuie să fie pe măsura unei personalități marcante a istoriei precum este Regina Elisabeta a II-a, monarhă a cinsprezece state suverane, cunoscute sub numele de Commonwealth. La vârsta respectabilă de 95 de ani, Suverana reușește cu brio să își exercite puterea și este mai mereu în prim-planul știrilor. Fiind o personalitate marcantă, Regina reușește mereu să atragă atenţia prin apariția sa distinsă.

Pentru Casa Regală a Marii Britanii știm că lucrează peste 1.000 de angajați, iar unii dintre ei au atribuții mai puțin întâlnite în lumea largă.

Purtătorul regal de pantofi

Angela Kelly este un bun exemplu. De peste 25 de ani, femeia face parte din staff-ul Casei Regale. Jobul ei poate vi se pare ciudat, însă aceste sarcini intră în atribuțiile ei. Ea se ocupă cu purtarea pantofilor pentru a-i lărgi, înainte ca Regina Elisabeta să îi poarte.

„După cum a scris şi presa, servitorul poartă încălţările Majestăţii Sale pentru a se asigura că sunt confortabile şi că Regina este tot timpul pregătită să iasă pe uşă. Şi, da, eu sunt acel lacheu (n.r. servitor). Regina are foarte puţin timp liber şi nu apucă să-şi poarte încălţările ca să le facă mai comode. Şi, cum avem aceeaşi mărime la picior, era logic că eu să fac lucrul acesta”, a scris Angela Kelly în cartea sa „The Other Side of the Coin: The Queen, The Dresser and The Wardrobe”, potrivit clickpentrufemei.ro.

Gardianul lebedelor și numărătorul lebedelor

Inițial, a existat o singură persoană care avea grijă de lebedele Reginei, numită gardianul regal al lebedelor. Fiind o sarcină mai complexă, Regina s-a gândit că acesta ar avea nevoie de ajutor și a mai angajat încă un om pentru a se ocupa de controlul sănătăţii păsărilor, dar și de recensământul anual al lor. Ba mai mult, aceștia trebuie să se ocupe și de salvarea lebedelor și de păstrarea lor în cea mai bună formă.

Maestrul muzical al Reginei

Regina Elisabeta este mereu acompaniată de o fanfară, de aceea aceasta a ținut să angajeze un expert al muzicii. Acest maestru muzical este responsabil pentru compunerea melodiilor pentru evenimentele regale importante. Fie că vorbim de încoronări, zile de naștere, aniversări, căsătorii sau înmormântări, muzicianul regal trebuie să satisfacă toate pretențiile Reginei Elisabeta, o iubitoare a muzicii clasice.

Schimbarea orelor la Palatul Buckingham

Un palat mare are nevoie de multe ceasuri pentru că nu știi niciodată când Regina vrea să știe câte minute mai are până la următoarea ședință. Peste 400 de ceasuri afișează ora exactă pentru Majestatea Sa. De aceea, o persoană a fost angajată să se ocupe de schimbarea orei primăvara și toamna, dar să se ocupe și de repararea și conservarea lor. Un obiect cu cât mai vechi cu atât îi trebuie mai multă atenție pentru a fi reparat, de aceea, doar un specialist poate pune mâna pe rotițele ceasurilor din palat, unele dintre ele fiind foarte vechi.

Conservator al timbrelor Reginei

Colecția de timbre a Reginei reușește să impresioneze toți colecționarii de timbre din lume. Colecția impresionantă are nevoie de un maestru care să se ocupe de conservarea lor. Fiecare loc vizitat de Regina Elisabeta este desenat pe un astfel de timbru, iar aceasta ține foarte mult la colecția ei. Pe lângă timbrele adunate de Suverană în timpul vieții, ea a moștenit și o colecție impresionantă de la tatăl ei, George al VI-lea al Regatului Unit.