Home » Știri » Știri externe » Decizie neașteptată! De ce a anulat Regina Elisabeta a II-a întâlnirea cu familia regală de Crăciun

Decizie neașteptată! De ce a anulat Regina Elisabeta a II-a întâlnirea cu familia regală de Crăciun

Manolică Anca / 16.12.2021, 17:16
Decizie neașteptată! De ce a anulat Regina Elisabeta a II-a întâlnirea cu familia regală de Crăciun

Decizie neașteptată! Regina Elisabeta a II-a a anulat planurile familiei regale înainte de Crăciun din cauza preocupărilor legate de actuala criză de Covid-19. Numărul cazurilor de noua tulpină Omicron crește tot mai mult în Marea Britanie, astfel că Suverana a decis să ia măsuri de precauție și a anulat prânzul în familie care se lua înainte de Crăciun.

Regina Elisabeta a II-a a anulat întâlnirea cu familia regală de Crăciun

După ce festivitățile de anul trecut au fost anulate din cauza restricțiilor de Covid-19, Regina, în vârstă de 95 de ani, a sperat să își găzduiască familia extinsă pentru petrecerea anuală de dinaintea Crăciunului. Aceasta era programată să aibe loc săptămâna viitoare, marți mai exact, și ar fi trebuit să adune în jurul mesei aproximativ 50 de rude, inclusiv pe Prinţul Charles şi Camilla.

În timp ce prânzul are loc de regulă la Palatul Buckingham, evenimentul din acest an ar fi trebuit să aibă loc la Castelul Windsor, unde Regina a fost cazată pe fondul pandemiei în curs.

Însă a fost anulată ca măsură de precauție, pe fondul unei creșteri ratei de îmbolnăviri cu noua tulpină Omicron în Marea Britanie, pentru a nu periclita planurile din ziua de Crăciun ale celor care urmau să participe la eveniment. Monarhul regretă că a trebuit să ia această decizie, dar a considerat că este ceea ce trebuie făcut în aceste circumstanțe.

Este primul Crăciun fără soțul ei, Prințul Philip

Acest sezon de sărbători este, de asemenea, primul pe care Regina nu îl petrecere alături pe iubitul ei soț, prințul Philip. Ducele de Edinburgh a murit în aprilie, la vârsta de 99 de ani. De asemenea, ar fi fost și cea mai mare reuniune de familie de la nefericiul eveniment. „Oricare ar fi durerea ei privată, ea vrea să meargă mai departe într-un mod cât mai vesel posibil”, a spus un apropiat din interior despre aceasta pentru People.

Regina Elisabeta a II-a a anulat întâlnirea cu familia regală de Crăciun
Regina Elisabeta a II-a a anulat întâlnirea cu familia regală de Crăciun

Ultima dată când a găzduit evenimentul a fost în 2019, înainte de începerea pandemiei de Covid-19, unde i s-au alăturat membrii familiei regale la Palatul Buckingham. Cu acea ocazie, familia Cambridge a fost prezentă (ducele și ducesa de Cambridge împreună cu cei trei copii ai lor: prințul George, prințesa Charlotte și prințul Louis), precum și prințul de Wales și ducesa de Cornwall.

Ducele și ducesa de Sussex și Archie, singurul lor copil la acea vreme, nu au participat la prânz, deoarece se aflau într-o pauză de șase săptămâni de la îndatoririle regale și își petreceau timpul în privat. O lună mai târziu, Harry și Meghan au anunțat că își vor renunța din rolurile de membri seniori ai familiei regale, în încercarea de a-și crea un „nou rol progresiv în cadrul instituției”.

Familia regală nu a confirmat încă dacă vor fi anulate și alte planuri de Crăciun. Regina și alți membri cheie ai familiei tind să petreacă împreună ziua de Crăciun și se întâlnesc cu membrii publicului în timp ce se îndreaptă spre o slujbă bisericească.