Home » Life & Style » Timp liber » Cele mai ciudate lucruri pe care astronauții le-au văzut în spațiul cosmic

Cele mai ciudate lucruri pe care astronauții le-au văzut în spațiul cosmic

Alexandru Cazacu / 10.08.2021, 13:31
Cele mai ciudate lucruri pe care astronauții le-au văzut în spațiul cosmic

În spațiul cosmic, astronauții pot vedea nenumărate lucruri uimitoare, de la lună și stele la o priveliște incredibilă a Pământului. Cu toate acestea, uneori ei văd și unele lucruri mai puțin obișnuite. În următoarele rânduri îți vom spune care sunt cele mai ciudate lucruri observate de astronauți în spațiu.

Lucruri ciudate văzute de astronauți în spațiul cosmic

După cum am menționat exist lucruri incredibile care se văd din spațiu, însă în unele cazuri, astronauții au susținut că au văzut și lucruri mai puțin obișnuite. De la lumini ciudate la OZN-uri, poveștile astronauților te fac să te întrebi dacă sunt reale sau doar mintea lor le-a jucat feste.

Se pare că spațiul cosmic nu este pentru cei mai slabi de inimă, iar asta o arată și unele lucruri neobișnuite pe care astronauții le-au văzut. Așadar, noi v-am pregătit o serie de lucruri bizare pe care astronauții le-au văzut și care te vor face să îți schimbi părerea despre spațiul cosmic. Iată care sunt acestea.

Globul verde, părut din întuneric

În timp ce se afla într-o misiune în spațiu, astronautul Gordon Cooper ar fi dat peste un obiect neidentificat. Mai exact, la sfârșitul călătoriei sale de 22 de orbite în jurul Pământului, astronautul a văzut un glob verde strălucitor apropiindu-se de capsula în care se afla. Ba chiar mai mult de atât, apropierea obiectului a fost observată și de cea mai apropiată stație de urmărire din Muchea, Australia.

Lucruri ciudate văzute de astronauți – Explozia unui OZN

În 1981, în timp ce făcea parte din echipajul  stației spațiale Salyut VI, Vladimir Kovalyonok a observat ceva ciudat pe hublou. Mai exact, astronautul a văzut un obiect orbitant de mărimea unui deget, după cum spunea chiar el.

Deși a fost greu să determine dimensiunea și acestuia, partenerul lui Kovalyonok s-a pregătit să-i facă o fotografie, obiectul neidentificat a explodat brusc, rămânând doar nori de fum în urma lui. Se pare că obiectul bizar s-a împărțit în două piese interconectate precum o halteră, iar astronauții au raportat imediat acest lucru.

Lucruri ciudate văzute de astronauți în spațiul cosmic
Lucruri bizare văzute de astronauți în spațiu

Neil Armstrong și OZN-urile de pe Lună

Chir și Neil Armstrong s-ar număra printre primii astronauți care au văzut unele obiecte uriașe în spațiul cosmic. Se spune că celebrul astronaut ar fi trimis un mesaj secret către NASA, în timp ce se afla în misiunea spațială Apollo 11. Cu toate acestea, Armstrong nu a comentat niciodată aceste zvonuri, cel mai probabil din cauză că nu a existat o bază pentru afirmațiile că ar fi văzut aceste lucruri.

”Erau uriași! Enormi! Oh, Doamne! Nu ți-ar veni să crezi! Îți spun că mai sunt alte nave spațiale aici aliniate pe partea îndepărtată a marginii craterului! Sunt pe Lună, privindu-ne!”, ar fi spus Armostrong, potrivit clickpentrufemei.ro.

Spectacole de lumini în spațiul cosmic

Tot în timpul misiunii Apollo 11, mai mulți astronauții au raportat că au văzut unele ”blițuri de lumină”. Așadar, în următoarele misiuni au fost efectuate mai multe experimente pentru a se afla ce au văzut astronauții. Cei de la NASA au stabilit că aceștia observă raze cosmice, pe care noi nu le putem vedea de pe Pământ, deoarece ele sunt absorbite de atmosfera noastră. Astfel, fără acea barieră, astronauții ce nimeni nu mai văzuse până la vremea respectivă.