Home » Life & Style » Timp liber » Chifteluțe din broccoli. Rețeta e ideală pentru perioada de post

Chifteluțe din broccoli. Rețeta e ideală pentru perioada de post

Violeta Badea / 26.03.2021, 09:47
Chifteluțe din broccoli. Rețeta e ideală pentru perioada de post

Chifteluțe din broccoli. Rețeta e ideală pentru perioada de post. Dacă ții post și nu știi ce să mai gătești, atunci ai putea să încerci chifteluțele din broccoli. Sunt gustuoase, delicioase și foarte sănătoase! Un alt avantaj este acela că le poți prepara în doar câteva minute. Tot ceea ce trebuie să faci este să amesteci ingredientele. Mai jos vei vedea cât de simplu se prepară.

Chifteluțe din broccoli

Chifteluțele din broccoli sunt cea mai bună variantă pentru Postul Mare. Această legumă este cunoscută pentru beneficiile sale, fiind bogată în vitaminele K și C, fibre și potasiu. Astfel, ai toate motivele pentru a consuma broccoli cât mai des. Chifteluțele pe care ți le recomandăm au un gust minunat și se gătesc în doar câteva minute. Așadar, nu trebuie să-ți petreci toata ziua în bucătărie.

Acest preparat este ideal pentru cină. Se gătește imediat și nu necesită multă atenție, astfel că le poți găti și când ești obosit, după o zi de muncă. De asemenea, le poți prepara și pentru un eveniment. Te asigurăm că nu vei dezamăgi pe nimeni, deoarece au un aspect minunat și gustul este delicios. Mulți invitați vor rămâne uimiți și probabil nici nu vor crede că e broccoli. În continuare îți prezentăm ingredientele de care ai nevoie și modul de preparare. Vei rămâne uimit cât de simplu este să le gătești!

Chiftelutele din broccoli sunt alegerea perfecta pentru cina
Chiftelutele din broccoli sunt alegerea perfecta pentru cina

Ingrediente

  • 500 de grame de broccoli
  • o ceapă mare
  • un căţel de usturoi
  • 100 de grame de caşcaval
  • un ou
  • 50 de grame de pesmet
  • sare, după gust
  • piper, după gust

Mod de preparare

Iată ce trebuie să faci pentru început. Se taie broccoli-ul în buchețele mici și se fierbe la abur pentru o perioadă de cinci minute. După ce s-a fiert, se scurge bine de apă și se amestecă cu restul ingredientelor. Apoi, se dă totul prin blender.

Se amestecă ușor, se condimentează și se formează chiteluțele din această compoziție. Apoi, se prăjesc timp de 1 sau 2 minute. De asemenea, acestea se mai pot găti și la cuptor pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, pentru aproximativ 25 sau 30 de minute la o temperatură de 180 de grade celsius. Totul este gata! Le puteți servi simple sau împreună cu sosul preferat. Spor la treabă și poftă bună!

Beneficii broccoli

Broccoli este o sursă importantă de vitamine, minerale și antioxidanți.  Consumul acestei legume oferă organismului multe substanțe nutritive. Și ca să vă faceți o idee: 91 de grame de broccoli crud oferă șase grame de carbohidrați, 2,6 grame de proteine, 0,3 grame de grăsimi, 2,4 grame de fibre, 135% din necesarul de vitamina C, 11% din doza recomandată de vitamina A, 116% din necesarul de vitamina K, 14% din doza recomandată de vitamina B9 (acid folic), 8% din necesarul de potasiu, 6% din doza recomandată de fosfor și 3% din necesarul de seleniu.

Un alt avantaj al consumului de broccoli este lipsa caloriilor. În plus, asigură buna funcționare a sistemului nervos, reglează tensiunea arterială, menține sănătatea oaselor, previne cancerul, favorizează pierderea kilogramelor în plus, întărește sistemul imunitar și acestea sunt doar câteva dintre beneficiile acestei legume magice.