Home » Life & Style » Dieta cu verdețuri de primăvară – o super-cură care se potrivește perfect cu Postul Paștelui

Dieta cu verdețuri de primăvară – o super-cură care se potrivește perfect cu Postul Paștelui

Manolică Anca / 17.03.2021, 12:04
Dieta cu verdețuri de primăvară – o super-cură care se potrivește perfect cu Postul Paștelui

Dieta cu verdețuri de primăvară. Este perioada perfectă pentru a te bucura din plin de toate beneficiile verdețurilor de sezon, mai ales că ne aflăm și în Postul Paștelui. Așadar, ce ai spune de o super-cură cu salată verde, stevie, lobodă, urzici sau spanac care îți detoxifică organismul și să te ajută să obții silueta mult dorită?

Dieta cu verdețuri de primăvară

Primăvara este vine cu o mulțime de verdețuri proaspete benefice pentru sănătatea organismului și care, în plus, ne ajută să slăbim. Dieta cu verdețuri de primăvară este perfectă acum în perioada Postului Paștelui, când trebuie să renunțăm la carne, ouă și lactate. Și dacă încă nu știi ce verdețuri să adaugi în alimentația ta, în acest articol vei afla toate detaliile și ce beneficii au acestea.

În această perioadă, verdețurile de primăvară abundă în toate piețele. Ștevia, leurda, usturoiul verde, ceapa verde, salata verde, spanacul sau urzicile sunt doar câteva din verdețurile care te vor ajuta să îți curăți sângele de toxinele acumulate de-a lungul iernii. Pentru că sunt bogate în clorofilă, verdeţurile combat constipaţia, mirosurile corpului, respiraţia urât mirositoare şi întăresc imunitatea. Ele pot să fie consumate crude, cât și preparate termic, în diverse combinații. Profită de bogăția de nutrienți pe care le oferă corpului tău și include-le zilnic în meniul tău.

Ce beneficii au verdețurile de primăvară

1. Ștevie
Are un puternic efect detoxifiant, combate anemia şi este potrivită pentru multe mâncăruri, fiindcă nu are un gust pregnant care să acopere alte alimente. Fie că o foloseşti în salate, smoothie, tocănițe, ciorbe sau chiar în sarmale, aceasta nu ar trebuie să lipsească din meniul tău de primăvară.

2. Ceapă verde
Conține vitamina B6, vitamina C, zinc, potasiu, iod, fosfor, cupru, acid folic, fibre care au un puternic efect detoxifiant. Recomandată în cazul persoanelor care au probleme cu rinichii, ceapa verde este un medicament perfect și pentru scăderea colesterolului rău. De asemenea, toți antioxidanţii din ceapa verde şi compuşii sulfurici feresc corpul de cancer, reducând riscul de tumori la sân, ovare, prostată, colon şi plămâni.

O salată plină de verdețuri de primăvară este o comoară pentru sănătatea organismului
O salată plină de verdețuri de primăvară este o comoară pentru sănătatea organismului

3. Usturoi verde
Conţine nutrienţi valoroşi cum ar fi vitamina A, B1, B2, C, fosfor, potasiu, sulf, calciu, iod, siliciu. Este un medicament minune în prevenirea cancerului. De asemenea, conţine şi o substanţă cu proprietăţi antibiotice.

4. Salată verde
Salata verde este perfectă pentru prepararea unor salate bogate, ciorbe sănătoase sau smoothie-uri. Are un conţinut bogat în minerale, precum, magneziu, iod, cupru, fosfor, zinc, şi vitamine, A, B, C, D, E. Datorită conţinutului bogat în fibre, salata verde stimulează digestia.

5. Leurdă
Leurda sau usturoiul sălbatic aduce o mulţime de beneficii organismului, curâțând sângele şi protejând ficatul de boli.

6. Urzici
Bogate în vitaminele C, A, K, B2, calciu, magneziu, fier, acid folic şi clorofilă, acestea ajută la reglarea fluidității sângelui, având atât substanţe cu efect anticoagulant, cât şi cu efect coagulant.

Ce presupune dieta cu verdeţuri de primăvară

Dacă vrei să slăbeşti rapid, sănătos, fără înfometare, iată ce ar trebui să conțină meniul tău alimentar zilnic: ,iată ce trebuie să conţină meniul tău alimentar.

  • Mic dejun – o salată de verdeţuri, asezonată cu ulei de măsline şi zeamă de lămâie, alături de un ou fiert şi o felie de pâine prăjită.
  • Gustare – optează pentru seminţe dovleac, floarea-soarelui sau alege nuci ori migdale.
  • Prânz – poți prepara o ciorbă gustoasă de lobodă, ștevie sau spanac.
  • Cină – consumă o salată mare plină de verdeţuri cu legume: roşii, castraveţi, ceapă verde.
  • Important! Nu uita să bei cât mai multă apă, ceai sau limonadă îndulcită cu miere.

Alte alimente permise în dieta cu verdeţuri de primăvară: roşii, catraveţi, broccoli, ridichi, rucola, ardei gras, spanac.