Home » Life & Style » Timp liber » Cinci lucruri neștiute despre Cleopatra, regina Nilului. Cum a murit de fapt

Cinci lucruri neștiute despre Cleopatra, regina Nilului. Cum a murit de fapt

Alexandru Cazacu / 27.08.2021, 10:12
Cinci lucruri neștiute despre Cleopatra, regina Nilului. Cum a murit de fapt

Cleopatra este considerată a fi una dintre cele mai atrăgătoare femei din antichitate, iar viața sa a fost marcată de multe aventuri amoroase și comploturi. În acest articol, noi ți-am pregătit o serie de lucruri neștiute despre Cleopatra. Află unele dintre cele mai inedite și mai interesante aspect din viața ”reginei Nilului”.

Lucruri neștiute despre Cleopatra. Detalii pe care puțini le cunosc

Este deja cunoscut faptul că ”regina Nilului” a încheiat alianțe militare cu unii dintre cei mai puternici bărbați din lume de la vremea respectivă. Cu toate acestea, există și multe detalii mai puțin știute despre Cleopatra. În următoarele rânduri, veți afla care sunt acestea.

Cleopatra nu avea origini egiptene

Deși s-a născut în Egipt, originile familiei Cleopatrei erau macedonene. Ptolemeu al XII-lea a fost urmașul unui general al lui Alexandru cel Mare și tatăl lui Cleopatra. În anul 323 î.e.n., după moartea lui Alexandru cel Mare, Ptolemeu a preluat conducerea Egiptului.

Ei bine, uite așa a început o dinastie de conducători ai Egiptului care vorbeau limba greacă și care a rămas la conducere aproape trei secole. Chiar dacă nu avea origini egiptene, Cleopatra a fost primul membru al dinastiei care a învățat limba egipteană. Ba chiar mai mult de atât, Cleopatra a avut o educație privilegiată, așadar, de-a lungul vieții a învățat nu mai puțin de nouă limbi.

A fost rezultatul unui incest?

Se pare că membrii dinastiei ptolemeice obișnuiau să se căsătorească între ei, pentru a păstra puritatea sângelui. Potrivit istoricilor, este posibil ca părinții Cleopatrei să fi fost frați. Unii sunt de părere că mama conducătoarei Egiptului (Cleopatra Tryphaena) este prima soție al lui Ptolemeu al XII-lea. Așadar, potrivit mărturiilor de la vremea respectivă, aceasta ar fi fost sora sau verișoara lui Ptolemeu. De fapt, până și Cleopatra a fost căsătorită cu doi dintre frații ei.

Nu era chiar atât de frumoasă

Potrivit nenumăratelor legende, Cleopatra a fost deosebit de frumoasă. Ei bine, acest lucru este unul discutabil, deoarece cărțile de istorie sugerează că această femeie a fost extrem de deșteaptă și mai puțin frumoasă. De asemenea, scriitorul antic Plutarh susținea că frumusețea ”reginei Nilului” nu era chiar fără pereche.

Lucruri mai puțin știute despre Cleopatra. Detalii pe care puțini le cunosc
Lucruri mai puțin știute despre Cleopatra. Detalii pe care puțini le cunosc

A apelat adesea la seducție

Este cunoscut faptul că Cleopatra a apelat de multe ori la seducție pentru a obține ceea ce dorește. Un astfel de exemplu este cel a lui Marcus Antonius. Ea l-a sedus în vara anului 40 î.e.n., iar zvonurile susțin că în vara respectivă cei doi s-au iubit foarte mult. Se pare că aceștia organizau cluburi unde se bea alcool zile la rând.

Revenind la seducție, după ce Cleopatra și Marcus Antonius au pierdu un război civil în fața lui Octavian, ea a apelat la toate metodele posibile pentru a-și menține poziția. Ba chiar mai mult de atât, Cleopatra încercat chiar să-l cucerească pe Octavian, însă acesta nu a cedat avansurilor sale.

Cum a murit Cleopatra

Se spune că atât Cleopatra cât și Marcus Antonius s-au sinucis, după ce armatele lui Octavian i-ar fi urmărit până în Alexandria. Cu toate că modul în care s-a sinucis Cleopatra este necunoscut, potrivit legendei, ea a stârnit un șarpe veninos să o muște de braț. Cu toate acestea, Plutarh susținea că ”nimeni nu știe ce s-a întâmplat cu adevărat”, însă se știa că Cleopatra avea tot timpul o otravă mortală asupra sa. Pe de altă parte, mulți savanți sunt de părere că regina ar fi folosit un ac înmuiat într-o toxină puternică, potrivit incredibilia.ro.