Home » Life & Style » Timp liber » Cine a câștigat Românii Au Talent 2022 și câți bani a primit după marea finală a show-ului de la Pro TV

Cine a câștigat Românii Au Talent 2022 și câți bani a primit după marea finală a show-ului de la Pro TV

Manolică Anca / 28.05.2022, 09:15

Cel mai de succes show de talente din România și-a aflat aseară câștigătorul sezonului cu numărul 12. Fanii emisiunii de la Pro TV au așteptat nerăbdători să vadă cine pune mâna pe marele premiu și iată că așteptarea a fost pe măsură. Cel mai talentat concurent a a reușit să ajungă rapid la inima publicului, rămânând fără reacție atunci când și-a auzit strigat numele. Iată despre cine este vorba.

Sezonul cu numărul 12 Românii au talent și-a aflat câștigătorul

În urmă cu 11 ani, show-ul de talente de la Pro TV își alegerea primul câștigător. Timpul a trecut și iată că, vineri, 27 mai 2022, Românii au Talent a avut finala sezonului cu numărul 12. Sute de concurenți, care de care mai talentați, s-au întrecut de-a lungul anilor, pentru a demonstra că merită să câștige trofeul și marele premiu.

Ajuns la sezonul cu numărul 12, show-ul a debutat cu prima ediție pe 4 februarie, iar de atunci fanii show-ului au putut vedea în fiecare vineri o mulțime de români talentați. Dar numai câțiva au reușit să ajungă tocmai în finală. Este vorba despre: X-Treme Brothers, Bianca Ciocîrlan, Aurel Niamțu, Emanuel Ion, Ana Maria Mircea, Darius Mabda, Martina Meola, Zametheea, Raisa Radu, Alex Dowis și Gabriela Dincă.

Cine a câștigat Românii au Talent 2022

Și de aici, publicul a fost cel care a avut ultimul cuvânt de spus. Emoțiile au fost mari, dar unul dintre concurenți a reușit să îi impresioneze pe deplin pe cei de acasă, devenind câștigătorul Românii au Talent 2022. Este vorba despre despre Darius Mabda, cel care a pus mâna pe trofeu, dar și pe marele premiu în valoare de 120.000 de euro. El primise Golden Buzz în audiții de la Mihai Bobonete.

„Nici nu se putea termina mai frumos finala asta! Ai fost senzațional! Au fost cadre de film pe scenă! Eu nu am niciun dubiu că tu nu vei fi câștigătorul sezonul 12!”, a spus Mihai Bobonete.

„După mine ești câștigătorul ediției de anul acesta!”, a spus Dragoș Bucur.

Tot aseară am aflat și cine a câștigat premiul de originalitate în valoare de 10.000 de euro. Publicul a avut de ales dintre Alex Dowis, DJ Hugo, Darius Mabda și Eva Nicolescu. Cel mai original moment i-a aparținut tot dansatorului în vârstă de 14 ani, Darius Mabda, care a plecat acasă cu două premii, în numai o singură seară!

Cine este Darius Mabda

Darius este din Oradea și a venit la București pentru a se dedica total artei. El a luat parte la diverse ateliere specializate unde și-a perfecționat abilitățile sub îndrumarea Oanei Ioniță, fosta bebelușă de la Cronica Cârcotașilor. Băiatul vine dintr-o familie modestă, mama lui fiind secretară la o firmă de construcții, iar tatăl pensionar.

Câștigătorul Românii au Talent 2022 a participat și la mai multe competiții de dans din țară și din străinătate. El a luat locul I la Freedom Dance Festival din Ungaria și s-a clasat tot pe locul I la Bucharest Dance Festival. Spune că i-ar plăcea să danseze pentru Antonia, Alina Eremia, Ami și Andra.

Cum a arătat clasamentul final:

 1. Darius Mabda
 2. Emanuel Ion
 3. Martina Meola
 4. Alex Dowis
 5. Aurel Neamţu
 6. Zametheea
 7. X-Treme Brothers
 8. Raisa Radu
 9. Ana Maria Mircea
 10. Gabriela Dincă
 11. Bianca Ciocârlan