Home » Life & Style » Timp liber » Cine a fost Mama Omida și ce i-a prezis Elenei Ceaușescu

Cine a fost Mama Omida și ce i-a prezis Elenei Ceaușescu

Alexandru Cazacu / 07.09.2021, 11:31
Cine a fost Mama Omida și ce i-a prezis Elenei Ceaușescu

Cu siguranță, majoritatea românilor au auzit de celebra vrăjitoare ”Mama Omida”. Cu toate acestea, cine a fost Mama Omida, vrăjitoarea la care apelau soții Elena și Nicolae Ceaușescu? Ei bine, asta veți afla în următoarele rânduri a acestui articol.

Cine a fost Mama Omida

Nu se știu prea multe lucruri despre cine a fost cu adevărat Mama Omida, însă legende despre ea sunt multe. Cert este faptul că numele acesteia a fost asociat de-a lungul anilor cu persoanele care știu tot sau cu vrăjitoare. Ea s-a născut într-o familie de romi, care s-au stabilit ulterior în cartierul Vatra Nouă din Capitală.

Maria Motoi cunoscută ca ”Mama Omida” s-a născut pe 22 decembrie 1940, în comuna Rușețu din județul Buzău. Celebra vrăjitoare a avut nu mai puțin de patru fii, dar și o fată, Rodica. Aceasta din urmă susținea că este de fapt singura urmașă a vrăjitoarei.

Cea mai pricepută vrăjitoare din România

Se spune despre Mama Omida că ar fi păstrat tradițiile țigăncilor în ceea ce privește practicarea magiei și dezlegarea farmecelor. Chiar și în zilele noastre, unii oameni sunt de părere că Mama Omida era cea mai pricepută vrăjitoare din România.

Ba chiar mai mult de atât, celebra cântăreață Doina Badea, cea care și-a pierdut viața în cutremurul din 1977, mergea adesea la Mama Omida. Se pare că prin intermediul artistei, Elena Ceaușescu a ajuns să o cunoască pe ”fermecătoare”, potrivit bzi.ro. Acestea fiind spuse, haideți să vedem ce i-a prezis Mama Omida soției dictatorului comunist.

Predicția Mamei Omida pentru Elena Ceaușescu

În urmă cu câțiva ani, în cadrul emisiunii ”Drept la Țintă”, Rodica dezvăluia niște amănunte în ceea ce privește relația dintre mama sa și soții Ceaușescu. Iată ce i-a prezis Mama Omida lui Elena Ceaușescu, potrivit spuselor celei care susținea că este ”adevărata fiică” a vrăjitoarei.

”Toată lumea știa că mama a fost singura vrăjitoare a familiei Ceaușescu. Venea cu regularitate o mașină și o lua pe mama și o ducea la reședința Ceaușeștilor din Primăverii, la Snagov. Se întâlnea cu amândoi și îi cereau, în general, să fie susținuți la putere. Mama i-a spus Elenei Ceaușescu că va muri tragic, la zi mare, de sărbătoare, cu vreo trei luni înainte de sfârșitul lor, iar de atunci ei au renunțat la serviciile ei, rămânând doar cu vrăjitoarea Svetlana din Rusia”, spunea Rodica, în cadrul unei emisiuni.

Ce a prezis Mama Omida pentru Elena Ceaușescu
Ce predicție a făcut Mama Omida pentru Elena Ceaușescu

Cum și-a descoperit talentul Mama Omida

Se spune că Maria Leonida și-a descoperit harul chiar din copilărie. La acea vreme, ea le ghicea viitorul în palmă trecătorilor. Nu numai că era născută într-o familie care practica ghicitul, Mama Omida era ajutată și de niște ochi verzi care aproape te hipnotizau.

De asemenea, unii susțin că Mama Omida a primit ca moștenire de la mama sa un pachet de cărți pe care le-a ținut asupra ei toată viață. Se spune că acestea foarte vechi și doar ea avea voie să le folosească. Deși nu se știe cu exactitate, se vehiculează că Mama Omida ar fi murit în primăvara lui 1994, la vârsta de 54 de ani.