Home » Când, unde, cum » Cum arată și cu ce se ocupă fata cea mare a lui Vladimir Putin. Detalii nebănuite

Cum arată și cu ce se ocupă fata cea mare a lui Vladimir Putin. Detalii nebănuite

Alexandru Cazacu / 06.03.2022, 10:10
Cum arată și cu ce se ocupă fata cea mare a lui Vladimir Putin. Detalii nebănuite

Din căsătoria cu prima sa soție, Ludmila, Putin are două fiice. Mai exact, este vorba despre Mariya și Yekaterina. Președintele rus și mama fetelor au decis să meargă pe drumuri separate în 2013. Dintre cele două fete, Mariya este mai mare, ea fiind născută în 1985. Haideți să vedem cum arată și cu ce se ocupă fata cea mare a lui Vladimir Putin.

Cu ce se ocupă și cum arată fata cea mare a lui Vladimir Putin

În 1985, la Leningrad se năștea Mariya, fiica cea mare a liderului de la Kremlin. Sora sa s-a născut un an mai târziu, în Germania, unde Vladimir Putin locuia împreună cu familia. La vremea respectivă președintele rus își desfășura activitatea în cadrul KGB.

Un deceniu mai târziu, în 1996, familia s-a mutat la Moscova, iar fetele au urmat o școală în limba germană. După ce tatăl lor a devenit președinte interimar Mariya și Yekaterina și-au continuat studiile acasă. Se pare că această decizie a fost luată pentru a li se asigura securitatea.

Fiica cea mare a lui Vladimir Putin are un doctorat în cercetare medicală

Câțiva ani mai târziu, Mariya Vorontsova a studiat biologia la Universitatea din Sankt Petersburg. Apoi, fata cea mare a lui Vladimir Putin a absolvit medicina la Universitatea de Stat din Moscova, obținând doctoratul în cercetare medicală la Centrul de Cercetare Endocrinologic din capitala Rusiei, potrivit presei din străinătate.

Anii au trecut, iar de-a lungul lor, ea a fost coordonatoarea a mai multe cercetări medicale din domeniul endocrinologiei. Ba chiar mai mult de atât, fiica cea mare a lui Vladimir Putin este implicată în unul dintre cele mai mari proiecte private din Rusia. Acesta se desfășoară pentru un centru specializat în combaterea cancerului.

Mariya Vorontsova, fiica cea mare a lui Vladimir Putin
Mariya Vorontsova, fiica cea mare a lui Vladimir Putin

De asemenea, Mariya a început proiectul „Alfa-Endo”, o organizație caritabilă creată exclusiv pentru a ajuta copiii ce suferă de boli endocrine. Pentru proiectul menționat, ea a obținut finanțare și de la Grupul Alfa.

A fost co-autoarea a cinci studii, iar apoi a scris o carte în care s-a concentrat pe piroza idiopatică. Fiica liderului de la Kremlin este implicată constant în lucrări de caritate și ajută diferite comunități.

Căsătorită cu un om de afaceri olandez

În prezent fata cea mare a lui Putin este căsătorită cu un renumit om de afaceri olandez, Jorrit Faassen. Se pare că cei doi au fost împreună multă vreme înainte de a a-și uni destinele. Se zvonește că ei locuiesc acum la Moscova.

Se pare că fiica președintelui rus a reușit să strângă o avere impresionantă. În loc să se bazeze pe sprijinul tatălui său, ea și-a construit propriul imperiu. Potrivit sursei citate, în 2019, ea ar fi avut o avere netă de peste 10 milioane de dolari.

Fiind fiica unuia dintre cei mai puternici lideri ai lumii, Mariya este foarte discretă cu privire la viața ei personală, iar foarte puține informații sunt disponibile pentru public. Spre deosebire de frații săi, ea este totuși mai populară. Cea mai recenta apariție a sa la televiziune a avut loc în 2021, când a acordat un interviu de 13 minute despre unele boli rare.