Home » Film & Seriale » Cum au ajuns Meghan Markle și Prințul Harry să semneze un contract cu Netflix. Totul despre colaborarea inedită

Cum au ajuns Meghan Markle și Prințul Harry să semneze un contract cu Netflix. Totul despre colaborarea inedită

Bucur Ioana / 06.10.2020, 14:10

Meghan Markle și Prințul Harry tocmai au făcut afacerea vieții! Cuplul, care a fugit din Marea Britanie, abandonând familia și obligațiile regale, a semnat un contract fabulos cu Netflix. Primele detalii despre colaborarea inedită.

Meghan Markle și Prințul Harry, contract bănos cu Netflix. Totul despre colaborarea controversată

După ce a dat lovitura cu „The Crown”, serialul care a dezvăluit detalii scandaloase din viața familiei regale din Marea Britanie, Netflix a „pus mâna” și pe Prințul Harry și Meghan Markle. Cuplul a semnat un contract valabil pe o perioadă de mai mulți ani cu paltforma de streaming. În această perioadă, cei doi vor produce mai multe filme și seriale. Cu toate că este posibil să aibă și câteva apariții în fața camerelor de filmat, Meghan Markle a subliniat că nu nicio intenție de a-și relua cariera de actriță.

Netflix nu a oferit niciun detaliu despre aspectele financiare ale contractului, precizând doar că Meghan Markle și Prințul Harry „și-au dat acordul ca vocile lor să fie folosite în diferite proiecte marca Netflix. Mai mult, cuplul se va implica direct în procesul de selectare a actorilor, prin intermediul companiei de producție pe care au lansat-o”.

Contractul cu Netflix, un pas „decisiv” în cariera pe care Prințul Harry și Meghan Markle și-o doresc în industria filmului

„Proiectele pe care le vom dezvolta împreună cu echipa de la Netflix vor avea ca scop principal scoaterea la lumin a unor situații disperate cu care se confruntă oamenii din diferite locuri ale lumii. Vom crea content ce trage un semnal de alarmă, dar da și speranță”, a declarat cuplul.

Nu este prima oară când Netflix bate palma personalități importante din lumea politică. Platforma de streaming a mai avut un contract asemănător cu Michelle și Barack Obama, în 2018. Astfel, Netflix vrea să rămână în topul preferințelor utilizatorilor, în contextul în care pe piață apar tot mai mulți competitori, precum Disney+, Amazon Prime sau Hulu.

„Suntem onorați că au ales (n.r.- Prințul Harry și Meghan Markle) au ales ca Netflix să devină „platforma creativității lor”. Suntem nerăbdători să spunem povești împreună și încântați de ideea că proiectele noastre viitoare vor aduce speranță și, poate, soluții pentru oameni aflați în situații diserate, din întreaga lume”, a declarat Ted Sarandos, co-CEO și content chief la Netflix.

Cum au ajuns Meghan Markle și Prințul Harry să semneze un contract cu Netflix. Totul despre colaborarea inedită
Cum au ajuns Meghan Markle și Prințul Harry să semneze un contract cu Netflix. Totul despre colaborarea inedită

Au fugit din Marea Britanie. Prințul Harry și Meghan Markle au renunțat la toate obligațiile impuse de familia regală

După luni întregi de tensiuni și speculații, la începutul anului 2020, Prințul Harry și Meghan Markle au părăsit, oficial, familia regală britanică. Cuplul a anunțat că își va petrece timpul în Marea Britanie, dar și în Statele Unite ale Americii. Decizia a fost văzută ca o fugă de responsabilități, fiind intens criticată de presa britanică. După ce s-au mutat peste ocean, cei doi și-au cumpărat o vilă impresionantă în California.

Înfrângere în instanță pentru fostul cuplu regal

Meghan Markle a dat în judecată grupul de presă Associated Newspapers Limited, ce deține publicațiile Daily Mail și Mail on Sunday, pentru încălcarea intimității și drepturilor de autor. Acuzațiile vin după ce Mail on Sunday a publicat fragmente dintr-o scrisoare pe care Markle i-a trimis-o tatălui ei, în anul 2018.

Reprezentanții Associated Newspapers Limited s-au apărat susținând că s-au folosit de cartea „Finding Freedom” a jurnaliştilor americani Omid Scobie şi Carolyn Durand, susţinând că Markle a oferit informaţia autorilor. Judecătorul a permis trustului de presă să folosească informațiile din carte şi a refuzat să îi ofere lui Markle permisiunea de a face apel asupra deciziei. Avocaţii lui Markle pot duce decizia lui Kaye la Curtea de Apel.