Home » Life & Style » Timp liber » Cum să prepari cele mai delicioase garnituri pentru pește. Îți propunem 5 tipuri care vor maximiza gustul cărnii

Cum să prepari cele mai delicioase garnituri pentru pește. Îți propunem 5 tipuri care vor maximiza gustul cărnii

Violeta Badea / 07.04.2021, 12:21

Cum să prepari cele mai delicioase garnituri pentru pește. Îți propunem 5 tipuri care vor maximiza gustul cărnii. Dacă ți-ai propus să ții tot Postul Paștelui și aștepți cu nerăbdare zilele de dezlegare pentru a consuma peștele tău preferat, atunci ai nevoie de o garnituă pe măsură. În acest material vei afla cum să pregătești cele mai delicioase garnituri pentru pește. 

Cum să prepari cele mai delicioase garnituri pentru pește

Te-ai săturat de garniturile clasice alcătuite din cartofi natur sau orez? Ei bine, noi îți propunem câteva specialități care merg de minune lângă un preparat delicios de pește. Bineînțeles, toate combinațiile pe care ți le recomandăm conțin fructe, legume și arome extrem de sănătoase și dietetice.

1. Salată de quinoa

Salata de quinoa
Salata de quinoa

Quinoa are o valoare nutritivă deosebită, fiind plină de nutrienți. În plus, această minunăție se poate introduce fără nicio problemă într-o dietă echilibrată. Quinoa este cultivată și în țara noastră, dar sunt puțini fermieri care au făcut acest pas. Aceasta oferă un conținut bogat de fibre și minerale și este perfectă dacă vrei să pui ceva mai ușor alături de pește. Compoziția salatei de quinoa la care ne-am gândit conține și tofu, cartofi dulci sau dovlecel. De asemenea, adăugăm o ceapă roșie și un ardei roșu pentru aromă, gust și puțină culoare. Poftă bună!

2. Mâncare de năut, lapte de cocos și spanac

Această combinație reprezintă o sursă importantă de nutrienți, iar frunzele de spanac sunt recomandate pentru tratarea mai multor afecțiuni. Un alt avantaj este acela că această mâncare este foarte sățioasă. Prima dată se călește în ulei de măsline ceapa tocată mărunt. Apoi, se adaugă spanacul și se pune capacul, până începe să fiarbă. Se pune laptele de cocos și se lasă pe foc până scade, circa 20 de minute. În final, se pune năutul scurs. Se mai lasă spanacul cu năutul trei minute pe foc și se amestecă. Poftă bună!

3. Salată Fattoush

Salată Fattoush
Salată Fattoush

Această garnitură este întâlnită în Orientului Mijlociu și se face extrem de ușor și repede. Pentru această salată ai nevoie de două lipii și câteva legume: roșii cherry, castravete, ceapă roșie, ridichi, condimentate cu sumac și  un dressing făcut din mentă proaspătă. Tot ceea ce trebuie să faci este să încălzești lipiile și să prepari dressing-ul, iar apoi amesteci toate celelalte ingrediente. Poftă bună!

4. Salsa de mango

Această salsa de mano merge la fix cu peștele la grătar. Garnitura aceasta se prepară în doar câteva minute. Tot cee ce trebuie să faci este să tai mărunt un mango, un ardei gras roșu și o ceapă. Deasupra adaugi o cană de fasole roșie gata fiartă și scursă de zeamă. Peste toate ingredientele presari zeama de la o lămâie, sare și piper. Amesteci bine și lași câteva minute, timp în care se vor îmbina toate ingredientele. Poftă bună!

5. Ananas la grătar

Ananas la gratar
Ananas la gratar

Acest ananas la grătar vă va cuceri din prima. Nu veți regreta niciun moment dacă îl consumați alături de pește, deoarece gustul ananasului merge de minune cu acest aliment. Tot ceea ce trebuie să faci este să cureți și să tai un ananas în felii, apoi să le așezi pe bețe de frigărui. Feliile de ananas se stropesc cu puțin ulei și se așează pe grătarul încins. După ce s-au rumenit suficient, se condimentează cu ghimbir și piper. Pe lângă gustul deosebit și aspectul este unul senzațional. Poftă bună!