Home » Life & Style » Timp liber » Cum se îngrijește corect o Crăciuniță

Cum se îngrijește corect o Crăciuniță

Violeta Badea / 23.04.2021, 12:28
Cum se îngrijește corect o Crăciuniță

Cum se îngrijește corect o Crăciuniță. Deși Crăciunul a trecut, ne-a rămas ca amintire o floare deosebit de frumoasă și delicată. Crăciunița ne înfrumusețează întreaga locuință și ne dorim să o păstrăm cât mai mult timp, dar cum facem ca această plantă să-și păstreze culorile intense? Ei bine, trebuie să ținem cont de câteva sfaturi. În acest material veți afla cum se îngrijește corect o Crăciuniță.

Cum se îngrijește corect o Crăciuniță

Crăciunița este simbolul sărbătorilor de iarnă și nu lipsește din nicio casă. Deși au trecut o grămadă de luni de la Crăciun, floarea se bucură de un succes fantastic în rândul doamnelor și domnișoarelor. Singura problemă este atunci când frunzele încep să se ofilească și aproape ne pierdem speranța că ne vom mai putea bucura de a și la sărbătorile viitoare.

Din fericire, nu este o plantă greu de îngrijit, dar este important ca, în momentul achiziționării, să fie sănătoasă. Această plantă nu suportă excesul de apă și frigul, deci este foarte important locul în care a fost depozitată. Specialiștii ne recomandă să-i analizăm rădăcinile, deoarece acestea indică principalele probleme. Planta este sănătoasă dacă acestea sunt multe și albe. În timp ce rădăcinile subțiri și rare îndică faptul că floarea este bolnavă.

După ce am stabilit aceste detalii, acum să vedem cum avem grijă de ea. Pe timp de vară, crăciunița nu trebuie expusă la soare, deoarece razele puternice o afectează. În schimb, pe timp de iarnă, o putem ține fără nicio problemă la pervaz. Floarea se udă doar atunci când pământul este uscat, dar nu uscat complet. Apa trebuie să fie la temperatura camerei și este de preferat să nu turnăm multă.

Cum se ingrijeste corect o craciunita
Cum se ingrijeste corect o craciunita

Cum se îngrijește Crăciunița după ce i-au căzut frunzele

Cine nu-și dorește să se bucure de această minunată floare și la viitoarele sărbători de Crăciun? Ei bine, suntem convinși că nu există persoană care să nu-și dorească acest lucru. În primăvară, Crăciunița intră într-o perioadă de repaus, cel puțin două luni. În tot acest timp, floarea nu trebuie udată foarte des,nu trebuie tunsă până în septembrie și nici nu are nevoie de îngrășământ în această perioadă.

Este important ca floarea să aibă câteva ore de lumină pentru a face fotosinteză, dar orele de întuneric trebuie respectate. Pe timp de noapte, Crăciunița are nevoie de întuneric total, deoarece chiar și puțină lumină duce la deformarea frunzelor.  Planta se tunde începănd cu luna octombrie, iar apoi are nevoie de întuneric pentru o perioadă de 14 ore, în fiecare zi. Planta se păstrează la o temperatură între 20-25 de grade Celsius și are nevoie de șase sau opt ore de lumină pe zi.

Legenda Crăciuniței

Crăciunița este cea mai apreciată planta, devenind un adevărat simbol la Crăciunului. Dar cum a început povestea ei? Ei bine, se spune că a existat o fetiță care voia să meargă la slujba de Crăciun, dar pentru că era foarte săracă, aceasta nu avea ce daruri să ducă la biserică. Astfel, fetița a strâns mai multe frunze de pe stradă și le-a dus în lăcașul sfânt, deoarece nu-și dorea să meargă cu mâna goală. Frunzele s-au înroșit imediat ce a pășit în biserică, iar acest lucru a fost considerat un adevărat miracol de Crăciun.