Home » Life & Style » Timp liber » De ce nu e bine să plantezi brad în curte. Explicația neașteptată

De ce nu e bine să plantezi brad în curte. Explicația neașteptată

Alexandru Cazacu / 14.10.2021, 11:05
De ce nu e bine să plantezi brad în curte. Explicația neașteptată

Mulți dintre cei care stau la curte își doresc ca gospodăria lor să arate impecabil, iar ca să facă acest lucru, oamenii plantează în curtea lor fel și fel de copaci. Cu toate acestea, unii spun că nu ar fi bine să plantezi brazi în curte. De să nu facem acest lucru? Ei bine, asta veți afla în următoarele rânduri ale acestui articol.

De ce nu e bine să plantezi brad în curte

Există fel și fel de superstiții, iar acestea au legătură cu aproape orice, de la obiecte, până la animale și plante. Ei bine, potrivit unor superstiții, nu ar fi bine să plantezi un brad în curtea casei tale, pentru că acest lucru ar atrage ghinionul în gospodăria ta. Hai să vedem ce spun, mai exact, aceste superstiții și ce se va întâmplă dacă nu le respecți.

Conform unei superstiții din Moldova, se spune că nu e bine să plantezi un brad în curte, pentru că ar putea muri cineva din familie. Pe de altă parte, în zona Munteniei se spune că bradul plantat în grădina casei tale atrage ghinionul în familie. O altă superstiție spune că nu e bine să răsădești un brad, pentru că vei muri atunci când rădăcina acestuia va fi cât capul tău.

De asemenea, o veche superstiție spune că o familie care va planta un brad în curte, se va destrăma. Din bătrâni, nu e bine să folosești la construcția casei bradul care a fost tăiat de pe locul unde se construiește casa respectivă, deoarece aceasta nu va rezista, potrivit dcnews.ro.

De ce nu este bine să plantezi brad în curte
De ce nu este bine să plantezi brad în curte

Superstiții despre bradul de Crăciun

Prin Occident circulă o superstiție precum că bradul de Crăciun nu trebuie aruncat la gunoi. Se pare că cei care vor face acest lucru o să atragă spiritele rele. Așadar, potrivit acestei superstiții, ar fi mai bine ca acesta să fie ars.

De asemenea, unele persoane sunt de părere că nu trebuie să păstrezi bradul în casă după 31 decembrie. În caz contrar, ai putea să atragi ghinionul, iar toate lucrurile rele din anul trecut te vor însoți și în noul an. Pe de altă parte, unii susțin că bradul de Crăciun trebuie scos din casă pe 6 ianuarie, de Bobotează.

Brazii în amenajarea grădinilor

Deși există multe superstiții legate de brazi, aceștia sunt foarte des întâlniți în amenajarea curților. Mulți oameni plantează brazi, mai ales, pentru că sunt mereu verzi și dau un aspect deosebit grădinii chiar și în sezonul rece. Ba chiar mai mult de atât, datorită coroanei sale bogate, bradul plantat în curte îți poate oferi puțină intimitate, mai ales dacă sunt plantați mai mulți.

Cu toate acestea, atunci când plantăm un brad, trebuie să avem în vedere faptul că rădăcinile acestuia vor crește mult în lateral, la suprafața solului. Așadar, atunci când săpăm groapa în ca îl plantăm, trebuie să ținem cont că aceasta trebuie să fie măcar egală cu circumferința crengilor. Brazii tolerează bine umbra, astfel că, îi putem planta atât în locurile însorite, cât și la umbră.