De ce nu e bine să te uiți în oglindă noaptea. Ce arată superstițiile din popor

de:
05 01. 2021, 18:03
Ce se intampla daca te privesti in oglinda noaptea

De ce nu e bine să te uiți în oglindă noaptea. Ce arată superstițiile din popor. Te-ai gândit vreodată de ce nu este bine să te uiţi în oglindă pe timpul nopţii? În continuare încercăm să găsim răspunsul la această întrebare. Românii au foarte multe superstiţii legate de oglinzi. De exemplu, să nu uităm de celebra zicală „Dacă vei sparge oglinda, vei avea şapte ani de ghinion”.

De ce nu e bine să te uiți în oglindă noaptea

Oglinzile sunt doar nişte obiecte decorative, dar de-a lungul anilor s-au format foarte multe superstiţii în jurul acestor minunate obiecte care ne sunt folositoare, în special femeilor. Unele dintre acestea reuşesc să-ţi dea fiori.

Legendele slavone spun că oglinda reprezintă poarta de trecere dintre lumea celor vii şi lumea celor morţi. Mai mult de atât, oamenii credeau că această poartă se deschide noaptea, iar cel care se oglindeşte în ea va putea privi în lumea de dincolo. Se spune că aduce ghinion să vezi ce se petrece pe lumea cealaltă, deoarece spiritele rătăcite ar putea trece prin oglindă pentru a se întoarce pe pământ. Pe vremuri, oamenii credeau că în locul propriei reflecţii, îi văd pe strămoşii morţi. Dacă, totuşi, eşti nevoit să te uiţi în oglindă pe timp de noapte, trebuie să alungi spiritele cu ajutorul următoarelor rugăciuni: „Duhul Sânt”, „Tatăl nostru” sau „Psalmul 90″.

Cu toate acestea, potrivit mitului, nu păţim nimic dacă aprindem becurile şi lustrele din cameră. De ce? Pentru că spiritele se tem să păşească în lumină.

De ce nu e bine sa spargi oglinzi

Ce tip de oglinzi trebuie să ai în casă

Experţii în parapsihologie, ne sfătuiesc să avem cât mai puţine oglinzi în case. Dar dacă, totuşi, sunteţi pasionaţi ai acestora este recomandat ca forma lor să fie rotundă sau ovală. Se spune că oglinzile de formă pătrată sau care au colţuri poartă ghinion. Acestea aduc ceartă în casă, dar, dacă le preferi nu le aşeza în dormitor sau în camera în care îţi petreci cea mai mare parte a timpului.

Specialiştii îşi recomandă să ai în hol o oglindă de dimensiuni mari. Despre aceasta se spune din popor că are puterea de a alunga spiritele rele chiar de la intrara în casă. Cu siguranţă, cea mai cunoscută superstiţie legată de oglinzi este cea conform căreia, daca spargi oglinda, vei avea parte de cel puţin şapte ani de ghinion. Tradiţia spune că distrugerea acestei căi de acces dintre cele două lumi este un sacrilegiu şi muritorii vor plăti foarte scump pentru acest lucru.

Pentru a alunga ghinionul, trebuie să îngropi cioburile în pământ la distanţă mare de casa ta, de preferat undeva într-o pădure. Asta nu e tot. Nu există român care să nu fi auzit de următoarea superstiţie: se spune că atunci când cineva încetează din viaţă este de preferat să acoperi toate oglinzile din casa răposatului. În popor, se crede că dacă laşi descoperite oglinzile spiritul persoanei decedate intră în oglindă şi rămâne captiv pentru eternitate. Din această cauză, se zvoneşte că unele locuri ar fi bântuite de spiritul celui care nu şi-a găsit liniştea.