Home » Life & Style » Timp liber » De ce nu primește Marina Voica pensie de la stat după 50 de ani de muncă: „În viață trebuie să te lupți cu nedreptatea”

De ce nu primește Marina Voica pensie de la stat după 50 de ani de muncă: „În viață trebuie să te lupți cu nedreptatea”

Alexandru Cazacu / 14.07.2022, 15:41

La cei 85 de ani ai săi, Marina Voica nu primește pensie de la stat, după cinci decenii de muncă. Cu o carieră impresionantă, artista a vorbit în cadrul unei emisiuni de televiziune despre pensia care o încasează, dar și despre alte aspecte din viața ei. Care este motivul pentru care îndrăgita cântăreață nu primește pensie de la statul român, puteți afla în continuare.

De ce nu primește Marina Voica pensie de la stat după 50 de ani de muncă

În vârstă de 85 de ani, artista a vorbit despre cariera sa muzicală dar și despre pensia care o încasează după mai bine de 50 de ani de muncă. Deși nu primește pensie de la stat, Marina Voica nu se plânge despre aspectele financiare. Totuși, ea a mărturisit că se descurcă așa cum poate și că nu resimte mari lipsuri.

Îndrăgita cântăreață a fost artist liber profesionist și se mulțumește acum cu pensia de urmaș. Pe lângă această pensie, Marina Voicul primește și o indemnizație de merit, datorită Ministerului Culturii.

„Nu mă plâng nici din punct de vedere material, chiar dacă nu am pensie de la stat. Am fost artist liber profesionist. Mă mulțumesc cu pensia de urmaș (după moartea soțului său). Și, mulțumită Ministerului Culturii, primesc o indemnizație de merit. Datorită valorii recunoscute de public a muncii mele și a vechimii în activitatea artistică. Nu am probleme cu partea materială. Nu am regrete, iar cea mai mare împlinire a vieții mele este că trăiesc, că mă bucur de lumea noastră”, spunea în urmă cu ceva timp Marina Voica.

De ce nu primește Marina Voica pensie de la stat după 50 de ani de muncă
De ce nu primește Marina Voica pensie de la stat după 50 de ani de muncă

Marina Voica, replică surprinzătoare la adresa lui Cătălin Măruță

Invitată în cadrul emisiunii lui Cătălin Măruță, Marina Voica i-a dat o replică de zile mari prezentatorului. Se pare că, în urmă cu mai mult timp, Măruță a pus-o în ipostaze hazlii, chiar dacă uneori au fost incomode pentru ea, potrivit cântăreței. Marina Voica a mărturisit că nu va mai accepta provocările prezentatorului de acum încolo.

„Nu vreau să fiu de râsul lumii. M-ai făcut o dată de râsul lumii cu patinele. Eram convinsă că pun patine și ies pe gheață. Am și plecat, că asta am făcut toată viața și am căzut. Ce să fac? Dacă am deja și această reclamă că pot tot. Chiar tot nu pot. Lăsați-mă în pace, să mor liniștită!”, a spus artista potrivit click.ro.

Artista are o căsuță la Breaza

În prezent, Marina Voica trăiește singură și puțini sunt cei care o vizitează. De ceva timp, cântăreața s-a retras la Breaza, departe de aglomerația și gălăgia Bucureștiului.

„Am dus o viață cu bucurii, cu necazuri, ducem o luptă permanent, ne facem că nu observăm ceea ce ar putea să fie rău, suferim dar mergem înainte că așa merge viața. În viață trebuie să te lupți cu nedreptatea. Nu-i așa? Este cel mai mare dușman al omului. Fiecare om are câte o nedreptate pe care trebuie să o îndure”, a mai spus artista.

Îndrăgita artistă și-a transformat casa de la Breaza într-un adevărat colț de rai și nu de multe ori ratează ocazia de a le arăta fanilor roadele munci sale. Marina este foarte mulțumită de locuința ei, loc în care se poate bucura de liniște și aer liber.