Home » Life & Style » Timp liber » Femeia care a sărit de la etajul 86 și a supraviețuit. Cum a fost posibil. Povestea incredibilă

Femeia care a sărit de la etajul 86 și a supraviețuit. Cum a fost posibil. Povestea incredibilă

Alexandru Cazacu / 22.11.2021, 11:49
Femeia care a sărit de la etajul 86 și a supraviețuit. Cum a fost posibil. Povestea incredibilă

Mulți oameni știu că Empire State Building este una dintre cele mai înalte clădiri din lume. Aceasta este situată în New York și are nu mai puțin de 102 etaje. Deși poate părea incredibil, în urmă cu mai mulți ani, o femeie a sărit de la etajul 86 al acestei clădiri și a supraviețuit. Despre cine este vorba și cum a fost posibil acest lucru, puteți afla în rândurile următoare.

Femeia care a sărit de la etajul 86 și a supraviețuit

Mai exact, este vorba despre Elvita Adams, o femeie din Bronx, în vârstă de 29 de ani, la vremea respectivă. În 1979, femeia tocmai fusese concediată și trăia din ajutoarele sociale oferite de autorități. Neputând să își plătească chiria, proprietarul clădirii unde locuia a amenințat că ea și fiul său vor fi evacuați.

Ei bine, fiind disperată și neștiind ce să mai facă, femeia a decis să se sinucidă. Așadar, în seara zilei de 2 decembrie 1979, Elvita a sărit de la etajul 86 al celebrei clădiri din New York, Empire State Building. Cu toate acestea, printr-un miracol ea a supraviețuit, după ce vântul i-a împins trupul înspre clădire, iar aceasta a aterizat pe un pervaz de la etajul 85.

Se pare că în seara zilei respective, un gardian a auzit gemete și strigăte de ajutor, iar astfel a găsit-o pe femeie. Ulterior, ea a fost transportată și internată la spital cu bazinul fracturat. La acea vreme, un purtător de cuvânt al clădirii susținea că, de obicei patru paznici patrulează pe puntea de observare de la etajul 86, care este înconjurată de un gard înalt, cu vârfuri de fier. Potrivit polițiștilor, incidentul a fost o tentativă de sinucidere, potrivit nytimes.com.

Femeia care a sărit de la etajul 86 al Empire State Building și a supraviețuit
Femeia care a sărit de la etajul 86 al Empire State Building și a supraviețuit

Ce s-a întâmplat cu Elvita Adams după incidentul respectiv

Se pare că după ce a ieșit din operație, tânăra de 29 de ani a fost pusă sub supraveghere psihiatrică. Cu toate acestea, un reprezentant al spitalului susținea că Elvita este într-o stare satisfăcătoare din acest punct de vedere. După ce și-a revenit din șoc, femeia a spus că își amintește doar durerea și că a uitat de frică. De asemenea, ea spunea că nu știe exact dacă vântul a împins-o înapoi sau a făcut-o să cadă.

Pe de altă parte, polițiștii precizau că gestul femeii a fost clar o tentativă de a-și pune capăt zilelor, pentru că înainte de a sări, Elvita a fost nevoită să treacă peste gardul de care vă spuneam mai sus. Cu toate acestea, nu se știe exact ce s-a întâmplat cu femeia după toate astea.

Cazul prezentat mai sus nu este singurul de acest gen, de-a lungul anilor, mai multe persoane au decis să își pună capăt zilelor aruncându-se de pe Empire State Building. Se pare că au existat mai bine de 30 de astfel de tentative, însă din nefericirea, cele mai multe dintre ele au avut succes. Primul incident a avut loc în 1931, când un bărbat care și-a pierdut locul de muncă a sărit de la etajul 58, în timp ce clădirea nu era încă finalizată, iar alte zeci de persoane și-au pierdut viața sărind într-un mod similar.