Home » Life & Style » Timp liber » Fetița care nu simte durerea. Cazul ei a uimit lumea medicală

Fetița care nu simte durerea. Cazul ei a uimit lumea medicală

Alexandru Cazacu / 23.11.2021, 17:48
Fetița care nu simte durerea. Cazul ei a uimit lumea medicală

Poate părea incredibil, însă o fetiță din Marea Britanie nu simte durerea. Ba chiar mai mult de atât, copila nu simte nici pericolul, senzația de foame sau nevoia de a dormi. Află în următoarele rânduri cine este fetița care nu simte durerea și cum este posibil acest lucru.

Fetița care nu simte durerea. Cazul Oliviei a uimit lumea medicală

Mai exact, este vorba despre Olivia Farnsworth. Fetița de origine britanică i-a uimit pe medici după ce aceștia au descoperit că suferă de o afecțiune foarte rară, din cauza căreia nu simte durerea, senzația de foame sau nevoia de somn. Toate acestea i-au făcut pe medici să o numească ”copilul bionic”.

După cum spuneam, Olivia locuiește în Marea Britanie, în Huddersfield City, iar mama sa este cea care o îngrijește. Chiar dacă fetiței nu îi este niciodată foame, aceasta trebuie să mănânce pentru a putea supraviețui. De asemenea, nu simte durere atunci când se lovește, însă corpul său poate suferi chiar dacă ea nu își dă seama de acest lucru. Cu toate acestea, haideți să vedem care este cauza acestor simptome.

Olivia Farnsworth suferă de o afecțiune a cromozomului 6

Se pare că boala Oliviei este un caz de ștergere genetică a cromozomului 6. Potrivit medicilor, ea este singura persoană de pe glob care prezintă toate cele trei simptome menționate mai sus. Ei bine, această afecțiune extrem de rară face ca Olivia să poată rezista chiar și câteva zile fără să doarmă și să mănânce. Ba chiar mai mult de atât, ea nu simte durerea sau sentimentul de pericol, ceea ce i-a făcut pe specialiști să o numească ”copilul bionic”.

Nikki Trepak, mama fetiței, susține că semnele au început când ea avea doar câteva luni. De asemenea, ea spune că Olivia nu a plâns când era nou născută și a încetat să doarmă ziua de la vârsta de nouă luni, iar părul ei nu a crescut corespunzător până la vârsta de patru ani.

Olivia Farnsworth, fetița care nu simte durerea
Olivia Farnsworth, fetița care nu simte durerea

A fost lovită de o mașina și nu a simțit durerea

Pe când avea doar 7 ani, Olivia a fost lovită de o mașină și se comporta de parcă nu s-ar fi întâmplat nimic grav. Mai exact, în timp ce se plimba pe afara împreună cu mama sa, Olivia a s-a îndepărtat de aceasta și a fost lovită din plin de o mașină, fiind târâtă zeci de metri pe drum. În ciuda accidentului, fetița s-a ridicat fără să plângă și a fugit spre mama sa, fiind confuză de cele întâmplate. Ba chiar a întrebat-o ce s-a întâmplat. Cu toate că impactul a fost destul de puternic, Olivia a scăpat doar cu câteva zgârieturi.

Aceasta nu a fost însă singura situație în care fetița a dat semne că nu simte durerea. Într-o zi, în timp ce era la joacă, Olivia Farnsworth a căzut și s-a lovit foarte tare l-a buză, însă nesimțind durerea nu le-a spus părinților despre incident. Cu toate acestea, rana a fost destul de serioasă, copila având nevoie de o intervenție chirurgicală.