Home » Life & Style » Timp liber » Locul superb din România care a ajuns în presa străină. Americanii sunt impresionați

Locul superb din România care a ajuns în presa străină. Americanii sunt impresionați

Alexandru Cazacu / 03.08.2022, 10:42
Locul superb din România care a ajuns în presa străină. Americanii sunt impresionați

Cel mai probabil, unii români s-au săturat de peisajele minunate și locurile de o frumusețe nemaiîntâlnită din țara noastră. Cu toate acestea, un loc superb din România a ajuns în presa internațională, după ce jurnaliștii din Statele Unite au făcut un reportaj despre frumusețile Europei. Care este acel loc și ce spun americanii despre el, puteți afla în continuare.

Locul superb din România care a ajuns în presa străină

Deșii unii dintre români ar putea fi de părere că nu mai au nimic de vizitat în țara lor, jurnaliștii din străinătate îi contrazic și îi invită pe turiști să aprecieze frumusețile României. Nu cu mult timp în urmă, o echipă de jurnaliști americani au venit în Europa pentru a imortaliza cele mai frumoase locuri de pe bătrânul continent, ajungând astfel și în Munții Apuseni. Se pare că acest loc minunat din România i-a lăsat cu gura căscată.

CNN Travel a publicat o listă cu destinații europene perfecte pentru o vacanță de vis, iar Munții Apuseni din România sunt printre primele destinații de pe aceasta. Un total de 17 locuri din toată Europa au fost incluse pe lista CNN. Picos de Europa din Spania este pe primul loc, urmat de Insulele Lofoten din Norvegia și Munții Apuseni din România.

Ce spun americanii despre Munții Apuseni

În descrierea destinației românești, jurnaliștii CNN scriu: „Apusenii reprezintă vacanța ideală de vară, cu temperaturi mai răcoroase și poteci neaglomerate prin păduri antice și stânci de calcar. Ursii bruni și lupii se plimbă pe aceste dealuri, deși este nevoie de răbdare și un ochi atent pentru a le observa. Alpiniștii pot încerca o serie de trasee montane. De asemenea, oamenii care ajung aici pot să calce pe rute care îi vor purta spre satul Vadu Crișului”.

Așadar, după ce au vizitat Munții Apuseni, jurnaliștii i-au inclus în topul celor mai impresionante locuri de văzut din Europa. Alte destinații recomandate de CNN sunt orașul antic greco-roman Efes din Turcia, Avignon din Franța, Lisabona, Peninsula Dingle din Irlanda, Plovdiv din Bulgaria, Cairngorms din Scoția și Pompeii din Italia. Lista menționată poate fi consultată pe CNN Travel.

Munții Apuseni, locul superb din România care a ajuns în presa străină
Munții Apuseni, locul superb din România care a ajuns în presa străină

Despre Munții Apuseni

Un lanț muntos din Transilvania, Munții Apuseni fac parte din Carpații Occidentali. Cu o altitudine de 1849 de metri, Vârful Bihor este cel mai înalt vârf din Apuseni. În partea de nord, aceștia sunt delimitați de Râul Barcău, la sud de Râul Mureș, la vest de Dealurile și Câmpia de Vest, iar la est de Depresiunea Colinară a Transilvaniei.

În Munții Apuseni putem găsi nu mai puțin de 400 de peșteri. Printre altele, acest lanț muntos este bogat în zăcăminte de minereuri auro-argintifere, sulfuri complexe și bauxită. De fapt, exploatarea zăcămintelor de aur din Apuseni este practicată încă din perioada dacilor.

În ceea ce privește clima, aceasta este în general umedă si rece pe culmile înalte, caracteristică specifică climei de munte mijlociu. Vânturi cu caracter de foehn apar adesea pe pantele sud-vestice ale Munților Apuseni.