Home » Life & Style » Timp liber » Nume de copii 2022. Idei de prenume pentru fete și băieți, în noul an. Ce semnificații speciale poartă

Nume de copii 2022. Idei de prenume pentru fete și băieți, în noul an. Ce semnificații speciale poartă

Toader Mihai / 14.12.2021, 17:46
Nume de copii 2022. Idei de prenume pentru fete și băieți, în noul an. Ce semnificații speciale poartă

Pentru mulți dintre viitorii părinți, alegerea numelui noului-născut este destul de dificilă. În ultimii ani, nume precum Maya, Alexia, David, Maria, Antonia și Matei au fost frecvent folosite de părinți pentru botezarea copiilor lor. Cu toate acestea, hai să vedem ce nume de copii sunt „la modă” în anul care vine. Iată câteva idei de prenume pentru băieți și fete, în 2022.

Idei de nume pentru copii, în 2022

Mulți sunt de părere că numele spune multe despre cel care îl poartă, iar găsirea unui nume potrivit este extenuantă pentru mulți dintre viitorii părinți. Deși există nenumărate opțiuni, unii părinți sunt nehotărâți chiar și până în momentul nașterii.

De cele mai multe ori, părinții aleg nume cu o însemnătate aparte, nemaiauzite sau exotice. De asemenea, sunt la modă și nume din mitologie. În acest context, noi v-am pregătit astăzi o listă cu nume frumoase pentru copii, în anul care vine.

Nume de fete

Se pare că în 2022, cele mai populare nume de fetițe vor fi: Anastasia, Amelia, Alice, Adela, Beatrice, Barbara, Carolina, Clara, Catinca, Casiana, Casandra, Dora, Daria, Daiana, Dalia, Ella, Eliana, Evelyn, Flavia, Gloria, Grațiela, Iris, Ingrid, Ilinca, Liana, Magda, Mara, Olivia, Rebeca, Rania, Sara, Sabina, Sonia, Tania și Tudorița.

Nume de băieți

Pe de altă parte, cele mai căutate nume pentru băieței sunt: Achim, Adam, Arthur, Alexandru, Albert, Benjamin, Codrin, Ciprian, Daniel, Darius, Damian, Dominic, Eric, Edward, Fabian, Felix, Horațiu, Ioan, Joseph, Liviu, Luca, Louis, Lucian, Mihai, Marius, Mihnea, Martin, Narcis, Nicholas, Oscar, Oliver, Radu, Paul, Raul, Rareș, Sebastian, Samuel, Simon, Sorin, Sabin, Theodor, Tudor, Thomas și Vicențiu.

Nume de copii 2022. Idei de prenume pentru copii, în noul an
Nume de copii 2022. Idei de prenume pentru copii, în noul an

Nume de copii 2022. Sfaturi pentru alegerea numelui potrivit

Atunci când alegi numele copilului trebuie să te gândești bine, deoarece acesta îi va rămâne pentru tot restul vieții. Evident, fiecare părinte are propriile sale criterii din acest punct de vedere. Așadar, o mare parte din viitorii părinți aleg să folosească nume din familie, pentru a aduce un omagiu celor de la care provin. Pe de altă parte, unii părinți se iau după tendințele din perioada respectivă. Însă ar fi bine să luăm în calcul și alte aspecte.

De exemplu, putem ține cont și de numele de familie al noului născut, pentru a evita o nepotrivire de nume și prenume care poate suna neplăcut. În concluzie, ai putea să alegi un prenume care să sune armonios împreună cu numele de familie și, totodată, să se potrivească cu preferințele tale.

De asemenea, este bine să ținem cont și de semnificația numelui. Dacă vrei ca numele copilului tău să aibă o anumită însemnătate, interesează-te și află care este numele corespondent semnificației respective. După cum spuneam și anterior, multe dintre cele mai populare nume au legătură cu religia și mitologia.

Mai nou, cei care urmează să devină părinți aleg din ce în ce mai des nume de proveniență străină, nume originale sau mai rar întâlnite pentru copiii lor. Așadar, dacă vrei să alegi un nume deosebit pentru copilul tău și încă nu te-ai hotărât, te poți inspira din listele de mai sus.