Home » Life & Style » Timp liber » Nume sărbătorite de Sânziene. Mesaje de La mulți ani pentru cei dragi

Nume sărbătorite de Sânziene. Mesaje de La mulți ani pentru cei dragi

Alexandru Cazacu / 24.06.2022, 08:00
Nume sărbătorite de Sânziene. Mesaje de La mulți ani pentru cei dragi

Nume sărbătorite de Sânziene, află cui poți spune La mulți ani cu ocazia acestei sărbători și care sunt unele dintre cele mai frumoase mesaje pe care le poți trimite celor dragi. Sărbătoarea Sânzienelor este una dintre cele mai importante din prima lună de vară și pică în fiecare an, pe data de 24 iunie. Tot în această zi, creștinii ortodocși prăznuiesc și Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul.

Nume sărbătorite de Sânziene. Iată cui poți spune La mulți ani pe 24 iunie

Se pare că denumirea sărbătorii de Sânziene provine de la numele zeiței romane Santa Diana. Aceasta era considerată protectoarea vânătorilor și a pădurilor. În țara noastră, Sânzienele sunt cunoscute în popor și sub alte nume, cum ar fi: Drăgaicele, Frumoasele sau Zânele.

De asemenea, acest nume se regăsește și în mitologia românească. Mai exact, potrivit unor legende, Iana Sânziana era sora Soarelui. Se spune că aceasta s-a transformat în Lună pentru ca fratele său să nu o poată vedea. Cu toate acestea, unii sunt de părere că numele a fost preluat de la plantele cu flori galbene și frumos mirositoare care înfloresc în această perioadă.

În ceea ce privește numele sărbătorite de Sânziene, cu această ocazie sunt celebrate femeile ce poartă numele de Sânziana, Sinzioana și Simzeana. În caz că nu știați, numele Sânziana este de origine românească și înseamnă „ziua Sfântului Ion”.

Mesaje de La mulți ani pentru cei dragi, de Sânziene

Acum că știm ce nume sunt sărbătorite de Sânziene, haideți să vedem și care sunt cele mai frumoase mesaje de La mulți ani, pe care le putem trimite celor dragi cu această ocazie.

  • La mulți ani fericiți draga Sânziana! Îți doresc tot ce-i mai frumos și bun pe lume! Fie ca zânele bune să-ți călăuzească lumineze calea!
  • Dragă Sânziana, de ziua numelui îți doresc multă sănătate, fericire și un călduros La mulți ani!
  • Cu ocazia acestei minunate zile, îți urez un sincer la Mulți ani! Să ai o viață frumoasă și fericită alături de cei dragi și să ți se împlinească toate visele și speranțele!
  • Sânziana, la muți ani de ziua numelui! Tot ce îți dorești să se împlinească și să ai parte de o zi plină de bucurii și surprize extraordinare!
  • Dragă Sânziana, sper să rămâi mereu o ființă frumoasă și plină de viață. La mulți ani de ziua numelui!
  • Îți doresc mult noroc în viață, zile senine și să ai parte de toată fericirea din lume! Fie ca Sânzienele să îți împlinească toate dorințele! La mulți ani dragă Sânziana.
Nume sărbătorite de Sânziene
Ce nume sărbătorite de Sânziene. Mesaje de La mulți ani pentru cei dragi

Urări pentru cei ce poartă nume sărbătorite de Sânziene

  • Astăzi este o zi foarte specială pentru tine, așa că mă alătur și eu celor ce-ți doresc din adâncul sufletului să ai parte doar de fericire, împliniri, satisfacții și multă, multă sănătate. La mulți ani Sânziana!
  • Cu ocazia acestei zile de sărbătoare, îngerii să-ți călăuzească pașii, iar Sfântul Ioan să îți lumineze calea în viață! Îți urez un sincer și călduros La mulți ani!
  • De Sânziene, primește din partea mea cele mai sincere urări de bine, sănătate, fericire și mult noroc.
  • Dragă Sânziana, pentru că ești o persoană atât de bună, drăguță și mereu zâmbitoare, îmi doresc ca sfinții să te aibă în pază și să îți aducă numai fericire și multă sănătate. La mulți ani din partea mea!

În vremurile trecute, Sânzienele erau considerate a fi femei foarte frumoase, adevărate divinități nocturne. Se pune că, în noaptea de Sânziene, toate minunile sunt posibile.