Home » Life & Style » Timp liber » Patru tentative de asasinat care ar fi putut schimba istoria. Ce efect ar fi avut asupra lumii

Patru tentative de asasinat care ar fi putut schimba istoria. Ce efect ar fi avut asupra lumii

Alexandru Cazacu / 14.07.2021, 11:05
Patru tentative de asasinat care ar fi putut schimba istoria. Ce efect ar fi avut asupra lumii

De-a lungul istoriei, au existat mai multe tentative de asasinat care dacă ar fi avut succes, ar fi schimbat cu siguranță nu doar lumea în care trăim, ci ar fi avut un impact și asupra vieților noastre. Haideți să vedem ce efect ar fi avut asupra lumii unele tentative de asasinat.

Tentative de asasinat care ar fi putut schimba istoria lumii

Cu siguranță, mulți dintre noi ne-am întrebat la un moment dat, cum ar fi fost lumea acum dacă tentativele de asasinat asupra lui Lenin sau Hitler ar fi reușit. În continuarea articolului vă vom prezenta câteva tentative de asasinat care ar fi putut schimba lumea, dar și efectele pe care ar fi putut să le aibă dacă ar fi avut succes.

Incidentul Kyujo

Aici este vorba despre tentativa de asasinat împotriva Împăratului Hirohito și a unor înalți oficiali japonezi. Se pare că acest lucru ar fi întârziat sfârșitul celui de-al doilea Război Mondial. Asasinatele erau plănuite pentru noaptea de 14 spre 15 august 1945, de către unii membri importanți din cadrul Ministerului de Război al Japoniei, alături de unii agenți din Garda Imperială. Aceștia voiau să-l ucidă, pentru ca Japonia să continue lupta până la dispariția sa de pe hartă, deoarece nu mai putea fi vorba de victorie. Din fericire, nu au reușit.

Ei bine, planul lor ar fi fost dus la capăt și Japonia continua lupta, Aliații ar fi declanșat Operaţiunea Downfall, un plan apocaliptic care ar fi dus la zeci de milioane de morți în rândul populației civile nipone. Un înalt oficial american de la vremea respectivă a declarat că dacă Japonia nu s-ar fi predat, alte șapte bombe atomice urmau să fie aruncate asupra țării în ”Ziua X”, care era deja hotărâtă pentru data de 1 noiembrie 1945, potrivit desoperă.ro.

Citroen-ul de pe Avenue de la Liberation

Președintele francez Charles de Gaulle, fiind o importantă figură politică a celui de-al doilea Război Mondial, a avut parte de mai multe întâlniri cu moartea, programate sub forma unor tentative de asasinat de-a lungul carierei sale.

Din fericire, niciuna dintre acestea nu a avut succes. În august 1962, omul care a fost unul dintre cei mai importanți actori ai ultimei Conflagrații Mondiale se plimba cu automobilul pe Avenue de la Liberation, când asupra automobilul Citroen în care se afla a fost lovit de o rafală de gloanțe trasă dintr-o armă automată. Ei bine, atât președintele Franței, cât și soția au scăpat nevătămați. Se pare că atacul fusese pus la cale de un ofițer din cadrul Forțelor Aeriene Franceze, supărat de decizia lui de Gaulle de a acorda independență Algeriei.

Ei bine, dacă asasinatul ar fi avut succes, nu doar Algeria, ci și Franța ar fi avut mult de suferit în urma tensiunilor care s-ar fi transformat în războaie de gherilă.

Tentative de asasinat care ar fi putut să schimbe istoria lumii
Tentative de asasinat care ar fi putut să schimbe istoria lumii

Războiul fără Roosevelt

Cu siguranță, Statele Unite ar fi arătat total diferit în zilele noastre, dacă în perioada Marii Crize și a celui de-Al Doilea Război Mondial nu erau conduse de Franklin Delano Roosevelt. Ei bine acest lucru era cât pe ce să se întâmple.

În februarie 1933, SUA se afla încă în ghearele Marii Crize, iar noul președinte Roosevelt se pregătea de prima sa apariție în public, care urma să aibă loc în Miami, iar președintele trebuia să intre în oraș într-o mașină decapotabilă.

Ei bine, în acel moment, un imigrant italian, Giuseppe Zangara, a tras cinci focuri de revolver înspre mașina în care se afla președintele. Din fericire Roosevelt a scăpat nevătămat, însă o parte din gloanțe l-au ucis pe Anton Cermak, primarul din Chicago, care era alături de Roosevelt în mașină. Italianul a fost rapid imobilizat de mulțime și dezarmat, după care a fost condamnat la 80 de ani de închisoare. Dacă președintele Roosevelt murea atunci, lumea ar fi arătat cu siguranță altfel.

Atentatul asupra lui Hitler

Unul dintre cele atentatele asupra lui Hitler care avea să facă cea mai mare vâlvă, a fost cel din data de 20 iulie 1944, în faimosul ”Bârlog al Lupului”, locul preferat al Führerului. Scopul atentatului, urmărea obținerea puterii politice în Germania, încetarea războiului și obținerea păcii cu Aliații. Se pare că cei care doreau acest lucru erau câțiva de generali de rang înalt din Wermacht.

Colonelul Claus von Stauffenberg a fost cel care a decis amplasarea unei încărcături explozive sub biroul din camera unde Hitler și acoliții săi își țineau ședințele. Însă Führerul a fost departe de suflul exploziei, scăpând cu răni minore. Tentativa nu a reușit, însă peste 7.000 de persoane au fost arestate de Gestapo, dintre care 4.980 au fost executate rapid. Ei bine, dacă Hitler ar fi murit atunci, războiul ar fi luat sfârșit aproape instantaneu.