Home » Life & Style » Timp liber » Prăjitură Ikea. Cum se prepară celebrul desert suedez cu migdale și ciocolată. Rețeta de care nu te vei mai sătura

Prăjitură Ikea. Cum se prepară celebrul desert suedez cu migdale și ciocolată. Rețeta de care nu te vei mai sătura

Manolică Anca / 11.12.2021, 10:24
Prăjitură Ikea. Cum se prepară celebrul desert suedez cu migdale și ciocolată. Rețeta de care nu te vei mai sătura

Dacă te-ai gândit și tu să reproduci celebra prăjitură cu migdale delicioasă de la Ikea, noi îți venim în ajutor cu rețeta. Cu straturi fragile și crocante de migdale, învelite crema fină de lapte, acest dulce este o experienţă culinară deosebită. Celebrul desert suedez cu migdale și ciocolată face parte din categoria acelor delicii în fața cărora nu poți rezista.

Prăjitură Ikea

Simplă și rapidă de făcut, aceasta îi va îndulci și ferici pe toți membrii familiei. Nu conține gluten. Iată ingredientele și pașii de urmat.

Ingrediente pentru blat prăjitură Ikea:

  • 115 g de zahăr
  • 115 g de făină de migdale
  • patru albușuri
  • un praf de sare

Ingrediente pentru cremă prăjitură Ikea:

  • 17 g de amidon de porumb
  • 70 g de zahăr
  • 185 ml de lapte
  • 85 g de unt
  • patru gălbenușuri
  • o linguriță extract de vanilie
  • sare

Ingrediente pentru topping 

Mod de preparare

Pentru început, se începe cu prepararea blatului. Astfel, într-un bol se adaugă albușurile de ou și un praf de sare și se mixează până când albușurile încep să se lege. Se adaugă treptat zahărul și esența de vanilie, după care se continuă mixatul până când compoziția devine o spumă lucioasă, ca cea pentru bezea.

După ce aceasta este gata, se începe încorporarea făinii de migdale în ea amestecând bine de jos în sus. Când compoziția este gata, se împarte în două jumătăți, se pun în două tăvi de copt în care anterior s-a pus hârtie de cop și se coc două blaturi rotunde cu diametrul de circa 20 de cm. Se pun ambele tăvi la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru aproximativ 20-25 de minute.

Prăjitură Ikea
Prăjitură Ikea

Între timp, într-un bol se pun cele patru gălbenușuri, zahărul, amidonul și un praf de sare și se mixează până când zahărul este complet topit și gălbenușurile prind o culoare galben deschis.

Separat, într-o oală mică, se pune laptele peste care se adaugă extractul de vanilie și se lasă pe foc, până se aduce la punctul de fierbere. După ce este gata, laptele se pune fierbinte peste crema de ou, treptat, amestecând continuu. La final, compoziția obținută se pune în oala în care a fiert laptele și se pune pe foc. Se amestecă constant până se îngroașă crema.

Când aceasta este gata, se pune repede într-un bol care se acoperă cu folie alimentară direct pe suprafața ei și se lasă la răcit. Între timp, se verifică dacă blaturile de la cuptor sunt gata și se scot.

Separat, se ia untul (acesta trebuie să fie la temperatura camerei) și se mixează, după care se încorporează treptat crema, cu atenție să nu se taie compoziția. După ce aceasta este gata, se ia un blat din bezea peste care se adaugă jumătate din cantitatea de cremă. Ulterior, se adaugă și al doilea blat de bezea și se întinde bine restul de cremă.

Se adaugă deasupra bucățile de ciocolată cu migdale și caramel. Restul de ciocolată se topește la cuptorul cu microunde, la intervale scurte, de 30 de secunde, în care se adaugă cei 15 ml de ulei. După ce se amestecă bine, se toarnă acest topping peste tort se uniformizează bine și se dă la frigider pentru aproximativ două ore.

Spor în bucătărie și poftă bună la prăjitura Ikea!