Home » Life & Style » Timp liber » Previziunea incredibilă a lui Bill Gates. Telefoanele mobile înlocuite cu tatuaje electronice. Ce alte predicții a mai făcut

Previziunea incredibilă a lui Bill Gates. Telefoanele mobile înlocuite cu tatuaje electronice. Ce alte predicții a mai făcut

Alexandru Cazacu / 09.06.2022, 09:02
Previziunea incredibilă a lui Bill Gates. Telefoanele mobile înlocuite cu tatuaje electronice. Ce alte predicții a mai făcut

Bill Gates, miliardarul și filantropul american, spune că va apărea un nou tip de tehnologie care, printre altele, ar putea înlocui telefoanele mobile. Nu este prima dată când Gates face astfel de predicții. De exemplu, la un moment dat, el a vorbit despre o nouă pandemie prin care va trece omenirea. Acum, co-fondatorul Microsoft vorbește despre un tatuaj electronic care ar putea înlocui telefoanele mobile.

Bill Gates, despre tatuajele electronice care ar putea înlocui telefoanele mobile

Prezicerea miliardarului face referire la tatuajele electronice dezvoltate de compania Chaotic Moon. Mai exact, este vorba despre o tehnică bazată pe biotehnologie care își propune să analizeze și să colecteze informații din corpul uman prin intermediul acestora.

Printre datele pe care le va stoca acest tatuaj se numără și informații medicale și sportive, cu ajutorul cărora s-ar putea preveni și controla bolile, dar și îmbunătăți performanțele fizice, scrie marca.com.

Cum vor fi aplicate pe oameni tatuajele electronice

Deși acest tatuaj electronic este încă în faza de dezvoltare, se știe că va fi aplicat temporar pe piele, cu mici senzori și trackere care trimit și primesc informații printr-o cerneală specială care conduce electricitatea. Cu toate acestea, implementarea tatuajelor electronice nu este suficientă pentru Bill Gates. Miliardarul își dorește ca acest dispozitiv futurist să devină înlocuitorul telefoanelor mobile.

Ideea lui Gates, care a fost deja văzută în mai multe filme de la Hollywood, presupune că oamenii vor putea folosi tatuajul electronic pentru a suna, a trimite mesaje sau a căuta o adresă. Deși încă nu se poate vorbi de dată aproximativă a apariției acestei noi tehnologii, miliardarul american și echipa sa caută o modalitate de dezvolta noul dispozitiv, cu ajutorul căruia oamenii să poată realiza multe dintre lucrurile pe care le fac prin intermediul smartphone-urilor.

Previziunea incredibilă a lui Bill Gates. Telefoanele mobile înlocuite cu tatuaje electronice
Previziunea incredibilă a lui Bill Gates. Telefoanele mobile înlocuite cu tatuaje electronice

Ce alte predicții a mai făcut Bill Gates

Multe dintre previziunile lui Bill Gates s-au adeverit de-a lungul anilor. Lista miliardarului, din 1999, era extrem de precisă și prevedea apariția site-urilor web de comparare a prețurilor, a smartphone-urilor și a rețelelor de socializare. În ultimii ani, în diferite interviuri, el a continuat să facă astfel de „previziuni”. Haideți să vedem care sunt unele dintre acestea.

Previziunea lui Bill Gates despre un un agent patogen care ar putea „distruge milioane de oameni”

În februarie 2017, Bill Gates a remarcat, la o conferință din Munchen, că una dintre cele mai mari amenințări la adresa sănătății globale este un agent patogen. Ar putea fi vorba de un virus sintetic al variolei sau o super-gripă care ar fi mult mai letală decât tulpinile normale. Gates susținea că „epidemiologii spun că există o probabilitate rezonabilă ca lumea să experimenteze un astfel de focar în următorii 10-15 ani”.

„Nu vor mai fi țări sărace până în 2035”

În Scrisoarea sa anuală din 2014, Gates a prezis că nivelurile continue de ajutor extern ar putea însemna că nu vor mai exista țări sărace până în 2035.

„Aproape toate țările vor fi ceea ce numim acum țări cu un venit mediu-jos sau chiar mai bogate. Acestea vor învăța de la cei mai productivi vecini ai lor și vor beneficia de inovații, de vaccinuri noi, dar și de semințe mai bune și revoluția digitală”, spunea în urmă cu câțiva ani Bill Gates.

„Până în 2030, energia curată va alimenta lumea”

În 2016, Bill Gates a făcut una dintre previziunile sale pline de speranță. Miliardarul spunea atunci că energia solară sau o altă resursă regenerabilă vor alimenta cea mai mare parte a lumii în următorii 15 ani.

Conform filantropului, „dacă lumea poate găsi o sursă de energie ieftină și curată, va face mai mult decât să oprească schimbările climatice. Va transforma viețile a milioane de dintre cele mai sărace familii”. Să sperăm că, din acest punct de vedere, Gates are dreptate.