Home » Când, unde, cum » Semnificație nume Mihai. De unde provine, ce număr are în numerologie și ce se spune despre băieții care poartă acest nume

Semnificație nume Mihai. De unde provine, ce număr are în numerologie și ce se spune despre băieții care poartă acest nume

Alexandru Cazacu / 06.11.2021, 16:11
Semnificație nume Mihai. De unde provine, ce număr are în numerologie și ce se spune despre băieții care poartă acest nume

În țara noastră, numele Mihai este unul dintre cele mai populare nume de băieți. Fără doar și poate, nu există român care să nu cunoască cel puțin un Mihai. Ei bine, în acest articol veți afla ce semnificație are numele Mihai, de unde provine și ce se spune despre băieții care poartă acest nume.

Ce semnificație are numele Mihai și de unde provine acest nume

Fiind de origine ebraică, numele Mihai se traduce prin ”asemenea lui Dumnezeu” sau ”cine este precum Dumnezeu”. Evident, nimeni nu poate fi ca Dumnezeu, însă în România, numele Mihai este adesea asociat cu Arhanghelul Mihail, cel care în Noul Testament apare ca fiind conducătorul oștilor din Rai.

Cât despre originea numelui Mihai, după cum spuneam, acest nume este de origine ebraică. Ei bine, Arhanghelul Mihai este menționat în biblie, având un rol foarte important între îngerii lui Dumnezeu. De asemenea, el este considerat în cartea sfântă ca fiind protector al Israelului. În țara noastră, Arhanghelul Mihail este sărbătorit alături de Sfântul Gavril, în fiecare an, pe data de 8 noiembrie. De-a lungul vremii, mai mulți oameni sfinți, regi și împărați au purtat acest nume deosebit, care este folosit frecvent și în zilele noastre.

De unde provine numele Mihai, ce număr are în numerologie și ce se spune despre băieții care poartă acest nume
De unde provine numele Mihai, ce număr are în numerologie și ce se spune despre băieții care poartă acest nume

Ce se spune despre băieții care poartă numele Mihai

Se spune despre cei numiți Mihai că au un caracter puternic, sunt firi aventuroase și le plac noile provocări ale vieții. Cu toate acestea, în diferite momente, ei sunt rezervați și neliniștiți. De asemenea, cel care poartă acest nume are idealuri mărețe și încearcă adesea să se facă util în societate. Copilul cu acest nume este rebel din fire, însă foarte sociabil și carismatic. Totodată, el extrem de curios, fiind interesat de cele mai neobișnuite lucruri, astfel că, părinții trebuie să îl îndrume și să îl învețe să fie mai tolerant și să împartă și cu cei din jurul său.

Totodată, băieții cu numele Mihai sunt considerați a fi misterioși, însă asta se întâmplă de cele mai multe ori din cauza neîncrederii lui în cei din jur. Cel mai probabil, acesta este și motivul pentru care alege să aibă prieteni puțini, dar loiali. De asemenea, se spune că cei care poartă numele de Mihai se adaptează foarte ușor la orice situație. Ei  sunt curioși și inteligenți din fire, fapt pentru care sesizează toate oportunitățile vieții și nu ezită niciodată să învețe lucruri noi.

Ce număr are numele Mihai în numerologie

În caz că nu știați deja acest lucru, numerologia este considerată o parte a astrologiei. Aceasta pretinde prezicerea destinului unei persoane în funcție de numerele asociate acesteia, precum data și ora nașterii sau suma cifrelor asociate literelor numelui.

Ei bine, din acest punct de vedere, numele Mihai este asociat cu cifra 4. Aceasta descrie un om hotărât, harnic și cu o personalitate deosebită. Se pare că băieții cu acest nume sunt onești și mereu pregătiți să îi apere pe cei din jurul lor. Deși sunt generoși și iertători, câteodată acești au așteptări prea mari de la ceilalți, iar acest lucru poate face să pară orgolioși sau severi. Cu toate acestea, cel care poartă numele Mihai, cu siguranță va avea grijă de familia și apropiații săi, fiind un protector adevărat pentru persoanele dragi.