Home » Când, unde, cum » Tablouri pictate de animale. Cum pictura inedită a unui porc, vândută cu 20.000 de lire sterline. FOTO

Tablouri pictate de animale. Cum pictura inedită a unui porc, vândută cu 20.000 de lire sterline. FOTO

Cojocaru Cristian / 23.12.2021, 11:56

Animalele de la Grădina Zoologică St Louis, Missouri, își câștigă rapid reputația de a fi artiști multitalentați. Deținătorii grădinii zoologice au introdus activități în viața de zi cu zi a animalelor pentru a le menține stimulate mental și, ca urmare, fericiți. Află cum iau naștere aceste tablouri pictate de animale și cum un porc a reușit să picteze un tablou de 20.000 de lire sterline.

Tablouri pictate de animale care se vând cu mii de lire

Una dintre activitățile care au loc la grădina zoologică respectivă este pictura. Animalelor li se dă vopsea non-toxică și o pânză, apoi sunt determinate să își lase imaginația să le conducă pensula pentru a realiza adevărate opere de artă. Unele vedete remarcabile de la grădina zoologică sunt pinguinii, care merg prin vopsea și peste o pânză, rezultând lucrări colorate, aproape asemănătoare copacilor! Lucrările de artă sunt de vânzare, iar încasările sunt direcționate către St. Louis al Asociației Americane a Păzitorilor Grădinii Zoologice (AAZK), care ajută la salvarea speciilor pe cale de dispariție și amenințate de la dispariție.

Binny Iepurașul

Următorul animal talentat care și-a câștigat o reputație prolifică în lumea artei este Binny iepurașul. Binny este un iepure Holland Lop de șase ani, care are o capacitate remarcabilă de a picta și a creat peste 300 de lucrări! Binny este capabil să țină o pensulă în gură și să o direcționeze spre pânză, rezultând picturi strălucitoare asemănătoare lui Pollock. Lucrările de artă ale lui Binny sunt disponibile pentru cumpărare și au fost expediate în toată lumea fanilor săi, cunoscuți sub numele de „Hoppers”.

Congo cimpanzeul

Următorul este Congo cimpanzeul, probabil cel mai faimos dintre artiștii din lumea animalelor. Chiar și Picasso a fost un fan. Congo a ajuns la știri încă din anii 1950, când era un star al programului de televiziune Zootime, difuzat de la Grădina Zoologică din Londra. Se spune că Congo a ajuns accidental în artă după ce într-o zi a luat un creion și a început să deseneze.

Acest comportament a fost încurajat și dezvoltat până când a început să picteze, chiar și-a ales culorile cu care dorea să lucreze, aparent favorizând roșul! Congo a avut o producție artistică extinsă, creând aproximativ 400 de desene și picturi în trei ani. Se spune că aceste lucrări au dovedit că cimpanzeii sunt capabili să creeze modele abstracte sub control vizual și, în mod interesant, Congo ar decide chiar când o pictură a fost terminată, refuzând să continue să lucreze la ceva pe care el considera „terminat” și enervându-se atunci când i s-a luat munca înainte de a fi terminată. Congo a fost expus la galerii importante, inclusiv la ICA și la Galeria Primarului.

tablouri pictate de animale
Pictura lui Pigcasso a fost vanduta pentru suma de 20.000 de lire sterline

Câinele Jumpy

Jumpy a fost, fără îndoială, cel mai talentat câine de la Hollywood, nu numai că a fost un star de film important cu roluri în filme precum „Valley of Violence” și „Rules Don’t Apply”, dar a fost și un pictor extrem de priceput! Jumpy și-a creat capodoperele ținând o perie în gură și mișcându-și capul pentru a imita comenzile proprietarilor săi. Acest nivel de înțelegere și inteligență înseamnă că picturile create de Jumpy sunt cele mai figurative ilustrând peisaje, precum și, uneori, propriul său nume.

Calul Metro

Calul Metro este cel mai mare artist animal , ale cărui abilități artistice vorbesc de la sine. După ce a suferit răni la genunchi, cariera lui Metro ca și cal de curse s-a încheiat brusc. Din fericire, Metro a fost adoptat și i s-a dat o viață grozavă de către artistul Ron și soția Wendy Krajewski. Noii săi proprietari au observat că Metro va da din cap pentru atenție și au descoperit că această trăsătură poate fi folosită pentru a crea picturi.

Proprietarii Metro au putut să-l antreneze să țină o perie în gură, apoi calul efectua mișcări ale capului puternice și expresive. Jumătate din banii strânși din picturi au mers pentru finanțarea tratamentului de care Metro avea nevoie pentru genunchii lui. Cealaltă jumătate din încasări au mers către Programul de adopție a cailor de curse New Vocations, ajutând alți cai aflați în nevoie.

Porcul Pigcasso

Pigcasso a devenit cel mai scump animal-pictor din lume după ce a reușit să vândă tabloul „Wild and free”. Această operă de artă a fost cumpărată la doar câteva ore după ce a fost scoasă la vânzare. Cumpărătorul a fost colecționarul german Peter Esser. Recordul anterior a fost de 14.000 de lire, sumă plătită pentru o operă de artă creată de către cimpanzeu Congo despre care am vorbit  anterior.

Pigcasso er doar un purceluș atunci când a fost salvat de la sacrificare. În timp, acesta a creat peste 400 de lucrări. Actuala operă de artă pentru care a fost plătită suma de 20.000 de lire sterline reprezintă o pânză mare cu dungi albastre, verzi și albe, fiind realizată de către Pigcasso în câteva săptămâni.