Home » Life & Style » Timp liber » Top 10 femei extraordinare care au schimbat lumea. Aceste românce au intrat în istorie cu realizările lor uluitoare

Top 10 femei extraordinare care au schimbat lumea. Aceste românce au intrat în istorie cu realizările lor uluitoare

Alexandru Cazacu / 29.06.2021, 14:12
Top 10 femei extraordinare care au schimbat lumea. Aceste românce au intrat în istorie cu realizările lor uluitoare

De-a lungul vremii, multe femei au ieșit în evidență, unele dintre ele fiind remarcate și în domenii precum cele științifice. Cum era și de așteptat, printre acestea au existat și multe românce. Noi v-am pregătit o listă cu câteva femei extraordinare care au schimbat lumea. Haideți să vedem care sunt româncele care au intrat în istorie.

Românce care au schimbat lumea. Aceste femei au intrat în istorie cu performanțe uluitoare

După cum spuneam mai sus, au existat și încă mai sunt femei extraordinare, care au adus contribuții importante în diferite domenii. În continuare, noi vă vom prezenta un top al româncelor care au schimbat lumea. Iată care sunt unele dintre cele mai importante figuri feminine din istoria țării noastre și ce au reușit să facă acestea.

1. Cel mai probabil, nu sunt mulți care știu că prima femeie inginer din Europa a fost o româncă. Mai exact, este vorba despre Elisa Leonida Zamfirescu. Născută la data de 10 noiembrie 1887, Elisa a încercat să urmeze cursurile Facultății de Drumuri și Poduri din București, însă a fost respinsă, din cauză că era femeie. Cu toate acestea, ea nu s-a lăsat descurajată și a mers la studii în Germania, devenind în 1912 prima femeie inginer de pe bătrânul continent.

2. De asemenea, o altă femeie care s-a remarcat, în domeniul medicinei de această dată, a fost Sofia Ionescu. Ea a fost prima doctoriță care a făcut o operație pe creier. Mai exact, intervenția a avut loc în 1944, fiind una de succes asupra unui copil, victimă unui bombardament.

3. Cine nu o cunoaște pe Nadia Comăneci, românca care a obținut prima notă de 10 din istoria gimnasticii? Gimnasta româncă a reușit această performanță în anul 1976, la Jocurile Olimpice de la Montreal.

Româncele care au schimbat lumea. Aceste femei au intrat în istorie cu performanțe uluitoare
Româncele care au schimbat lumea. Nadia Comăneci

Românce care au schimbat lumea

4. Româncele s-au făcut remarcate chiar și în domeniul arhitecturii. Născută în 1894, Virginia Andreescu Haret a rămas orfană la vârsta de 9 ani, fiind nevoită să își crească singură cei trei frați mai mici. Cu toate acestea, ea a reușit să urmeze cursurile Universității de Arhitectură, devenind, ulterior, prima arhitectă din România și a zecea din lume.

5. De asemenea, primul inginer silvicultor din lume de sex feminin a fost românca Aurora Gruescu. Născută în 1914, Aurora a terminat studii de silvicultură în București și a fost singura femeie într-o promoție de absolvenți de gen masculin.

6. Tot româncă a fost și prima femeie din lume care a primit o diplomă de doctor în Drept. Sarmiza Bilcescu s-a născut în 1867. Ea a urmat cursurile Facultății de Drept din Paris și a absolvit în 1890, devenind astfel doctor în Drept.

7. Multe femei a folosit cremele de față sau loțiunile de corp ale căror rețete le-a inventat. De asemenea, cu siguranță ai luat vreodată medicamentele pe care le recomanda chiar și celebrităților din întreaga lume. Născută în 1897, Ana Aslan a fost doctor, inventatoare și membră a Academiei Române. Brandul pe care l-a construit are succes și astăzi și este utilizat de foarte mulți oameni.

Românce care au schimbat lumea. Ana Aslan
Românce care au schimbat lumea. Ana Aslan

8. Cu siguranță, majoritatea dintre români o cunosc pe Ecaterina Teodoroiu. Eroina de sex feminin a fost cea care în timpul Primul Război Mondial a luptat pe front ca soldat, a fost apoi promovată și felicitată personal de Regele Ferdinand.

9. În acest clasament se află și Elena Caragiani Stoenescu, prima româncă aviator. Ea s-a născut în 1887 și a studiat la Aerial League School. Cu toate acestea, i-a fost refuzată diploma de absolvire, pe motiv că e femeie. Însă, în 1914 a reușit să își ia brevetul de pilot în Franța.

10. În 1931, Smaranda Brăescu a fost prima aviatoare care a doborât recordul mondial pentru parașutismul practicat de femei. Aceasta a făcut un salt de la 6.000 de metri și a fost de asemenea și primul pilot din Europa care a obținut brevet în Statele Unite.