Home » Life & Style » Timp liber » Top 4 cei mai mari psihopați din istorie. Ce fapte îngrozitoare au comis

Top 4 cei mai mari psihopați din istorie. Ce fapte îngrozitoare au comis

Toader Mihai / 07.10.2021, 09:24
Top 4 cei mai mari psihopați din istorie. Ce fapte îngrozitoare au comis

De-a lungul vremii, mai mulți oameni au lăsat amprente extrem de urâte asupra istoriei. În următoarele rânduri ale acestui articol, noi îți vom prezenta unii dintre cei mai mari psihopați din istorie și faptele îngrozitoare pe care le-au comis.

Ce fapte au comis cei mai mari psihopați din istorie

Când vine vorba minți criminale, putem foarte ușor să amintim de atrocitățile comise de Adolf Hitler sau de milioanele de oameni uciși din ordinul lui Stalin. Cu toate acestea, nu doar aceștia au lăsat o urmă asupra istoriei pe care nu o putem șterge. Haideți să vedem care au fost cei mai mari psihopați din istorie și ce fapte teribile au comis aceștia.

Pol Pot

Unul dintre cei mai mari psihopați ai secolului XX s-a născut în 1925, într-o familie de țărani din Cambodgia. Mai exact, este vorba despre Pol Pot, cel care a ajuns prim-ministrul Cambodgiei și liderul partidului Khmerilor Roșii. După ce a preluat puterea în țară, el a implementat o politică agrară extremă, lucru care a dus la moartea a aproximativ 25% din populația Cambodgiei.

Dictatorul cambodgian a format o societate comunistă de țărani, în care aproximativ două milioane de locuitori ai orașelor au fost siliți să trăiască și să muncească în mediul rural. Oamenii erau obligați să lucreze pământul începând de la ora 04:00 dimineața până la 22:00, fiind supravegheați de armata Khmerilor Roșii. Pe lângă condițiile extrem de grele de muncă, oamenii sufereau de malnutriție, iar serviciile medicale nu erau tocmai bune.

Din fericire, armata vietnameză a invadat Cambodgia, iar regimul lui Pol Pot a luat sfârșit, fiind alungat de la putere. Cu toate acestea, până ca militarii vietnamezi să intervină, se estimează că au murit aproximativ 2 milioane de oameni.

Leopold al II-lea al Belgiei

Acesta a condus Belgia între anii 1865 și 1909. Regele Leopold al II-lea al Belgiei a devenit cunoscut pentru crearea proiectului ”Statul Liber Congo”, care a dus la moartea a nu mai puțin de 3 milioane de congolezi. Mai exact, este vorba despre un proiect finanțat de guvern care a fost instituit pentru extragerea cauciucului și fildeșului din centrul Africii. Evident, pentru aceste demersuri, congolezii au fost forțați la muncă grea.

De asemenea, populația băștinașă din Congo a fost pusă în sclavie, iar tortura, schilodirea și crimele din timpul regimului, iau adus regelui belgian un loc în fruntea clasamentului cu cei mai mari psihopați din istorie.

Adolf Eichmann

Cu siguranță, mulți oameni au auzit de notoriul nazist Adolf Eichmann. Acesta a fost unul dintre cei mai importanți artizani ai Holocaustului. Concret, Eichmann supraveghea deportarea în masă a prizonierilor evrei în lagăre de concentrare, lucrând cu pasiune la înregistrarea, transportul și arderea prizonierilor din Europa de Est.

Se pare că în decursul a numai două luni de zile (mai – iulie 1944), Adolf Eichmann a fost responsabil de moartea a mai bine de 400.000 de evrei maghiari. Ba chiar mai mult de atât, el a fost supraveghetor la executarea a câtorva milioane de evrei. Ei bine, vreme de 15 ani, nazistul a umblat liber, însă a fost găsit până la urmă în America de Sud. În anul 1962, Eichmann a fost judecat și spânzurat pentru atrocitățile comise.

Cei mai mari psihopați din istorie. Ce atrocități au comis
Cei mai mari psihopați din istorie. Ce atrocități au comis

Josef Mengele

Josef Mengele a devenit cunoscut datorită experimentelor sale teribile pe prizonierii de la Auschwitz. Acesta a lucrat ca medic în lagărul de concentrare și era știut drept ”Îngerul Morții”. Printre cele mai îngrozitoare experimente a lui Mengele se află și cel care implica gemenii, care erau supuși la proceduri terifiante. De exemplu, pentru a observa dacă culoare ochilor li se schimbă, Mengele punea în ochii gemenilor diferite substanțe chimice.

De asemenea, în încercarea de a obține ”gemeni uniți”, Josef Mengele îi cosea laolaltă. Nu mai puțin de 3.000 de gemeni au fost folosiți pe post de cobai de către doctorul nebun, iar doar 200 dintre aceștia au supraviețuit. Ba chiar mai mult de atât, ”îngerul morții” a torturat copii pentru a observa cât rezistă, a forțat părinți să își omoare copiii și se estimează că a trimis în camerele de gazare aproximativ 400.000 de persoane. Ca și Eichmann, el a fugit împreună cu familia în America de Sud, însă a murit în 1979, în timpul unei partide de înot.