Home » Life & Style » Timp liber » Totul despre CRBL. Care este numele real al artistului și din ce proiecte a făcut parte în România

Totul despre CRBL. Care este numele real al artistului și din ce proiecte a făcut parte în România

Redactia Știri / 09.11.2020, 18:11
Totul despre CRBL. Care este numele real al artistului și din ce proiecte a făcut parte în România

Toți îl știu drept CRBL, însă puțini știu cum îl cheamă de fapt pe îndrăgitul artist. Numele lui complet este Eduard Mihail Andreianu, iar la 42 de ani a decis să înceapă o nouă viață. După ce și-a construit un nume în lumea artistică din România și a făcut parte din diverse proiecte de succes din țară, artistul a decis că este timpul pentru altceva. Convins că a venit timpul unei schimbări majore, artistul a hotărât că este vremea să-și urmeze visurile în altă parte. Prin urmare, alături de familia sa, a plecat din România, hotărât fiind să dea o șansă unei alte țări.

Ce făcea CRBL, în urmă cu 20 de ani

S-a născut pe 30 iunie 1978, Pitești, iar pașii în viață l-au îndrumat spre lumea artistică, unde a și reușit să se facă cunoscut și îndrăgit publicului. Eduard Mihail Andreianu, alias CRBL, a cunoscut notorietatea, în 2000, odată cu înființarea trupei Simplu.

Trupa Simplu
Trupa Simplu

CRBL, Taz, Omu Negru, Smiley, Piticu și Francezu’ au făcut parte aproximativ 10 ani din trupa Simplu, prima trupă de breakdance autentică din România. A fost o perioadă cu multe hituri, colaborări cu alți artiști cunoscuți și îndrăgiți de publicul român și, bineînțeles, numeroase concerte. Să zburăm, O secundă, Jumătatea ta, Oficial îmi merge bine, acestea sunt câteva dintre melodiile trupei Simplu ce au ajuns pe primele locuri din clasamentele românești și s-au transformat în hituri.

Andra, Cream (Claudia Pavel), Marius Moga, aceștia sunt doar câțiva dintre artiștii care au lansat melodii împreună cu celebra trupă.

Puțini știu faptul că Simplu a luat naștere din fuziunea a două formații, Mesaj Nou și Extreme, iar  numele trupei înființate vine de la Simplu-Idei-Muncă-Putere-Luptă-Uniți. De-a lungul anilor de activitate, formația a lansat 8 albume: Provocarea, X-trem de Simplu , Oare știi, Zece, RMX Simplu, Simplu Best Of, Oficial Îmi Merge Bine, Dance or die trying.

În 2011, povestea trupei Simplu a ajuns la final, iar băieții au luat-o pe drumuri separate. Smiley și CRBL au rămas în continuare în muzică și s-au evidențiat prin diverse proiecte.

CRBL, câștigător Asia Express

În urmă cu zece ani, CRBL își lansa prima piesă din cariera solo – Românu n-are noroc. Dar pe lângă cariera în muzică, artistul s-a evidențiat și ca coregraf.

În anul 2004, a deschis propria trupă de dans, Big Bounce. Cu această trupă, CRBL a participat la o mulțime de concursuri de breakdance și streetdance. Trupa a reușit să câștige numeroase premii, fiind considerată cea mai bună trupă de dans din țară.

În ceea ce privește producțiile tv, CRBL a făcut parte din câteva proiecte de succes. În 2008, a fost unul dintre concurenții de la Dansez Pentru Tine, emisiune difuzată de PRO TV, în cadrul căruia a cunoscut-o pe Elena, coregrafa sa din timpul show-ului, care i-a devenit soție.

CRBL și Elena, imagine din ziua nunții
CRBL și Elena, imagine din ziua nunții

În ziua nunții, cei doi au avut o tematică deosebită. CRBL l-a întruchipat pe Al Capone, nunta fiind organizată în stil mafiot.

CRBL a făcut parte și din juriul show-ului Megastar, difuzat la Prima TV.

În 2019, CRBL și prietenul său, Oase, au făcut pereche în cel de-al doilea sezon al emisiunii Asia Express de la Antena 1. Cei doi au reușit să câștige premiul cel mare, însă prietenia lor nu a rezistat. După această experiență, lucrurile au luat o altă întorsătură între ei, alegând să încheie o prietenie care dura de 15 ani.

CRBL și Oase, câștigători sezon 2 Asia Express
CRBL și Oase, câștigători sezon 2 Asia Express

A lăsat România pentru Spania

Deși a reușit să-și clădească un nume în lumea artistică din România, CRBL a decis că e timpul să înceapă o viață nouă departe de țara natală. La 42 de ani, artistul a ales să părăsească plaiurile mioritice, alegând să se mute în Spania.

Împreună cu familia sa, cântărețul a făcut demersurile necesare pentru această schimbare. El a făcut deja primii pași în acest sens. Este hotărât să nu renunțe la muzică, însă este de părere că își poate continua pasiunea și într-o altă țară.

CRBL, alături de familia sa

“Aici e bine, e foarte bine. Noi am venit aici acum cinci ani, am mai stat vreo doi ani așa pe sărite și acum, în septembrie, am revenit. Am testat zona, ne-a plăcut foarte mult și am zis că așa e mai bine pentru familia noastră. spune artistul, citat de spynews.ro.

Cântărețul și-a luat deja lucrurile din România, iar fiica sa a fost înscrisă la o școală din Spania. Cu toate că nu a spus cât dorește să rămână pe meleaguri străine, planurile artistului în Spania par să fie unele de lungă durată.

CRBL începe o viață nouă în Spania
CRBL începe o viață nouă în Spania

„Eu mereu am căutat mai multă liniște. Mi-am adus cu mine toate lucrurile din România și fac muzică de aici. Deocamdată suntem într-o vacanță prelungită, dar avem niște planuri pentru 2021 și o să le punem în practică. Fetele s-au adaptat foarte bine(…) Dacă noi trei am decis că este mai bine așa, ne-am luat viața în mâini și am plecat pur și simplu”, spune acesta, încrezător în noul capitol din viața lui și a familiei sale.