Home » Life & Style » Timp liber » Unde se găsește rechinul tigru, cel mai periculos prădător dintre toți rechinii. Are o mărime enormă

Unde se găsește rechinul tigru, cel mai periculos prădător dintre toți rechinii. Are o mărime enormă

Alexandru Cazacu / 13.07.2022, 12:02
Unde se găsește rechinul tigru, cel mai periculos prădător dintre toți rechinii. Are o mărime enormă

În caz că nu știați, dintre toate speciile de rechini, „Galeocerdo cuvier” sau rechinul-tigru este cel mai periculos. De-a lungul anilor, acest rechin a băgat spaima atât în navigatori, cât și în locuitorii de pe litoralul mărilor mai calde. Află în continuare unde se găsește rechinul-tigru, cel mai periculos prădător dintre toți rechinii.

Rechinul-tigru, cel mai periculos dintre toți rechinii

Rechinul-tigru este un rechin de mari dimensiuni întâlnit în mai multe locuri din lume. Acesta poate fi găsit în largul Americii de Nord, pe coasta de est a Cape Cod și până în Florida și în Golful Mexic. De fapt, populează toate apele mărilor temperate și tropicale. Preferă zonele litorale, motiv pentru care se apropie adesea de țărm și explorează apele mai puțin adânci în căutarea hranei.

Este un macroprădător mare, capabil să atingă chiar și o lungime de peste 5,5 metri. De obicei, femelele sunt mai mici decât masculii. Numele său derivă din dungile întunecate de pe corp, care seamănă cu cele ale unui tigru, însă se estompează pe măsură ce rechinul ajunge la maturitate.

Coada este perfect adaptata la forma corpului acestui rechin. Datorită faptului că are lobul superior mai alungit decât cel inferior, Rechinul tigru poate să înoate cu o viteză foarte mare. De asemenea, înotătoarele pectorale sunt mari, marginea lor anterioara ajungând până la ultimele fante branhiale. În schimb, iar înotătoarele ventrale sunt mai mici.

Unde se găsește rechinul tigru, cel mai periculos prădător dintre toți rechinii. Are o mărime enormă
Unde se găsește rechinul tigru, cel mai periculos prădător dintre toți rechinii. Are o mărime enormă

Alte detalii interesante despre rechinul-tigru

Rechinul-tigru este un vânător solitar și vânează în special noaptea. În plus, acest prădător are cel mai larg spectru alimentar. În meniul său intră crustacee, pești, foci, păsări, calmari, țestoase, șerpi de mare, delfini și chiar alți rechini mai mici. După marele alb, rechinul-tigru este al doilea în ceea ce privește atacurile fatale înregistrate asupra oamenilor. Totuși, astfel de evenimente sunt destul de rare.

Poate atinge o greutate medie de 900 de kilograme și este extrem de lacom. Chiar are și o reputație de „mâncător de gunoi”, ținând cont că servește o varietate de obiecte necomestibile. Deși sunt prădători de top, acești rechini sunt uneori luați ca pradă de grupuri de balene ucigașe. Capul rechinului-tigru este foarte mare în comparație cu dimensiunea corpului.

Deși atacă rar oameni, se spune că această specie este responsabilă cele mai multe incidente fatale cauzate de mușcături de rechin. După cum spuneam și în rândurile de mai sus, rechinul-tigru ajunge adesea în recife de mică adâncime, porturi și canale.

Cum se reproduce

Spre deosebire de celelalte specii de rechini, femela reține ouăle, iar embrionii se dezvoltă în interiorul său. În plus, femela din această specie este capabilă să secrete „lapte uterin” ca supliment alimentar pentru embrioni.

S-a demonstrat că interacțiunile între oameni și rechinii-tigru din apele din jurul Hawaii cresc în lunile septembrie și noiembrie. Se pare că atunci femelele migrează spre insule pentru a da naștere. De obicei, trei până la patru mușcături de rechin apar pe an în Hawaii, însă rareori sunt fatale, potrivit Wikipedia.