Home » Life & Style » Top 10 cei mai bogați jucători NBA de pe planetă. Ce averi uluitoare au strâns

Top 10 cei mai bogați jucători NBA de pe planetă. Ce averi uluitoare au strâns

Cojocaru Cristian / 03.02.2022, 12:23

Iubitorii de NBA îți vor recomanda de fiecare dată să îi urmărești pe jucătorii lor preferați de baschet. Mulți dintre aceștia reprezintă echivalentul talentului, progresului pe care l-au făcut de-a lungul carierei și astfel merită apreciați pentru toată munca depusă de-a lungul anilor. Cu toate acestea, în afară de a fi cel mai bun de pe teren, există și beneficii financiare considerabile. Află care sunt cei mai bogați jucători NBA.

Jucători NBA care au devenit bogați datorită pasiunii lor

Au ajuns cunoscuți în întrega lume datorită muncii depuse de-a lungul carierei sportive, a performanțelor de pe teren și, desigur, în urma averii strânse pe urma titlurilor câștigate și a spectacolului oferit în lumea baschetului. Iată care sunt cei mai bogați jucători NBA din lume.

David Robinson – 200 de milioane de dolari

David Robinson și-a construit o carieră pe care mulți alții o folosesc ca inspirație dorindu-și să fie ca el. Robinson a jucat pentru San Antonio Spurs și a acumulat numeroase realizări, inclusiv două medalii de aur olimpice. Robinson s-a aventurat în afaceri și, după ce s-a retras din sport, a devenit consilier și capitalist de risc. Pe baza rapoartelor de la Celebrity Net Worth, averea netă a lui Robinson este de 200 de milioane de dolari. Într-un interviu acordat revistei Forbes, Robinson a remarcat că a trăit după trei reguli cu fiecare zi care a trecut

„Cinându-L pe Dumnezeu cu primele tale roade, mândrindu-te cu tot ceea ce faci, făcând tot ce e mai bun în asta și făcând mereu altora ceea ce ți-ai dori ca ei să-ți facă”, a spus fostul jucător.

Hakeem Olajuwon – 200 de milioane de dolari

Hakeem Olajuwon a petrecut mai bine de 20 de ani în NBA, când a jucat pentru Houston Rockets și Toronto Rappers. De-a lungul acestor ani, Olajuwon a acumulat o mulțime de premii, și anume Jucătorul defensiv al anului, MVP și MVP finală. După pensionare, vedeta a continuat să investească în imobiliare… o afacere care i-a adus foarte mari câștiguri. Până în prezent, Celebrity Net Worth remarcă faptul că Olujawon a reușit să-și mențină uriașa avere netă de 200 de milioane de dolari. Chiar și așa, fostul jucător spune că nu a făcut avere pentru a determina cine este. El spune deși a obținut suficientă posesie materială, clar viața are mult mai multă valoare decât suma acumulată.

Grant Hill – 250 de milioane de dolari

Grant Hill a avut o mulțime de succese în viața sa chiar înainte de a se decide să se aventureze în NBA. Hill a reușit să câștige două campionate naționale pentru Duke, precum și o medalie de aur olimpică de la jocurile din 1996. De atunci, Hill a mers din ce în ce mai puternic pe teren până când a decis să se retragă și să preia funcția de gazdă a NBA Inside Stuff. Cu toate acestea, abia când a cumpărat Atlanta Hawks, mulți oameni au aflat despre el. Potrivit Celebrity Net Worth, acest lucru a ajutat la creșterea averii sale nete, până la 250 de milioane de dolari. Din acel moment, el a obținut doar mai mult succes în ceea ce avea deja. Hill a recunoscut că există multe de învățat din sport, în special din sporturile de echipă, care pot ajuta la îmbunătățirea vieții cuiva.

Vinnie Johnson – 400 de milioane de dolari

Vinnie Johnson s-a retras din NBA în 1992 și a plecat cu un total de 5 milioane de dolari, suficient pentru a putea să se retragă confortabil. Cu toate acestea, Johnson nu s-a bazat doar pe economiile sale și le-a investit într-o afacere. Perseverența sa l-a determinat să înființeze Piston Group, o renumită companie de aprovizionare pentru automobile. Afacerea lui Vinnie a crescut și, în scurt timp, compania sa, The Piston Group, a devenit furnizorul de top de piese auto pentru corporații populare precum Ford și GM. Interesant este că The Piston Group a înregistrat un total de 3 miliarde de dolari în venituri și, potrivit Celebrity Net Worth, averea netă a lui Johnson a depășit 400 de milioane de dolari.

Shaquille O’Neal – 400 de milioane de dolari

Numele lui Shaquille O’Neal este popular în NBA și nu are nevoie de o introducere lungă. Ca atare, când Celebrity Net Worth a detaliat valoarea netă a lui O’Neal la 400 de milioane de dolari, nu mulți oameni au fost surprinși. O’Neal a remarcat că abordarea sa față de afaceri nu este ciudată, dar similară cu cea pe care Jeff Bezos a aplicat-o. Bezos a remarcat că investițiile în afaceri ar trebui să aducă beneficii în viața unora, deoarece ar fi mai profitabilă. O’Neal a recunoscut că în momentul în care a preluat această strategie, profiturile lui au crescut de până la patru ori mai mult decât valoara inițial.

LeBron James – 500 de milioane de dolari

LeBron James este un alt jucător care și-a făcut un nume în sport și, dacă nu ar fi făcut parte din această listă, nu ar fi fost completă. Cu toate acestea, nu numai baschetul l-a plasat pe jucătorul vedetă pe această listă, ci și proiectele sale de afaceri, cu atât mai mult investițiile și abilitățile sale de economisire. Acestea s-au combinat și i-au oferit oportunitatea de a-și lista valoarea netă, în medie, de 500 de milioane de dolari. Dwayne Wade, într-un interviu la emisiunea Live with Kelly and Ryan, a recunoscut că James a fost cel mai „ieftin” atlet pe care el și soția sa l-au cunoscut vreodată în istorie și cu care au călătorit. LeBron nu a renunțat la acest mod de viață, iar atunci când călătorește, își închide datele mobile pentru a nu efectua cost suplimentar la abonamentul de telefonie mobilă.

bogați jucători NBA
Kobe Bryant a lasat familiei o avere de 600 de milioane de dolari

Kobe Bryant – 600 de milioane de dolari

Kobe Bryant este o legendă în drepturi proprii și și-a făcut un nume în NBA. Cu toate acestea, el a fost luat din această lume mult mai devreme decât am spera și acesta este motivul pentru care acum auzim atât de multe despre cariera lui și despre realizările sale majore. Potrivit Celebrity Net Worth, Bryant a lăsat familiei 600 de milioane de dolari, ceea ce l-a făcut unul dintre cei mai bogați jucători care au fost vreodată pe terenul NBA. Însă, baschetul nu a fost singurul venit major pentru Bryant, deoarece a colaborat și cu peste 20 de mărci importante de-a lungul timpului petrecut în joc. Unele dintre acestea includ Coca-Cola și McDonald’s.

Junior Bridgeman – 600 de milioane de dolari

Junior Bridgeman a fost o vedetă pe terenul de baschet în anii săi mai tineri. Până în prezent, Bridgeman este mai cunoscut pentru dedicarea sa față de Bridgeman Foods, Inc. și Bridgeman Sports and Media. În mod intrigant, Celebrity Net Worth a enumerat valoarea netă a fostei vedete la 600 de milioane de dolari. Pentru a face povestea și mai interesantă, Bridgeman obișnuia să dețină 100 de restaurante sub lanțul Wendy’s și Chili’s. După ce a participat la câteva întâlniri NBA, a decis că este bine să încerce o altă afacere.

Magic Johnson – 600 de milioane de dolari

NBA a văzut o mulțime de antreprenori, dar Magic Johnson se remarcă detașat față de restul. Dragostea și pasiunea lui pentru afaceri l-au determinat să realizeze multe pentru el însuși, inclusiv o avere netă de 600 de milioane de dolari, potrivit unui comunicat de la Celebrity Net Worth. După ce s-a retras din joc, Magic a devenit CEO al Magic Johnson Enterprises și conducerea altor echipe sportive. Cu numeroasele succese ale numelui său, Johnson le atribuie muncii sale continue și pare să fie recunoscut pentru lucrările sale în afara terenului.

Michael Jordan – 1,6 miliarde de dolari

Nicio listă de această amploare nu poate trece fără a avea pe ea numele acestui profesionist: Michael Jordan. Istoria NBA a văzut multe vedete, iar pentru Michael Jordan, el este cel mai bogat jucător de baschet și cel mai bogat sportiv din lume. Forbes a listat averea netă la o medie de 1,6 miliarde de dolari. Jordan s-a retras de la Chicago Bulls, iar asta însemna că va renunța la salariul său uriaș, dar și-a redirecționat energia către alte afaceri. El a încheiat o mulțime de contracte de aprobare cu companii precum Gatorade, Nike, Hanes și multe alte mărci importante. Ulterior a devenit cel mai mare acționar al lui Charlotte Hornets în 2011.