Home » Știri » Știri economice » Top 10 cele mai bogate familii din lume. Unde locuiesc, cu ce se ocupă și ce averi fabuloase au strâns

Top 10 cele mai bogate familii din lume. Unde locuiesc, cu ce se ocupă și ce averi fabuloase au strâns

Manolică Anca / 16.07.2021, 13:52
Top 10 cele mai bogate familii din lume. Unde locuiesc, cu ce se ocupă și ce averi fabuloase au strâns

Mulți oameni se întreabă care sunt cele mai bogate familii din lume, motiv pentru care în acest articol vom vorbi despre aceste familii care domină lumea. Au muncit din greu pentru a construi brandul, iar acum fiii și nepoții duc mai departe moștenirea primită. Important de menționat este că Elon Musk, Bill Gates și Jeff Bezos nu se regăsesc pe această listă pentru că ei și-au făcut singuri averile, relativ recent.

Cele mai bogate familii din lume

  • Familia Walton – Walmart. Avere estimată: 215 miliarde USD

Este cea mai bogată familie din America. Separat, Jim și Alice Walton valorează fiecare 54 de miliarde de dolari și se află pe locul 8, respectiv 9 în lista anuală a miliardarilor Forbes. Wal-Mart este cel mai mare brand din domeniul comerțului cu amănuntul și este compania care are cei mai mulți angajați.

Înființată în anul 1962, în Arkansas, de Sam Walton, Walmart numără în prezent peste 2,2 milioane de salariați, în aproape 11.510 magazine cu amănuntul din lume și 5.347 de magazine din SUA. Compania este recunoscută pentru prețurile sale mici, dar criticată pentru practicile sale privind munca.

  • Familia Mars – Mars. Avere estimată: 120 miliarde USD

Pe locul 2 în top regăsim familia Mars, care conduc o afacere dulce și cu tradiție. Bomboanele și batoanele lor sunt vândute peste tot în lume, însă două dintre cele mai cunoscute produse ale sale sunt celebrele bomboane colorate M&M și, sigur, batoanele Mars.

Fondatorul companiei este Frank Mars, însă ea este astăzi condusă de a patra generație a familiei, unuii dintre strănepoții acestuia. Frații Jacqueline și John Mars, nepoții lui Frank Mars, „valorează” fiecare câteva 24,7 miliarde de dolari, ocupând locul 29 pe lista anuală a miliardarilor Forbes.

  • Cele mai bogate familii din lume. Familia Koch – Koch Industries. Avere estimată: 109,7 miliarde USD

Charles Koch datorează averea uluitoare pe care o deține astăzi tatălui său. Acesta a fondat o afacere petrolieră, care astăzi este probabil mai bine cunoscută publicului larg grație acțiunilor caritabile: finanțarea grupurilor de reflecție libertare, a profesorilor, universităților. Koch Industries derulează operațiuni în industria chimică și investiții. Charles a lucrat împreună cu fratele său David până la decesul acestuia din urmă în 2019. El are o avere estimată la 38,2 miliarde de dolari.

David și Charles Koch
David și Charles Koch
  • Al Saud – Familia Regală Saudită. Avere estimată: 95 miliarde USD

Casa Saud are o istorie monarhică veche de aproape un secol, cu o avere estimată la 95 de miliarde de dolari. Conexiunile cu Saudi Aramco, cea mai profitabilă companie din lume și un gigant în industria petrolieră, continuă să le aducă sume colosale. Este destul de greu de evaluat cu precizie bogăția Casei Saud, în parte, deoarece familia numără până la 15.000 de membri extinși, mulți dintre ei având multe afaceri.

  • Cele mai bogate familii din lume. Familia Ambani – Reliance Industries Limited. Avere estimată: 81,3 miliarde USD

Reliance Industries Limited este un colos multinațional indian, cu sediul la Mumbai. Printre activitățile RIL se includ comerț cu amănuntul, gaze naturale, energie, produse petrochimice, telecomunicații, mass-media și textile. Bazele companiei au fost puse de tatăl lui Mukesh Ambani, CEO-ul de astăzi, în 1957.

El se află, în prezent, pe locul 21 în lista miliardarilor Forbes, gestionând activitatea a jumătate din afacere: tot ce ține de rafinare, petrochimie, petrol, gaze și textile. Restul, activităților, precum telecomunicațiile, media și divertisment, asset management sau generarea de energie electrică i-au revenit fratelui său, Anil.

  • Familia Dumas – Hermès. Avere estimată: 63,9 miliarde USD

Casa de modă franceză și furnizorul de lux Hermès a cucerit o lume întreagă cu parfumurile, eșarfele, cravatele și cu gențile pe care le vinde. Dacă în secolul al XIX-lea, Thierry Hermès crea haine de călărie pentru aristocrație, astăzi, compania îmbracă nume celebre ale baschetului, precum LeBron James. Axel Dumas este în prezent președintele companiei, iar Pierre-Alexis Dumas este directorul artistic.

  • Cele mai bogate familii din lume. Familia Wertheimer – Chanel. Avere estimată: 54,4 miliarde USD

Casa franceză de modă Chanel a rămas în istorie cu „rochia neagră” atemporală, parfumul nr. 5 și pentru regretatul designer Karl Lagerfeld, care a decedat pe 19 februarie 2019. Frații Alain și Gerhard Wertheimer co-dețin compania ale cărei baze au fost puse de bunicul lor, alături de Gabrielle Coco Chanel. Frații se află pe locul 48 în lista miliardarilor Forbes, cu o avere netă de 17 miliarde de dolari fiecare.

Alain și Gerhard Wertheimer
Alain și Gerhard Wertheimer
  • Familia Johnson – Fidelity Investments. Avere estimată: 46,3 miliarde USD

Fidelity Investments este o companie ce oferă servicii de asset management și brokeraj. Fondată de Edward C. Johnson II în 1946, ea este astăzi condusă de nepoata lui Johnson, Abigail Johnson. Aceasta se află pe locul 124 în lista miliardarilor Forbes, având o avere netă de 10,8 miliarde de dolari.

  • Boehringer, Familii von Baumbach – Boehringer Ingelheim. Avere estimată: 45,7 miliarde USD

Boehringer Ingelheim este o companie farmaceutică germană, care are în spate peste 130 de ani de istorie. Deținută de familia Boehringer împreună cu von Baumbachs, compania a rămas una de familie. Aceasta operează în 47 de țări, în România fiind prezentă din anul 1990.

  • Cele mai bogate familii din lume. Familia Albrecht – Aldi. Avere estimată: 41 miliarde USD

Aldi este un cunoscut lanț internațional de magazine alimentare, care a crescut după ce frații Theo și Karl Albrecht au început să administreze magazinul alimentar al părinților (imediat după Al Doilea Război Mondial). Aldi deține și popularul lanț american de magazine alimentare, Trader Joe’s. Familia deține o avere netă de 17 miliarde de dolari și se află pe locul 51 în lista miliardarilor Forbes.