Home » Life & Style » Top 3 filme celebre cu Kevin Spacey. Rolurile care i-au marcat cariera

Top 3 filme celebre cu Kevin Spacey. Rolurile care i-au marcat cariera

Cojocaru Cristian / 23.11.2021, 16:15
Top 3 filme celebre cu Kevin Spacey. Rolurile care i-au marcat cariera

Kevin Spacey este unul dintre cei mai cunoscuți actori hollywoodieni jucând în nenumărate filme. Află care sunt cele mai celebre filme cu acesta și care este motivul pentru care trebuie să plătească suma de 31 de milioane de dolari.

Cele mai cunoscute filme cu Kevin Spacey

Kevin Spacey este un renumit actor de film și teatru și totodată regizor american. Acesta s-a născut în data de 26 iulie 1959, în South Orange, New Jersey. Tatăl acestuia a fost scriitor, iar mama sa a fost secretară, având încă doi frați vitregi, Julie și Randy. Acesta a urma cursurile Academiei Militare de unde a fost dat afară.

Ulterior acesta a crescut în California, unde a urmat cursurile Liceului Canoga Park și Chatsworth, unde a absolvit cu magna cum laude. În timpul anilor de liceu, actorul a jucat în producția ”The Sound of Music”, având rolul căpitanului Georg von Trapp. A făcut stand-up comedy pentru mai multă vreme și a decis să urmeze cursurile Facultății de actorie, Juilliard School din New York City.  Cariera de actor de teatru a început-o în anii 1980, înainte de a fi primit distribuția unui film.

A primit aprecieri critice la începutul anilor 1990 și a câștigat Premiul Oscar pentru rolul său din ”The Usual Suspects” din anul 1995. Câțiva ani mai târziu a mai primit un Premiu Oscar pentru cel mai bun actor din pelicula ”American Beuaty” din anul 1999. Iată care au fost top trei filme în care a jucat actorul:

”American Beauty” (1999)

Deși aproape că a fost abandonat pentru un nume mai mare, Spacey a surprins pe toată lumea cu portretizarea care a descris această criză spectaculoasă de mijloc  și a câștigat Oscarul pentru cel mai bun actor. Jucând rolul unui bărbat de vârstă mijlocie care își urăște slujba, a cărui soție înșală și care este îndrăgostit de prietena fiicei sale, Spacey pleacă într-o călătorie de auto-descoperire, transformându-se dintr-un ratat suburban într-un bărbat la conducere. Jucând rolul cu bunătate, inteligență și chiar oarecare rebeliune, Spacey s-a asigurat că această performanță amuzantă și tristă a fost un punct culminant al carierei sale ilustre.

”The Ususal Suspects” (1995)

Acest film a reușit să ia Oscarul cu meritul lui Spacey pentru cel mai bun actor în rol secundar. Actorul a jucat rolul unui escros suspect, dar aparent naiv și inocent, care suferă de paralizie cerebrală. Spacey se folosește de interogatoriul poliției pentru a povesti isotria legendarului fără chip, creierul criminal Keyser Söze și a unui acord a acestuia.

”House of Cards” (2013)

Spacey joacă rolul lui Frank Underwood care este un politician din Statele Unite ale Americii cu planuri mărețe de a câștiga cea mai înaltă funcție din țară și nu pierde niciodată ocazia de a ne spune planurile în mod direct. Cu suficient farmec sudic pentru a cuceri aproape pe oricine și suficientă viclenie pentru a învinge pe oricine în politică, Underwood este ceea ce ne așteptăm de la un rol remarcabil al lui Spacey: inteligent, avid de putere, narcisist și conducător, iar pentru asta, actorul a câștigat un premiu la Globul de Aur.

filme kevin spacey
Rolul din House of Cards i-a adus atat notorietate cat si probleme pe masura

Daunele pe care trebuie să le plătească actorul

Cu toate acestea, tocmai ultimul său rol i-a adus foarte multe necazuri, cu atât mai mult cu cât, actorul are acum de plătit incredibila sumă de 31 de milioane de dolari. Kevin Spacey datorează acum această sumă pentru că a încălcat clauzele contractului ”House of Cards”, după ce un mediator a stabilit că pentru conduita lui sexuală neadecvată din culisele serialului, acest lucru a provocat daune MRC, încălcând astfel clauzele contractuale.

MRC a depus actele la Curtea Superioară din Los Angeles pentru a confirma hotărârea aribitrajului. Actorul a fost dat afară din serialul de la Netflix în momentul în care mai multe acuzații de hărțuire sexuală au venit din partea mai multor bărbați. MRC a derulat astfel o anchetă luând decizia de a încheia contractul cu Kevin Spacey.

În data de 19 noiembrie 2021, mediatorul a concluzionat că celebrul star a încălcat de mai multe ori clauzele contractuale precum și politicile anti-hărțuire. Potrivit mediatorului, MRC a suferit din cauza comportamentului acestuia, fiind nevoit să oprească filmările celui de-al șaselea sezon pentru ca acesta să fie rescris și scurtat de la 13 la 8 episoade, în scopul de a respecta termenul de livrare.