Home » Life & Style » Top 5 cele mai bune baruri din lume, în 2021. Un local din Londra se află în fruntea clasamentului

Top 5 cele mai bune baruri din lume, în 2021. Un local din Londra se află în fruntea clasamentului

Voicu Costin / 13.12.2021, 18:34
Top 5 cele mai bune baruri din lume, în 2021. Un local din Londra se află în fruntea clasamentului

În luna lui decembrie mulți dintre noi s-ar visa pe o insula exotică la 35˚C. Întinși pe șezlong cu un cocktail fresh în mână făcut de un barman în barul său de pe plajă. Frumos vis, nu este așa? Dacă v-ați gândit că cele mai bune baruri s-ar găsi probabil pe o insulă celebră de la capătul lumii, ei bine vă înșelați! Londra a cucerit topul pentru al doilea an la rând. Iată un top 5 al celor mai bune baruri din lume pentru anul 2021!

Londra ocupă loc fruntaș

Pentru al doilea an consecutiv, Londra reușește să cucerească topul privind cele mai bune baruri din lume. Barul Connaught câștigă bătălia și în acest an, fiind al treilea bar care a reușit acest lucru în istoria de 13 ani a premiilor. Lista anuală a celor mai bune 50 de baruri din lume surprinde cele două orașe europene – Londra și Barcelona. „Connaught Bar” și „Tayēr + Elementary” sunt cele două localuri englezești unde sunt savurate cele mai bune băuturi din lume, conform CNN. Locul trei este ocupat de „Paradiso”, situat în Barcelona.

The Connaught este un hotel de lux de cinci stele  situat în Mayfair, Londra. Hotelul este deținut și gestionat de Maybourne Hotel Group. Și-a deschis ușile pentru prima dată în 1815 sub numele de Prince of Saxe Coburg Hotel, o ramură a unui hotel deschis de Alexander Grillon în Albemarle Street, Mayfair, și a fost inițial o pereche de case georgiane.

În 1956, The Connaught a fost achiziționat de Savoy Group, proprietari ai Claridge’s, The Berkeley și Savoy Hotel din Londra. În 2005, Savoy Group, inclusiv „The Connaught”, a fost vândut unui grup de investitori irlandezi, care au vândut Savoy Hotel și Savoy Theatre și au redenumit grupul Maybourne Hotel Group.

Faimos pentru băuturile sale atent preparate de către barmanii barului, hotelul a găzduit nume celebre de când s-a înființat. Personalități celebre, precum Edward VII, Charles de Gaulle, Prințesa Grace de Monaco, Cecil Beaton, Jack Nicholson și Ralph Lauren, au reușit să deguste din meniul celebrului bar.

Top 5 cele mai bune baruri din lume

Barul care în 2021 a urcat pe locul 2 este „Tayēr + Elementary” din Londra, anul trecut doar ce își făcuse intrarea în top.

Locul trei în topul din anul 2021 îl ocupă barul „Paradiso” din Barcelona. Celebrul local a primit laude din partea vizitatorilor, admirând felul artistic în care sunt preparate băuturile, mâncarea delicioasă, atmosfera plăcută cu care te întâmpină și personalul amabil.

Locul 4 surprinde un bar din Atena numit „The Clumsies”. Neîndemănaticii, cum s-ar traduce numele barului în limba română, se pare că și-au tratat foarte bine clienții cu băuturile alese. Capitala greacă se poate mândri că are câțiva barmani îndemânatici care au reușit să facă cunoscută locația lor prin designul în stil grecesc și modul de preparare al băuturilor care este divin, potrivit recenziilor clienților.

Locul 5 este ocupat, în topul celor mai bune baruri din anul 2021, de „Florería Atlántico”. Buenos Aires se mândrește cu un colț de natură. Decorul natural al barului te face să crezi că ai venit să cumperi un buchet de flori pentru mama sau iubita ta, în schimb poate fi locul ideal pentru a servi o cină romantică în doi. Cocktailurile atent preparate au fost și pe placul clienților care i-au trecut pragul, iar acest lucru se poate observa în recenziile postate pe pagina barului.