Home » Life & Style » Timp liber » 8 obiective și atracții turistice în jurul Barcelonei. Locuri deosebite, înconjurate de peisaje superbe, pe care merită să le vezi. FOTO

8 obiective și atracții turistice în jurul Barcelonei. Locuri deosebite, înconjurate de peisaje superbe, pe care merită să le vezi. FOTO

Manolică Anca / 02.12.2021, 16:43

Știm cu toții deja că Barcelona a devenit unul dintre cele mai vizitate orașe din lume în care ne-am reîntoarce cu drag, ori de câte ori am avea ocazia. Însă, și atracțiile de lângă capitala catalană sunt extrem de frumoase și ar merita vizitate. În rândurile de mai jos îți propunem câteva obiective și atracții turistice în jurul Barcelonei pe care să le bifezi în următoarea ta călătorie în Spania.

1. Obiective și atracții turistice în jurul Barcelonei. Mănăstirea Montserrat

Mănăstirea Montserrat
Mănăstirea Montserrat

O emblemă a Cataloniei, care se află la doar o oră de mers cu mașina de Barcelona. Aceasta găzduiește sculptura romanică a La Moreneta, patrona Cataloniei, și în bazilica ei cântă Escolanía de Montserrat, unul dintre cele mai vechi coruri de copii din Europa.

Montserrat este locul central al unui mic sistem montan, care face parte dintr-un parc natural, unde se regăsește impunătoarea mănăstire cu abația sa.

2. Castelul Cardona

Obiective și atracții turistice în jurul Barcelonei. Castelul Cardona
Obiective și atracții turistice în jurul Barcelonei. Castelul Cardona

Este, fără îndoială, cea mai importantă cetate medievală din Catalonia. Aici poți vedea Muntanya de Sal, un fenomen natural unic cu un diapir de aproximativ 2 kilometri adâncime din care se extragea sarea până în 1990. Poți explora interiorul, admirând galeriile cu diferite filoane de sare. Castelul se află la circa o oră și jumătate de Barcelona.

Castelul Cardona a trecut prin multe momente cheie din istorie, câstingându-și reputația de fortificația care nu a fost niciodată învinsă. Astăzi, acest mare castel găzduiește un hotel și o biserică romanică lombardă.

3. Obiective și atracții turistice în jurul Barcelonei. Tossa de Montbui

Tossa de Montbui
Tossa de Montbui

La o oră de Barcelona, pe vârful unui deal, poți găsi rămășițele unui castel din secolul al X-lea, care a fost abandonat în secolul al XII-lea. În interiorul acestuia se poate vedea și o biserică construită într-un stil romanic foarte primitiv.

4. Parcul Natural Sant Llorenç del Munt i Serra de l’Obac

Parcul natural
Parcul natural

Dacă ești în căutarea unui colț de natură, ai face bine să ajungi în acest parc. Există 19 trasee de drumeții bine marcate care durează între 1-2 ore, având ocazia să descoperi niște peisaje splendide și versanți montani luxurianți. Este la doar o oră de mers cu mașina de Barcelona. De asemenea, poți vizita orașul Mura, un oraș cu case de piatră ce datează din secolul al X-lea.

5. Obiective și atracții turistice în jurul Barcelonei. Colonia Güell a lui Gaudí

Colonia Güell a lui Gaudí
Colonia Güell a lui Gaudí

În Santa Coloma de Cervelló, la numai o jumătate de oră de centrul orașului Barcelona, vei găsi Colonia Güell unde se regăsește o biserică unică în lume. Este creația marelui arhitect Gaudí, care a dat unele dintre cele mai mari atracții turistice ale orașului.

Güell a fost un antreprenor textil foarte bogat, care a creat o colonie pentru muncitorii săi. Acesta l-a pus pe prietenul său Gaudí să construiască o biserică după ideile sale, pentru ca cei care se mutau aici să aibă unde se ruga. Astfel, biserica Colonia Güell avea să devină laboratorul de proiectare al lui Gaudí, unde celebrul arhitect catalan a a proiectat marea sa operă de artă, Sagrada Familia, din Barcelona.

6. Orașul Tarrassa

Masía Freixa în Terrassa
Masía Freixa în Terrassa

Acest loc te va lua prin surprindere cu siguranță. Situat la 35 de kilometri de Barcelona, acest oraș istoric are o tradiție foarte veche în ceea ce privește industria textilă a burgheziei catalane.

Însă ceea ce te va atrage cel mai mult este felul în care această tradiție se reflectă pe clădirile spectaculoase moderniste precum Masía Freixa sau Casa Alegre de Segra. Este unul dintre orașele care a reușit să se reconstruiască, păstrând farmecul marilor coșuri de cărămidă roșie, caracteristice fabricilor orașelor industriale.

7. Obiective și atracții turistice în jurul Barcelonei. Mănăstirea Sant Cugat del Vallés

Obiective și atracții turistice în jurul Barcelonei. Mănăstirea Sant Cugat del Vallés
Obiective și atracții turistice în jurul Barcelonei. Mănăstirea Sant Cugat del Vallés

Foarte aproape de Barcelona, ​​la numai o jumătate de oră, se regăsește un loc de patrimoniu excepțional, care merită vizitat. Mănăstirea benedictă a fost întemeiată în secolul al IX-lea, având o importanță deosebită în următoarele două secole. Cu un plan pătrat și arcade semicirculare susținute pe perechi de coloane, poți admira scene biblice, animale și meșteșuguri artistice.

8. Orașul Manresa

Interiorul Seu de Manresa
Interiorul Seu de Manresa

Se află la numai o oră de Barcelona și aici poți vizita două dintre monumentele importante ale zonei. Pe de o parte, Seu de Manresa, o mare biserică construită în stil gotic în 1328, situată în vârful unui deal. La interior se regăsește un imens altar din 1394, bijuteria artistică a bazilicii.

Și al doilea monument, care pune Manresa pe harta principalelor pelerinaje religioase, este Cueva de San Ignacio de Loyola. Aceasta este o peșteră în care sfântul a locuit un an, din martie 1522, tump în care a trăit mai multe experiențe mistice. În acea enclavă și ca preludiu al peșterii, se poate admira o biserică în stil baroc, cu un interior din secolul al XIX-lea.