Home » Life & Style » Top 6 cele mai frumoase castele din România. Cum se ajunge aici și ce mai poți să vezi în zonă

Top 6 cele mai frumoase castele din România. Cum se ajunge aici și ce mai poți să vezi în zonă

Cojocaru Cristian / 31.10.2021, 12:59
Top 6 cele mai frumoase castele din România. Cum se ajunge aici și ce mai poți să vezi în zonă

Teritoriul țării noastre oferă o bogată plajă de obiective turistice, indiferent că vorbim despre formele sale de relief sau despre arhitectură. Află care sunt cele mai frumoase castele din România și cum poți ajunge aoclo.

Care sunt cele mai frumoase castele din România

Turiștii români sau străini iau cu asalt an de an obiectivele turistice de pe plaiurile românești. Castelele reprezintă unele dintre cele mai interesante astfel de obiective datorită istoriei bogate care se află în spate dar și a arhitecturii impresionante. Chiar și în prezent, aceste construcții continuă să fascineze oamenii.

Castelul Peleș

[rssfeed id='1612173855' template='list' posts=2]

Acest loc magic reprezintă vechea reședință de vară a Familiei Regale, fiind construit între 1879 – 1914. Castelul Peleș se află în Sinaia, iar clădirea se află în proprietatea Familiei Regale din România. Acest castel are nu numai o valoare istorică importantă, dar reprezintă și unul dintre cele mai frumoase castele din România.

Construcția are 160 de camere, multiple scări interioare, sală de teatru cu lojă și 60 de locuri. Lângă Peleș se află două construcții mai mici: Pelișor și Foișorul. Totodată, Castelul Peleș a fost prima construcție de acest fel complet electrificată din Europa, deținând propria uzină electrică. Pentru a ajunge la Castelul Peleș, va trebui să ajungi în Sinaia, care se află la 7 km de Bușteni, 10 km de Predeal, 40 de km de Brașov și 114 km de București. Odată aflat acolo, ai grijă să nu ratezi și celelalte obiective turistice impresionante.

Castelul Bran

Castelul Bran reușește să atragă mii de turiști anual datorită legendelor sale, fiind denumit și Castelul lui Dracula. Această construcție a fost ridicată în 1377, iar destinația acesteia era una militară de apărare. În timp, castelul a suferit mai multe modificări, ajungând ca în anul 1920 să devină reședință regală, după ce a intrat în proprietatea Reginei Maria. Frumusețea castelului dar și a peisajului din jur, îl clasează în topul celor mai frumoase castele din România. Acesta se află la o distanță de 11 km de Râșnov, 24 de km de Brașov, 31 de km de Predeal și 165 de km de București.

Castelul de lut – Valea Zânelor

Acest loc aparte recreează o lume de basm, iar arhitectura te transpune în povestea Albei ca Zăpada. Castelul a fost construit numai din materiale naturale precum piatră, beton, lemn, lut și var, iar acoperișul este confecționat din șindrilă de lemn. La interior, construcția prezină atât un parter cât și o mansardă și 10 camere în care poți regăsi stilul rustic. Dacă de afli în comuna Porumbacu de Sus care se află la 300 de km de București sau 35 de km de Sibiu, nu rata acest obiectiv turistic de poveste.

castele românia
Peisajul Castelului de Lut de transpune intr-o poveste

Castelul Corvinilor

Acesta mai este cunoscut și sunt numele de Castelul Huniazilor, iar construcția pare să aibă ceva aparte, fiind singurul de acest gen. Această fortificație din piatră datează încă din secolul al XIV-lea, iar legenda constă în povestea corbului care ține în cio un inel din aur. Ioan de la Hunedoara ar fi fost fiul nelegitim al lui Sigismund de la Luxemburg și a unei femei din Țara Hațegului. Castelul se află în Hunedoara, la o distanță de 172 de km de Cluj Napoca și 400 de km de București.

Castelul Cantacuzino

Acest edificiu este unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din România și este situat pe Valea Prahovei, în Bușteni. De-a lungul timpului a suferit mai multe lucrări, ajungând în forma finală în anul 1911, atunci când prințul Gheorghe Grigore Cantacuzino a cerut acest lucru. Odată aflat acolo vei descoperi că aceasstă construcție este formată din patru corpuri și dispune și de un muzeu. Castelul este situat la 7 km distanțp de Sinaia, 10 km de Predeal, 34 de km de Brașov și 127 de km de București, iar cea mai apropiată stație de tren este cea de la Bușteni.

Castelul Iulia Hașdeu

Pasionații de mistic și paranormal ajung frecvent în acest loc datorită faptului că se spune că acest castel ar fi bântuit. Construcția a fost ridicată între 1893 – 1896 în Câmpina, iar la interior dispune de um muzeu înființat în memoria Iuliei Hașdeu, fiica lui Bogdan Petriceicu Hașdeu care a murit la doar 18 de ani de tuberculoză. În momentul restaurării sale între anii 1962 – 1964 s-a luat și decizia de a fi transformat în muzeu.