Home » Când, unde, cum » Totul despre bonsaiul ginseng. Cum îl îngrijești și ce e bine să faci pentru a fi veșnic verde și rezistent

Totul despre bonsaiul ginseng. Cum îl îngrijești și ce e bine să faci pentru a fi veșnic verde și rezistent

Cojocaru Cristian / 20.10.2021, 17:52
Totul despre bonsaiul ginseng. Cum îl îngrijești și ce e bine să faci pentru a fi veșnic verde și rezistent

Bonsaiul ginseng sau ficusul reprezintă una dintre cele mai frumoase plante de apartament. Află cum te poți bucura mereu de frunzele verzi ale acestei plante.

Cum să ai grijă de bonsaiul ginseng

Acest copăcel de apartament este una dintre cele mai populare plante care îți poate înfrumuseța apartamentul, mai ales că poate fi achiziționat din majoritatea florăriilor la un preț destul de mic. Datorită culorilor sale vii, planta are un uriaș succes. Datorită rădăcinilor sale care se extind destul de rapid, acestea ies din ghiveci dându-i florii o formă impresionantă.

Fiind o specie de ficus, ginsengul este o plantă care are nenumărate beneficii în ceea ce privește medicina, cu precădere în cea orientală. Ginsengul este un arbust care provine din Thailanda și Malaiezia, însă în actualele vremuri, el este cultivat în majoritatea locurilor din întreaga lume. Datorită faptului că este o plantă rezistentă, ea este cultivată inclusiv în zonele muntoase ale Amercii dar și în ghivecele din casele oamenilor.

Ginsengul numără 11 specii însă doar câteva dintre ele au proprități de vindecare. Astfel, rădăcinile lor sunt folosite dar abia după ce planta a împlinit vârsta de 5-6 ani. Creșterea acestui arbust este una relativ rapidă și datorită faptului că este o plantă rezistentă, poate fi cultivat sub formă de bonsai.

În momentul în care te-ai decis să crești o astfel de plantă în apartament, va trebui să ai grijă că acesta primește suficientă lumină, dar să nu fie expus direct la razele solare. Chiar dacă prezintă frunze rezistente, acestea nu vor suporta nici căldura extremă dar nici umiditatea crescută.

bonsaiul ginseng
Bonsaiul ginseng are nevoie de lumina multa

Îngrijirea bonsaiului ginseng

În timpul verii, bonsaiul ginseng poate fi depozitat într-un colț cu umbră al apartamentului, iar în timpul iernii, acesta poate fi așezat la o fereastră dar la o distanță optimă de calorifer. Pământul trebuie udat periodic, astfel că acesta să nu fie niciodată uscat. În timpul verii, poți pulveriza frunzele cu apă plată.

Ramurile, de asemenea, trebuie tratate cu hormoni pentru a rămâne scurte, având în vedere că acestea pot crește destul de rapid. Așadar, indicat este să ciupești vârfurile acestora pentru a păstra o coroană echilibrată. În cazul în care arbustul crește prea rapid, acesta poate fi mutat într-un ghiveci mai mare o dată la doi sau trei ani.

Dacă este lăsat să crească, arbustul poate ajunge în câțiva ani la o înălțime de peste un metru, dar desigur contează foarte mult și condițiile de creștere ale acestuia. Șansele ca ginsengul la ghiveci să înflorească sunt destul de mici, însă dacă îl ajuți în a crește și îl vei muta într-un ghiveci mai mare, acesta poate ajunge și în acel punct.

Ginsengul necesită un substrat special pentru bonsai și un pământ bogat și fertil în nutrienți, prin care apa poate trece cu ușurință. La baza vasului în care l-ai depozitat, poți pune un strat subțire de bile din argilă sau bucăți mici din argila spartă a unui ghiveci. Astfel, rădăcinile ginsengului vor fi aerisite, iar apa poate trece cu o mai mare ușurință.