Home » Life & Style » Tradiții și obiceiuri ciudate de nuntă din lume. Locul unde femeile trebuie să se mărite cu un copac pentru a rupe un blestem

Tradiții și obiceiuri ciudate de nuntă din lume. Locul unde femeile trebuie să se mărite cu un copac pentru a rupe un blestem

Voicu Costin / 30.03.2022, 20:00
Tradiții și obiceiuri ciudate de nuntă din lume. Locul unde femeile trebuie să se mărite cu un copac pentru a rupe un blestem

Românii, dar și alte popoare ale lumii au reușit de-al lungul existenței lor să își formeze opinii și explicații care se ascund în spatele unor evenimente. Superstițiile sunt acele credințe în lucruri, obiecte, animale sau întâmplări care îi fac pe oameni să aibă impresia că acestea pot influența ceea ce se întâmplă în viața lor. Adesea auzim persoane care ne fac să credem că vom avea parte de lucruri bune sau rele, dacă urmăm anumite obiceiuri sau ritualuri. Spre exemplu, într-un anumit loc, se crede că o femeie trebuie să se căsătorească cu un copac pentru a rupe un blestem puternic.

Tradiții și obiceiuri ciudate de nuntă

Măritatul cu un copac

Tradițiile din India spun că femeile care sunt născute într-o anumită perioadă astrologică sunt blestemate și vor provoca o moarte timpurie a soţilor lor. De aceea, ele trebuie să să căsătorească cu un pom, apoi să îl taie. Doar așa va putea rupe blestemul şi vor putea să se căsătorească cu un bărbat.

De ce nu e bine să te căsătorești în luna mai

O veche superstiţie europeană spune că nu este bine să te căsătoreşti în luna mai, altfel mariajul nu va ţine nici măcar un an de zile.

Tinerii sparg farfurii

În această ciudată tradiție germană de dinaintea nunții, prietenii și familia mirilor se adună și sparg farfurii. Mirii trebuie să curețe toată mizeria. În acest fel, ei ajung să exerseze „munca împreună în momente dificile”.

Nu merg la toaletă timp de 3 zile

Tinerii din tribul Tidong din Sandakan nu au voie să meargă la toaletă timp de 3 zile şi 3 nopţi şi nici să iasă din casă în acest timp, iar rudele veghează cu stricteţe asupra respectării acestei reguli. Ameninţarea nerespectării obiceiului este cruntă. Se spune că cei care nu îl respectă, vor avea parte doar de necazuri în familie. Divorţul este pus şi el pe lista lucrurilor negre ce se pot întâmpla.

Miresele trebuie să se îngrașe înainte de nuntă

Viitoarele mirese ţin diete drastice şi chiar se înfometează ca să fie cât mai suple în ziua nunţii, însă în Mauritania femeile trebuie să se îngraşe cât mai mult. Tradiţia spune că numărul kilogramelor miresei arată şansele de prosperitate ale viitoarei familii, dar e şi semn de bogăţie al familiei miresei.

Căsătoria cu animale

Tot în India, fetele care se nasc cu faţa deformată din cauza unor afecţiuni sau sunt considerate foarte urâte, se crede că sunt posedate de fantome. Localnicii consideră că exorcizarea se poate face printr-o ceremonie de nuntă cu un animal, fie el câine sau ţap. Când tot ei consideră că le-a fost îndepărtată latura animalică, atunci primesc permisiunea de a se căsători cu un om.

Nuntă fără zâmbete

Dacă în lume sunt oameni cărora li se citește pe chip disperarea și greșeala de a accepta nunta cu o persoană, în Congo, acest obicei se respectă din neam în neam. Pentru locuitorii acestei ţări căsnicia este o chestiune extrem de serioasă, prin urmare, în timpul ceremoniei este strict interzis să se facă glume, iar mirele şi mireasa nu au voie să schiţeze nici măcar un zâmbet.