Home » Life & Style » Nuntă pe plajă în Grecia: 7 locații spectaculoase pentru un eveniment de vis

Nuntă pe plajă în Grecia: 7 locații spectaculoase pentru un eveniment de vis

Manolică Anca / 23.02.2022, 09:55
Nuntă pe plajă în Grecia: 7 locații spectaculoase pentru un eveniment de vis

Te gândești să spui „Da” în străinătate, într-un loc mai special, dar nu știi ce să alegi? Dacă Grecia se află pe lista ta, am pregătit pentru tine câteva opțiuni pentru a îți veni în ajutor. Fie că îți dorești o nuntă la biserică sau pe plajă, o recepție grandioasă sau o petrecere discretă, totul este aici. Și dacă mai ai nevoie de un motiv în plus pentru a alege Grecia, gândește-te că poți rămâne aici și pentru luna de miere. Iată unde poți face nuntă pe plajă în Grecia.

Locații spectaculoase în Grecia, unde poți organiza nuntă pe plajă

Grecia este un loc popular pentru o destinație de nuntă din mai multe motive: vremea frumoasă, plajele virgine, priveliștile superbe de la munte și mâncarea autentică și delicioasă. Toate ingredientele esențiale pentru a găzdui nunta visurilor tale. Așadar, dacă te gândești la Grecia ca destinație, dar nu ești sigur unde să mergi, ghidul nostru ar trebui să te ajute.

  • Mykonos: Destinație romantică de nuntă în Grecia

Căsătoria în Mykonos te va lăsa cu amintiri magice pentru mulți ani de acum încolo, datorită frumuseții naturale remarcabile a zonei și a abundenței de stațiuni de 5 stele. Cea mai dificilă parte a planificării unei nunți aici este alegerea stațiunii în care să te cazezei, pentru că sunt atât de multe opțiuni atrăgătoare de luat în considerare.

Locații spectaculoase în Grecia, unde poți organiza nuntă pe plajă. Mykonos / Photo: Chris and Ruth Photography
Locații spectaculoase în Grecia, unde poți organiza nuntă pe plajă. Mykonos / Photo: Chris and Ruth Photography

Mykonos este cunoscută pentru capelele sale dulci vopsite în alb strălucitor, cu vedere panoramică la mare de culoare albastru-cobalt. Sunt zeci care îi întâmpină pe viitorii miri și mirese pentru a se uni în stil grecesc plin de farmec. Alternativ, Mykonos oferă și opțiuni relaxate, inclusiv nunți pe plajă cu DJ live și bar în aer liber.

  • Zakynthos: peisaje sălbatice și frumoase

Insula ionică Zakynthos este renumită pentru apele sale strălucitoare, plajele izolate și arcadele marine și, bineînțeles, pentru faimosul „golfuleț al epavelor”. Oricine iubește oceanul va fi de acord că acesta este un loc incredibil de admirat înainte de a spune marele „Da”.

Plaja Pristine Navagio Beach este doar un exemplu de cadru paradisiac pentru o ceremonie de nuntă pe malul mării. De asemenea, insula Cameo din apropiere și Capul Skinari sunt și ele locuri potențiale pentru a spune „Da”.

  • Creta: Nuntă tradițională grecească

Cea mai mare insulă din Grecia, Creta, găzduiește o mulțime de destinații de nuntă minunate care ar putea ajunge cu ușurință în fruntea listei tale. Printre favoritele locale se numără Lacul Voulismeni, plaja din Georgioupolis, Sfântul Pantelimon, Plaja Theseus și Capela Sfântului Nicolae.

Nuntă pe plajă în Creta, Grecia
Nuntă pe plajă în Creta, Grecia

Creta găsește un echilibru perfect între senzațiile de la malul mării, cultura greacă autentică și natura splendidă. De la plantații de măslini la livezi de portocali, de la capele tradiționale la case de piatră istorice, această insulă are câte ceva pentru toate gusturile și bugetele.

  • Spetses: lux și atmosferă relaxată

Spetses este una dintre cele mai interesante insule ale Greciei, cu o ecologie unică, arhitectură de patrimoniu și o atmosferă rustică. O nuntă aici necesită o serenadă de muzică tradițională grecească, vinuri care curg și mâncare din belșug sub cerul însorit.

Numele grecesc al insulei, Isola de Spezzie, înseamnă „Insula parfumului”, un apelativ ales de venețieni datorită abundenței de ierburi aromatice care cresc pe munți. Spetses are multe conace frumoase pe malul mării și stațiuni de lux pentru o ceremonie intimă.

  • Varkiza: Nuntă pe plajă lângă Atena

Varkiza (Alianthos) este o destinație de nuntă grecească mai puțin cunoscută, dar la fel de plină de atmosferă, perfectă pentru nunți casual pe malul apei. Unul dintre cele mai atrăgătoare lucruri cu privire la această locație este că poți fi foarte aproape de țărm, dar totuși să ai iarbă sub picioare.

Poziția Varkiza o face ideală pentru o ceremonie la apus de soare, în timp ce proximitatea față de capitală este extrem de convenabilă.

Nuntă pe plajă lângă Atena / Photo: Studio Phosart
Nuntă pe plajă lângă Atena / Photo: Studio Phosart
  • Salonic: nuntă urbană

Salonic, al doilea oraș ca mărime din Grecia, oferă un decor plin de viață pentru o nuntă de vis. Poți opta un loc de desfășurare printre piețele pline de viață și uimitoarele ruine romane din inima orașului sau să te aventurezi pe malul mării, pentru a căuta un loc cu vedere spre Golful Thermaic și spre Muntele Olimp.

  • Milos: sate colorate și biserici albe

Milos este o insulă din grupul Cyclade, renumită pentru formațiunile stâncoase sălbatice și plajele ascunse. Linia de coastă lungă și variată a insulei și stâncile vulcanice sculptate de vânt o fac o locație superbă pentru o nuntă în aer liber.

Atmosfera relaxată a lui Milos este destul de tipică pentru Ciclade. Aveturează-te în afara orașului portuar Adamantas și vei găsi peisaje uimitoare de stânci albe, sate colorate pe malul mării și situri istorice bine conservate. Există o mulțime de plaje grozave cu apă limpede și frumoasă, fiecare cu un spirit aparte.