Home » Știri » De ce ai nevoie pentru nuntă, în România. Obiecte tradiționale de cumpărat și alte sfaturi pentru viitoare mirese

De ce ai nevoie pentru nuntă, în România. Obiecte tradiționale de cumpărat și alte sfaturi pentru viitoare mirese

Violeta Badea / 06.01.2021, 13:45
De ce ai nevoie pentru nuntă, în România. Obiecte tradiționale de cumpărat și alte sfaturi pentru viitoare mirese

De ce ai nevoie pentru nuntă, în România. Obiecte tradiționale de cumpărat și alte sfaturi pentru viitoare mirese. Femeile visează la o nuntă ca în poveşti după ce şi-au întâlnit marea iubire. Dacă te afli deja printre norocoasele care şi-au întâlnit sufletul pereche, atunci eşti pregătită să mergi în faţa altarului alături de partenerul tău de viaţă. Să organizezi o nuntă nu este un lucru uşor, dar dacă vei acorda suficientă atenţie detaliilor va ieşi exact aşa cum ţi-ai dorit dintotdeauna.

De ce ai nevoie pentru nuntă, în România. Cele mai importante etape

Cu 10-12 luni înainte de nuntă

Primul pas pentru a începe pregătirile pentru cel mai important eveniment din viaţa mirilor este căutarea naşilor. Ştii cum se spune, mireasa, după ce şi-a găsit mirele, e foarte important să-şi aleagă naşii de cununie. Pe vremuri, părinţii spirituali nu erau aleşi, ci se moşteneau, din generaţie în generaţie. Lucrurile s-au schimbat în ziua de azi.

Chiar dacă mai sunt anumite familiii care încă păstrează această tradiţie, aproximativ 90% dintre cuplurile tinere din ziua de azi apelează la cei mai buni prieteni, verişori sau fraţi pentru a fi cei care le pun cununa pe cap, în biserică. Naşii sunt foarte importanţi în viaţa cuplului, deoarece pot da detalii despre ceea ce presupune organizarea unei nunţi, dat fiind faptul căei au trecut deja prin asta.

Apoi, un alt lucru important, pe care trebuie să-l facă mirii este alegerea bugetului. În funcţie de acesta, se stabileşte cam cât de mare va fi lista invitaţilor şi ce restaurant se va alege. Dacă numărul invitaţilor va fi mai mic, implicit cheltuielile vor fi mai mici. Dacă cei doi parteneri îşi doresc să rămână cu un album foto reuşit, următorul pas care trebuie făcut este să ceară referinţe pentru cameramani şi fotografi. Apoi, pentru atmosfera de la petrecere avem nevoie de muzică cam pentru toate gusturile şi va fi necesar un dj sau mai puteţi opta pentru o formaţie.

Care sunt etapele principale pe care trebuie sa le parcurgi cand organizezi nunta
Care sunt etapele principale pe care trebuie sa le parcurgi cand organizezi nunta

Cu 6-9 luni înainte de nuntă

Cu siguranţă, fiecare viitoare mireasă viseză la ziua în care va îmbrăca rochia albă, dar procesul de alegere nu este deloc unul uşor. În această perioadă, femeia trebuie să aibă mare grijă şi la kilograme. Rochia de mireasă are rolul de a scote în evidenţă frumuseţea şi naturaleţea doamnelor. Pe această temă, există diverşi specialişti care pot ajuta viitoarele mirese să-şi găseasă rochia potrivită în cel mai scurt timp.

Un alt pas important, constă în alegerea bisericii şi a decoraţiunii, accesoriilor, florilor şi a aranjamentelor de sală. De asemenea, vă puteţi interesa şi care sunt ofertele pentru luna de miere. Acest aspect nu doriţi să-l uitaţi, nu-i aşa? E bine să studiaţi ofertele concrete ale agenţiilor de turism încă din timp.

Cu 4-5 luni înainte de nuntă

În această etapă a pregătirilor trebuie să vă concentraţi pe crearea invitaţilor şi împărţirea lor. Acum e timpul să începeţi să căutaţi modele de verighete şi gravuri. De asemenea, sunt detalii de pus la punct cu domnişoarele şi cavalerii de onoare. E timpul să căutaţi idei de coafuri şi machiaj, vă puteţi inspira de pe internet.

De ce ai nevoie pentru nuntă, în România. Cu 2-3 luni înainte de nuntă

Această perioadă este favorabilă pentru împărţirea invitaţilor şi alegerea meniului de la nuntă, inclusiv cea a tortului. Nu trebuie să uitaţi de cumpărarea mărturiilor, iar, pentru ca totul să iasă, analizaţi ce mijloace de transport aveţila dispoziţie pentru dvs., dar şi pentru invitaţi.

Cu 1-2 luni înainte de nuntă

În cazul în care vrei ca nunta ta să fie ceva mai deosebită poţi comanda candy bar sau fântâni de ciocolată. Desigur, nu uita de  confirmarea telefonică a rezervărilor deja făcute. Acum pe ultima sută de metri, puteţi exersa, valsul miresei, dacă este cazul.

De ce ai nevoie pentru nuntă, în România. Cu o săptămână înainte de nuntă

După ce aţi pus la punct toate detaliile, sunt necesare ultimele retuşuri: ocupaţi-vă de manichiură, pedichiură şi epilare. Bineînţeles, nu uitaţi de coafură şi stabiliţi ultimele detalii cu persoana responsabilă pentru decorarea sălii în care va avea loc petrecerea.

Ca să vă bucuraţi pe deplin de moment, aveţi nevoie şi de relaxare. Încercaţi să vă odihniţi, evitaţi alcoolul, cafeaua şi mâncărurile bogate în calorii.