Home » Life & Style » Mărturii inedite pentru botez – un dar pe care invitații să îl păstreze și să îl prețuiască

Mărturii inedite pentru botez – un dar pe care invitații să îl păstreze și să îl prețuiască

Ileana Mladinoiu / 06.01.2021, 11:21
Mărturii inedite pentru botez – un dar pe care invitații să îl păstreze și să îl prețuiască

Biblia menționează botezul pentru prima dată în relatările despre Ioan Botezătorul și odată cu instituirea noului legământ, datorită morții lui Iisus pe cruce, înseamnă acum mai mult decât iertarea păcatelor, este un angajament de a duce o viață de ucenicie înaintea lui Dumnezeu.

Despre botez

Dacă vă întrebați cine ar trebui să fie botezat, ortodoxia are un răspuns simplu. O persoană care se angajează pe viață să-L urmeze pe Iisus, care ascultă Cuvântul lui Dumnezeu și începe o viață nouă. Astfel de oameni se pocăiesc și vor să fie liberi de păcatele lor.

Sunteți părinții unui băiețel sau fetiță și v-ați hotărât să-l botezați. Iată în sfârșit ocazia să organizați evenimentul care nu poate fi improvizat, începând cu alegerea datei până la pregătirea ceremoniei.

În afară de lista invitaților, de ținuta bebelușului, inclusiv a voastră, este necesar să țineți cont și de mărturii inedite, acel dar pe care musafirii să îl păstreze și să îl prețuiască.

Mărturii inedite pentru botez. Un dar prețios pentru invitați

În general, atunci când optați pentru mărturii simple , știți bine, pentru că ați participat și voi la un astfel de eveniment, că ele sunt reprezentate de săculeți din diverse materiale în care se găsesc bombonele, arahide sau flori uscate sau din sticlă sub formă de botoșei, suzetă, din ceramică, sârmă ori metal.

Mărturii inedite pentru botez
Mărturii inedite pentru botez

Mărturii de botez magnetice

Puneți adesea pe frigider dovezi ale călătoriilor pe care le întreprindeți. Atunci, de ce nu și un magnet personalizat cu poza bebelușului, data botezului, data nașterii, numele încreștinatului etc.

Mărturii de botez sub formă de breloc din lemn

Se fac din lemn de plop si se gravează numele bebelușului pe o singura parte.  Dimensiunea acestui breloc este de  aproximativ 4,5 x 4 cm. Brelocurile pot fi ambalate individual în punguțe transparente, iar opțional se pot livra în săculeti de organza sau în  cutiuțe de carton.

Magazinele online de cadouri si accesorii ejuliana.ro vă sfătuiește

Modelul de mărturie ales depinde de tematica evenimentului, de ce doriți să transmiteți și, desigur, de bebelușul dvs, dacă este fetiță sau băiețel. Obiectul ales drept mărturie, poate fi folosit și după eveniment. Orientați-vă atunci spre  rame foto, sticluțe de parfum, borcănașe cu miere, bombonele, dopuri de sticlă de vin, iconițe, semne de carte, suport de card, etc.

Mărturii de botez
Mărturii de botez

Nici obiectele cu simboluri legate de bebeluși, precum cărucior, leagăn, botosel, animălute, jucarioare nu sunt de ocolit.

Sugestii pentru săculeți din organza

Se spune că ultravioletul este o culoare nobilă ce place mult mamelor de fetițe. Alegeți-i pe cei cu fir argintiu cusut pe margine. Se umplu cu ce doriți să oferiți invitatilor (bomboane, pietricele, arahide glazurate, mărgele etc.) și se așază pe mesele invitaților care vin la locul evenimentului.

Mărturiile de culoare mov sunt perfecte pentru botezul unei fetite care poartă și ea o rochiță în această culoare,  accesorizată cu fir irizant argintiu.Opțional, săculetii se personalizează cu eticheta pe care se trece numele bebelușului și data evenimentului sau data nașterii.

Mărturiile din sârmuliță

Realizați în formă de cărucior de mici dimensiuni vor fi alegerea ideală pentru prima petrecere importantă din viața copilului vostru. Oferiți-le celor dragi cu ocazia botezului unei fetițe, de exemplu, mărturii cărucioare din sârmă vopsite în roz.

Ele se dăruiesc invitaților cu drajeuri sau alte obiecte simpatice, cum ar fi botoșeii ceramică roz, suzeta din sticlă sau chiar un biberon în miniatură.