Home » Life & Style » Un bărbat a vândut tot ce avea ca să cumpere o bicicletă uzată. A pedalat 9600 de km pentru a găsi femeia vieții sale

Un bărbat a vândut tot ce avea ca să cumpere o bicicletă uzată. A pedalat 9600 de km pentru a găsi femeia vieții sale

Ileana Mladinoiu / 27.03.2021, 13:16
Un bărbat a vândut tot ce avea ca să cumpere o bicicletă uzată. A pedalat 9600 de km pentru a găsi femeia vieții sale

Dacă veți crede că dragostea adevărată este menită să fie scenarizată doar în filmele de la Bollywood, povestea indianului, un artist supradotat ce provenea dintr-o familie săracă, care  a parcurs cu bicicleta 9600 km pentru a se căsători cu femeia vieții sale, are menirea să vă demonstreze că vă aflați într-o eroare.

Adevărata poveste de dragoste dintre un indian și o suedeză

Indianul Pradyumna Kumar Mahanandia sau „PK”, aparținea unei familii sărace din cauza căreia nu a putut primi o educație adecvată. Cu toate acestea, era un artist supradotat. În 1949, a mers la Colegiul de Artă din New Delhi și a început să devină popular în realizarea de portrete.

“Când m-am născut, mi s-a spus că voi lucra în culori și artă”, a mărturisit “PK” pentru National Geographic. “Am desenat foarte repede.” De precizat că la nașterea lui, un medium a făcut o predicție ce nu vorbea doar despre schițe: “părinților mei li s-a spus că soția mea va veni dintr-o țară îndepărtată, că va fi din semnul Taurului și că ar avea o pădure întinsă”. Iar profeția urma să se împlinească.

Pradyumna Kumar s-a stabilit în New Delhi, unde a început lupta pentru supraviețuire, reușind să-și facă un nume, desenând portrete la Connaught Place, deși polițiștii îl alungau adesea, deoarece casta sa nu permitea această activitate.

Indianul Pradyumna Kumar Mahanandia
Indianul Pradyumna Kumar Mahanandia

Într-una din zile, a pictat portretul cosmonautei Valentina Tereshkova, aflată în India pentru a o întâlni pe Indira Gandhi. Desenele sale animate dau lovitura la TV și astfel indianul devine faimos.

Într-o seară, a văzut o frumoasă tânără blondă îndreptându-se spe el, cu ochii “atât de albaștri și atât de mari, încât am crezut că se uită în mine ca la raze X”, povestește indianul. A început să tremure, s-a gândit la profeție. După ce a aflat că este și din zodia Taur și că părinții săi dețin o pădure, a înțeles că aceasta este sufletul său pereche.

Câteva săptămâni mai târziu s-au căsătorit, fiind îndrăgostiți nebunește.

Cine este Charlotte Von Schedvin, femeia care i-a devenit soție

Când a pus piciorul în New Delhi, în 1975, Charlotte Von Schedvin avea 20 de ani. Studenta suedeză își părăsise familia bogată, pentru a experimenta provocări ale generației sale. Ca de exemplu, o călătorie cu prietenii, lăsând toată bogăția și confortul de acasă, pentru a descoperi un mod fascinant de a trăi ca în filme.

“Eram patru adulți și un copil de un an”, își amintește ea, „am pus mâna pe un VW Kombi și am plecat pentru o călătorie de 22 de zile în Austria, apoi Turcia, Iran, Afganistan, Pakistan și în cele din urmă India”.

La 17 decembrie 1975, microbuzul a intrat în New Delhi și tânăra Von Schedvin și-a îndemnat prietenii să găsească Connaught Place, unde aflase că ar lucra un portretist, dorind să i se facă și ei portretul.

Mahanandia a fost cucerit de frumusețea suedezei, iar inima acesteia a fost câștigată de simplitatea indianului. Între cei doi s-a închegat o dragoste puternică. Din păcate, viața nu le-a fost deloc ușoară de la început.

Mahanandia și soția lui
Mahanandia și soția lui

Dragoste înainte și înapoi

Mahanandia a trebuit să rămână în India pentru a-și finaliza educația, dar i-a promis  iubitei sale că o va întâlni din nou. Chiar dacă o iubea mult și dorea să-și țină promisiunea, bărbatul a refuzat biletul de avion către Europa de la Charlotte și a hotărât să ajungă la ea pe propriile cheltuieli.

“Am vândut tot ce aveam și am cumpărat o bicicletă uzată”, îi spunea iubitei sale într-una dintre scrisori. Cu un sac de dormit și 80 de dolari în buzunar, a plecat pe 22 ianuarie 1977.  4 luni i-au trebuit pentru a finaliza cei 9500 de kilometri și pentru a ajunge la Göteborg la sfârșitul lunii mai.

Pentru o masă, un pat, un loc în spatele unui camion, el picta un portret al sufletelor bune care îl ajutau. În restul timpului, parcurgea aproape 70 de kilometri pe zi, condus de dragostea și încrederea în destinul său.

La fel ca într-un basm s-au căsătorit din nou și au avut doi copii frumoși. Sunt încă împreună și încă îndrăgostiți. Trăiesc acum fericiți pe coasta de vest a Suediei, convinși că viața este scrisă pentru fiecare dintre noi și că aduce fericire celor care sunt gata să lupte pentru ea.

Mahanandia este unul dintre multele exemple de oameni capabili să depășească toate greutățile pentru a fi alături de sufletul lor pereche. “PK” lucrează în calitate de consilier de artă și cultură sub guvernul suedez.

Ileana Mlădinoiu