Home » Life & Style » Unde se află și cum arată insula sub formă de delfin. FOTO

Unde se află și cum arată insula sub formă de delfin. FOTO

Voicu Costin / 14.03.2022, 20:00

Unul dintre cele mai exclusiviste locuri de pe coasta Amalfi este micul arhipelag format din trei insule mici din Positano. Peisajul spectaculos creat de o mare de un albastru cu adevărat intens  va surprinde plăcut. Una dintre cele trei insule, care este de asemenea şi cea mai mare, văzută de sus, are forma unui delfin. Cum se numeşte această insulă și cum putem admira forma acesteia?

Insula sub formă de delfin

Sirenusas, cunoscută și sub numele de Gallos, este un arhipelag de insule mici de lângă Coasta Amalfi a Italiei, între Insula Capri și 6 km sud-vest de provincia din Positano din Salerno. Ele fac parte din Arhipelagul Campanian. Numele Sirenuse face referire la sirenele mitologice despre care se spune că ar fi locuit acolo.

Unul dintre cele mai exclusiviste locuri al coastei Amalfi este micul arhipeleag format din trei insule mici din Positano, înconjurate de o mare de un albastru cu adevărat intens.

Gallo Lungo este cea mai mare insulă plasată între insula Capri și ținutul Positano și, văzută de sus, are forma unui delfin. Celelalte doua se numesc: La Castelluccia, cunoscută și sub numele de Gallo dei Briganti si La Rotonda, care este aproape circulară.

Istoria insulei Gallo Lungo

Pe lângă forma neobișnuită, această insulă are o istorie fascinantă. În primul rând, numele Sirenusas provine din cuvântul italian sirene. Legenda spune că sirenele mitologice foloseau insulele ca şi casă. Grecii antici spuneau că au capete de oameni și corp de peşti.

Gallo Lungo a găzduit odată o mănăstire și apoi o închisoare înainte ca acolo să fie construit un turn de veghe în secolul al XIII-lea. Carol al II-lea, regele din Napoli, a folosit acest turn de veghe pentru a păzi Coasta Amalfi împotriva piraților. De-a lungul anilor, responsabilitatea pentru insulă a fost transmisă prin diferiții gardieni ai turnului. Cu toate acestea, odată ce Italia a devenit o țară unificată în secolul al XIX-lea, proprietatea a trecut în orașul Positano.

Dar povestea nu se termină aici. În cele din urmă, orașul a vândut insula unui proprietar privat care, la rândul său, a vândut-o coregrafului rus Leonide Massine în 1919. Massine a transformat insula într-o reședință privată, instalând chiar și un studio de dans în vechiul turn de veghe. Și-a construit propria vilă pe locul ruinelor romane, urmând sfatul prietenului și faimosului arhitect Le Corbusier.

Odată ce Massine a murit, insula a fost cumpărată de un alt dansator rus, Rudolf Nureyev. Renumitul balerin este considerat de unii, cel mai bun din generația sa. În 1961, a ocolit KGB-ul și a dezertat în Occident, primul artist important care a făcut acest lucru. Acest lucru a provocat o senzație internațională și a continuat să danseze pentru Baletul Regal din Londra și a fost director al Baletului Operei din Paris.

Insula poate fi vizitată

Începând din 1988 până la moartea sa în 1993, Nureyev a trăit pe insulă. A actualizat decorul vilei pentru a se potrivi gusturilor sale și a făcut un efort considerabil pentru a îmbunătăți alimentarea cu apă și a cultiva grădinile.

La câțiva ani după moartea sa, Gallo Lungo a revenit în mâinile italienilor când dezvoltatorul hotelier Giovanni Russo l-a achiziționat în 1996. Acum, pe lângă faptul că folosește insula ca reședință privată, el o şi închiriază proprietatea unor oaspeți.

Dacă doriți să explorați această insulă în formă de delfin, bogată în istorie, va trebui să închiriați din timp această reședință. Deși oricine are voie să înoate în apele din jurul insulei, numai oaspeților li se permite să andocheze și să păşească pe insulă.