Home » Life & Style » Unde se află și cum arată lacul din România care are forma României

Unde se află și cum arată lacul din România care are forma României

Alexandru Cazacu / 20.02.2021, 09:42

Nu mulți sunt cei care știu acest lucru, însă, în țara noastră există un lac care forma României. Acesta este situat în Munții Rodnei și are o suprafață de 3.450 de metri. Mai multe detalii despre lacul care are forma României, veți afla în continuarea articolului.

Unde se află și cum arată lacul care are forma României

După cum vă spuneam, în țara noastră există un lac care are forma României. Mai exact, este vorba despre lacul Iezer din Munții Rodnei. Acesta este situat la o altitudine de 1.840 de metri, la poalele Vârfului Pietrosu din zona Maramureșului. Anual, lacul este vizitat în perioada verii de 30-40 de turiști curioși, zilnic. Aceștia sunt atrași de forma incredibilă a lacului, asemănătoare cu cea a României. Însă, la sfârșit de săptămână numărul acestora se poate dubla.

Lacul este de tip glaciar și are o adâncime de 2,5 metri și o lungime de 84 de metri. Deoarece lacul este glaciar, apa acestuia este foarte rece pe tot parcursul anului. Cei care vor să viziteze acest lac, au de parcurs aproximativ 5 kilometri pe jos. De asemenea, lacul Iezer face parte din rezervația Pietrosul mare, situată în apropierea orașului Borșa. Chiar înainte de lac se află stația meteo și multe locuri de camping.

Lacuri de vizitat în România

În țara noastră există o mulțime de lacuri deosebite, care merită vizitate. Acestea te vor relaxa și te vor încânta cu peisaje extraordinare. În cazul în care ai ceva timp liber și nu știi unde să mergi să te bucuri de natură, mai jos vei găsi o listă cu câteva dintre cele mai frumoase lacuri din țara noastră.

Lacul Sfânta Ana

Fiind singurul lac vulcanic din România, Lacul Sfânta Ana se află în Harghita. Acest minunat lac are o suprafață de 19 hectare, o adâncime de aproximativ 7 metri și s-a format pe fundul craterului unui vulcan stins.

Lacul Bâlea

Anual, foarte mulți turiști vizitează Lacul Bâlea. În special, datorită faptului că este situat pe Transfăgărășan. Lacul glaciar se află la o altitudine de 2034 de metri, în Munții Făgăraș și are o adâncime de 11 metri.

Lacul Vidraru

La fel ca și lacul Bâlea, Lacul Vidraru este situat pe Transfăgărășan, în apropierea barajului cu același nume. Acesta este înconjurat de priveliști minunate și poți găsi mai multe locuri în care să te relaxezi în această zonă.

Lacul Roșu

De asemenea, Lacul Roșu are foarte mulți vizitatori anual. Dacă ajungi aici, te poți bucura de peisajele deosebite cu pădurea scufundată în lac sau poți face o plimbare cu barca. Mai mult de atât, aerul din zonă este foarte bogat în aerosoli.

Unde se află arată lacul din România care are forma României
Lacuri din România: Lacul Roșu

Lacul Bolboci

Fiind un lac artificial de acumulare, Lacul Bolboci este situat în apropiere de Sinaia. Este bine de știut că, de aici poți ajunge ușor la Peștera Ialomicioarei, Lacul Scropoasa sau la Cabana Babele. Aici te vei putea bucura de asemenea de peisaje minunare, care cu siguranță te vor încânta.

Lacul Albastru

Cu siguranță acest lac te va minuna. Lacul Albastru este singurul lac din lume care ăși schimbă culoarea în funcție de lumină și anotimp. Acest lac poate trece de la albastru-deschis la verde-smarald sau chiar maro. Motivul pentru care culoarea își schimbă culoare îl reprezinta compușii sulfuroși.