Home » Life & Style » Vedete din România și din afară care au făcut închisoare. Pentru ce fapte au fost trimise în spatele gratiilor

Vedete din România și din afară care au făcut închisoare. Pentru ce fapte au fost trimise în spatele gratiilor

Manolică Anca / 23.03.2021, 15:32
Vedete din România și din afară care au făcut închisoare. Pentru ce fapte au fost trimise în spatele gratiilor

Deși mulți se simt atrași de lumina reflectoarelor și cred că vedetele au o viață perfectă, ei bine, nu este deloc așa. Şi acestea au trecut prin drame, şi acestea au avut parte de momente delicate, unele dintre ele ajungând și după gratii în urma unor abateri comise. Pentru că în fața legii suntem sau ar trebui să fim cu toții egali. Iată câteva vedete din România și din afară care au făcut închisoare.

Vedete din România care au făcut închisoare. Brigitte Pastramă

Brigitte Pastramă și Ovidiu Torj
Brigitte Pastramă și Ovidiu Torj

Brigitte Pastramă a avut un trecut foarte tumultuos, pe care nu are cum să îl dea uitării. Actuala soție a lui Florin Pastramă făcut puşcărie, împreună cu Ovidiu Torj, fostul ei soţ. În noaptea de 16 spre 17 februarie 2003 a sechestrat şi bătut cu sticle de plastic pline cu apă doi bărbaţi, în clubul Discoland, din Timişoara. Aceștia îi datorau 5.000 de euro. Iniţial, Brigitte a fugit de poliţişti, însă s-a predat câteva zile mai târziu. A petrecut doi ani la închisoare, fiind eliberată anticipat. Ulterior, aceasta a divorțat de Torj, iar viaţa ei s-a schimbat radical după ce l-a cunoscut pe Ilie Năstase. Și acest mariaj a eșuat, și, în prezent, ea este căsătorită cu Florin Pastramă.

Cătălin Botezatu a fost arestat în Italia

Vedete din România și din afară care au făcut închisoare
Vedete din România și din afară care au făcut închisoare

Cu toții îl știu ca cel mai de succes designer român, însă puțini știu cunosc și partea mai întunecată din trecutul lui. În 1996, Cătălin Botezatu a fost arestat și încarcerat într-o închisoare de maximă securitate din Cremona, Italia, după ce a fost acuzat în ţară de bancrută frauduloasă. După câteva luni petrecute în Italia, acesta a fost extrădat şi plasat în arestul Penitenciarului de la Rahova. Pe 14 martie 1997 a fost eliberat, dar acest eveniment trist din viața sa l-a făcut să se gâdească să își pună capăt zilelor.

„Am fost în mijlocul unui conflict, al unei mafii politice şi financiare ale acelei perioade. Am fost victime, dacă stăm să ne gândim, dar nu aş vrea să mă victimizez. Am luat un credit pentru că am fost puşi în imposibilitatea de a plăti salariile. Aveam foarte multe ferme, aveam foarte mulţi salariaţi şi pentru că toate conturile firmei noastre pe vremea aceea au fost blocate în mod intenţionat, tocmai pentru a ne determina să cotizăm mai mult, a trebuit să luăm bani de undeva. Am făcut un credit pe care l-am garantat cred că de zece ori mai mult decât valora el. L-am luat şi l-am dat asociatului meu pentru a plăti acele datorii”, a povestit Cătălin Botezatu.

Vedete din România care au făcut închisoare. Sişu

Sișu a fost arestat de mai multe ori din cauza drogurilor
Sișu a fost arestat de mai multe ori din cauza drogurilor

Sişu, fostul membru al formației La Familia, are și el un trecut extrem de controversat. Acuzat prima dată pentru trafic de droguri de mare risc şi deţinere pentru consum, apoi doar pentru consum de droguri şi condamnat a treia oară din nou pentru trafic în 2009, acesta s-a luptat ani buni cu acest viciu extrem de periculos. De asemenea, pe numele acestuia au fost înregistrate și mai multe plângeri la poliție, fosta lui soție acuzându-l în repetate rânduri de violență domestică. La un moment dat, aceasta a primit și un ordin de restricție împotriva lui.

Cristi Borcea

Vedete din România care au făcut închisoare. Cristi Borcea
Vedete din România care au făcut închisoare. Cristi Borcea

Și Cristi Borcea a cunoscut viața din spatele gratiilor. Pe 4 martie 2014, Cristi Borcea a fost condamnat la șase ani și patru luni de închisoare cu executare în Dosarul Transferurilor, fiind eliberat condiționat în iulie 2018 după ce executase 4 ani și patru luni din pedeaspă. Totuși, bucuria libertății nu a durat mult, deoarece Borcea a fost condamnat din nou la cinci ani de închisoare, în februarie 2019, în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Constanța. A fost eliberat condiționat în noiembrie 2019.

Miron Cozma

Miron Cozma
Miron Cozma

Fostul lider al minerilor, Miron Cozma, a fost condamnat la 18 ani de închisoare pentru violenţele din septembrie 1991. Iar după 7, respectiv 10 ani de puşcărie a mai primit alte două condamnări pentru evenimentele din ianuarie-februarie 1999. Deşi a fost graţiat de Ion Iliescu, acesta a trebuit să mai stea la puşcărie până în decembrie 2007, având interdicţie de a intra în Petroşani şi Bucureşti până în 2012.

Vedete din afară care au făcut închisoare. Paris Hilton

Vedete din afară care au făcut închisoare. Paris Hilton 
Vedete din afară care au făcut închisoare. Paris Hilton

Paris Hilton a fost de nenumărate ori în vizorul poliţiei. Aceasta a fost arestată în anul 2000 din cauza consumului de droguri, fiind găsită la volan sub influenţa substanţelor interzise. A stat doar 23 de zile închisă, urmând ca, peste 10 ani, poliţia să găsească asupra ei o cantitate mică de cocaină. În urma acestui eveniment, aceasta a stat doar o singură seară după gratii.

Robert Downey Jr.

Robert Downey Jr.
Robert Downey Jr.

Robert Downey Jr. este foarte cunoscut pentru stilul rebel de viaţă pe care l-a avut încă de tînăr. Acesta a petrecut un an în spatele gratiilor după ce a consumat tot felul de droguri şi a ajuns să doarmă în patul unui vecin. Ulterior, a fost internat în mai multe clinici de dezintoxicare, reușind, într-un final, să renunțe definitiv la droguri.

Vedete din afară care au făcut închisoare. Mike Tyson

Mike Tyson
Mike Tyson

În 1991, Mike Tyson a fost găsit vinovat într-un caz de viol, executând 36 de luni de puşcărie. Fostul campion la categoria grea a fost eliberat în martie 1995, după ce a executat doar jumătate din pedeapsă. În închisoare, acesta a trecut la religia musulmană şi şi-a schimbat numele în Malik Abdul Aziz.