Home » Life & Style » Viața și cariera lui Mirel Rădoi. 4 detalii nebănuite despre selecționerul României

Viața și cariera lui Mirel Rădoi. 4 detalii nebănuite despre selecționerul României

Bucur Ioana / 19.10.2020, 14:29

A pus piciorul pe mingea de fotbal când era copil. Și-a cunoscut marea iubire, dar au decis să își țină dragostea un secret. Viața lui Mirel Rădoi este, poate, chiar mai spectaculoasă decât cariera sa. 4 detalii nebănuite despre selecționerul României!

Mirel Rădoi, o viață ca un scenariu de film. 4 detalii nebănuite despre selecționerul României

Selecționerul naționalei de fotbal a României s-a născut pe 22 martie 1981, în Drobeta-Turnu Severin. Întâia oară când a pus piciorul pe o minge de fotbal, Mirel Rădoi avea opt ani. Și-a început viața pe teren în poartă, apoi ca fundaș. În timpul unui meci oficial din campionatul destinat juniorilor republicani, cele două goluri pe care le-a înscris l-au pus în vizorul lui Sorin Cârțu, antrenorul echipei Extensiv Craiova. Două săptămâni mai târziu, Mirel Rădoi semna pentru ei. Pentru a-l aduce la echipa sa, Cârțu a scos din propriul buzunar 6.000 de dolari, pentru a acoperi plata transferului, fiind convins că pusese mâna pe un talent uriaș. A fost vrut și de Dinamo București. Șase luni mai târziu, Mirel Rădoi era „furat” de Steaua.

Pentru Mirel Rădoi, clubul din Ghencea, care îl avea ca antrenor, la acea vreme, pe Victor Pițurcă, a plătit 100.000 de euro. Prima zi în vestiarul Stelei a fost fost un „șoc pozitiv” pentru sportiv: „A fost un șoc în sensul pozitiv. M-am trezit în vestiar cu Baciu, Miu, Belodedici, jucători pe care îi vedeam la televizor, parcă era un vis”, a povestit Mirel Rădoi.

Viața și cariera lui Mirel Rădoi. 4 detalii nebănuite despre selecționerul României
Viața și cariera lui Mirel Rădoi. 4 detalii nebănuite despre selecționerul României

Mirel Rădoi, medaliat de președintele României

Evoluțiile sale spectaculoase în echipamentul roș-albastru i-au adus banderola de căpitan al celei mai titrate formații de club din România. Pe 29 martie 2006, Mirel Rădoi a scris o pagină de istorie, primind Medalia „Meritul Sportiv” clasa a II-a cu o baretă chiar de la președintele României, Traian Băsescu, după ce făsuse parte din lotul echipei FC Steaua București ce obținuse calificarea în sferturile Cupei UEFA 2005-2006.

Pactul secret pe care Mirel Rădoi îl are cu soția sa, încă de la începutul relației

Când nu este pe teren, Mirel Rădoi este un tată și soț devotat. De mai bine de 21 de ani, selecționerul României își împarte viața cu Viviana. Cei doi formează un cuplu din 1999. S-au căsătorit religios în 2002, după trei ani de relație, avându-i ca părinți spirituali – nași – pe Luminița și Gigi Becali. Cununia civilă a venit abia șapte ani mai târziu, în 2009, în mare secret. Nașul lor a povestit cum selecționerul naționalei de fotbal a României a trebuit să se învoiască de la un cantonament pentru a ajunge la ceremonie.

Mirel Rădoi și Viviana au împreună trei copii: un băiețel pe nume Dennis și două fetie superbe Ingrid și Katie Alisha. Creșterea și educația copiilor sunt prioritare pentru soția lui Mirel Rădoi. Cu toate astea, îi este mereu alături soțului ei, sprijinindu-l în cele mai importante momente din cariera sa, inclusiv decizia de a se retrage ca jucător pentru a deveni antrenor.

Viața și cariera lui Mirel Rădoi. 4 detalii nebănuite despre selecționerul României

Un apropiat al celor doi a declarat pentru impact.ro, că cei doi au o așa zisă convenție secretă, pe care o respectă încă de la începuturile lor:

„După cum ați putut observa, majoritatea soțiilor și iubitelor de fotbaliști sunt prezente în tribune, mai ales la meciurile importante. Viviana, niciodată. Ei nu i-a plăcut niciodată să apară în mass media, să fie persoană publică. De aceea nici nu ați văzut-o la vreun eveniment. Acesta a fost pactul dintre ei. Ca ea să nu fie prezentă nici măcar la meciuri, tocmai pentru a nu intra în atenția publicului și a presei. Însă, a urmărit de acasă fiecare meci al lui Mirel, fără exceptie. Ei sunt o familie foarte liniștită și sunt extrem de uniți. Rar am văzut doi oameni care să se respecte și fie loiali precum sunt Mirel și Viviana.”