Home » Life & Style » Vine vara și nu vă place cum arătați. V-ați neglijat complet. Ce puteți face în ceasul al doisprezecelea

Vine vara și nu vă place cum arătați. V-ați neglijat complet. Ce puteți face în ceasul al doisprezecelea

Ileana Mladinoiu / 21.05.2021, 16:19
Vine vara și nu vă place cum arătați. V-ați neglijat complet. Ce puteți face în ceasul al doisprezecelea

Așteptăm vara ca pe un sezon de promisiuni. Soare, lumină, căldură și credința că toate problemele se vor rezolva mai ușor. Cu toate acestea, veți avea curajul să vă priviți cu un ochi critic, fără indulgență, atunci când veți pune prima dată costumul de baie?

Cum te poți pregăti pentru sezonul estival

Starea părului, a pielii, a mâinilor și picioarelor vă satisface pe deplin? Poate considerați că faceți parte din categoria de femei care se bazează pe faptul că totul se va aranja de la sine. Că vara, atât părul, cât și pielea pot fi lăsate să respire fără a fi nevoie de îngrijiri speciale.

Sau că bronzarea pielii poate fi o metodă de camuflare a imperfecțiunilor ei. Nu poate fi decât politica struțului care la apropierea unui pericol își bagă capul în nisip ca să nu mai vadă nimic. Ceea ce nu se vede, nu există.

Dar nu uitați că ceilalți nu sunt obligați să nu vă observe defectele. Dacă dumneavoastră însevă nu vă vedeți, acoperindu-vă cu un nor de indulgență, la ceilalți, lumina puternică a verii poate dezvolta simțul critic.

În general, așteptați totul de la concediu. Repetați, sunt obosită, dar mă voi odihni în concediu. M-am îngrășat cu 3 kg, voi slăbi în concediu. Am pielea uscată, dar mă voi îngriji în concediu.

Credeți oare că un concediu este panaceu universal?

Concediul este reușit dacă vă îngrijiți în prealabil, dacă-l primiți într-o formă fizică bună. Dacă vă simțiți obosită și dacă nu vă satisface fizicul dumneavoastră, va fi destul de greu să găsiți în această perioadă destinderea, odihna adevărată.

Sezonul estival
Sezonul estival

Ce puteți face în ceasul al doisprezecelea

Începeți cu puțin regim pentru recăpătarea siluetei. Faceți o vizită la coafor pentru îngrijirea părului. Apoi, câteva băi de ulei cald pentru pregătirea lui la expunerile la soare, mai ales dacă mergeți pe litoral. Apa mării și soarele au efecte bune asupra pielii capului, dar usucă părul. Alegeți o coafură comodă, tundeți-vă părul ca să fie ușor de întreținut.

Faceți o vizită la cosmeticiană, ca să vă pună pielea la punct. Aplicați de trei ori pe săptămână căte o mască de fructe. Striviți într-un mojar fructele curățate de piele (caise, piersici) și amestecați-le cu puțin zeamil și smântână până capătă consistența unei paste.

De două ori pe săptămână masați pielea de pe tot corpul cu ulei de porumb sau floarea-soarelui. Acoperiți-vă cu un capot vechi. Lăsați uleiul să acționeze 30-60 de minute, apoi faceți o baie. În celelate zile, când nu folosiți ulei, aplicați după duș o emulsie.

La baie, frecați-vă tălpile cu piatră ponce și aplicați o cremă bună pentru picioare. Această cremă o veți întrebuința zilnic, dacă nu în tot timpul anului, cel puțin vara, când pielea de pe picioare are tendința să se usuce și să se îngroașe. Epilați părul de prisos de pe brațe, picioare și regiunea subsuorilor.

Când soarele va deveni foarte puternic, bronzați-vă corpul, dar menajați-vă fața. Tenul se bronzează suficient când vă mișcați sau când sunteți în apă. Fiecare știm în jurul nostru o bunică ce are ten frumos și fără riduri. În generația ei, nu erau la modă expunerile “barbare” la soare.