Home » Politică » Alegeri parlamentare: probleme în Iași, o femeie anchetată pentru vot multiplu

Alegeri parlamentare: probleme în Iași, o femeie anchetată pentru vot multiplu

Redactia Știri / 11.12.2016, 11:26
Alegeri parlamentare: probleme în Iași, o femeie anchetată pentru vot multiplu

Există și probleme la aceste alegeri parlamentare. Un caz de vot multiplu a fost înregistrat în Iași, iar o femeie este anchetată de Poliție. 

În cadrul acestui tur de alegeri parlamentare, o femeie din Voinești, localitate din Iași, este anchetată de Poliția Județului Iași, fiind acuzată de vot multiplu.

Femeia este chiar membră în comisia unei secții de vot pentru alegerile parlamentare și ar fi votat și pentru soțul ei care, potrivit acesteia, nu s-ar fi putut prezenta el însuși la vot.

Potrivit reprezentanţilor BEJ Iaşi, sesizarea a fost trimisă către Poliţia Judeţului Iaşi, care va face cercetări pentru vot multiplu, potrivit News.ro.

În judeţul Iaşi, 747.609 de persoane sunt aşteptate la urne, până la ora 10.45 votând 49.733 de alegători, adică 6,65%. Se înregistrează o prezenţă mai ridicată în mediul urban, iar în multe secţii din municipiul Iaşi prezenţa trece de 10 la sută.

Judeţul Iaşi va avea 17 parlamentari în urma scrutinului din 11 decembrie, cinci senatori şi 12 deputaţi.

Înainte de a afla care sunt rezultatele la alegerile parlamentare 2016, merită menționat faptul că, într-un sondaj IRES, PSD ocupă o poziție fruntașă. Mai exact, PSD ar urma să înregistreze 44% din votul românilor, pe locul doi fiind PNL cu 27%. USR s-ar situa pe poziția a treia, dar ar urma să primească numai 7% din voturi.

Dacă nu ați ieșit încă la vot, dar vă pregătiți să faceți acest lucru, avem acest articol în care vă spunem unde se votează și ce acte sunt necesare cu ocazia acestor alegeri parlamentare.