Home » Politică » Alegeri parlamentare: PSD acuză PNL că încă face campanie electorală

Alegeri parlamentare: PSD acuză PNL că încă face campanie electorală

Redactia Știri / 11.12.2016, 14:11
Alegeri parlamentare: PSD acuză PNL că încă face campanie electorală

Campania electorală pentru aceste alegeri parlamentare a luat sfârșit, însă PSD acuză PNL că a continuat-o și în ziua votului, lucru complet interzis. 

Pe parcursul acestor alegeri parlamentare s-au înregistrat mai multe incidente. Unul dintre ele a avut loc în Alba, unde filiala locală a PSD a depus plângeri la BEC Alba și la Inspectoratul Județean de Poliție pentru că PNL ar fi continuat să-și facă campanie electorală pe rețelele sociale.

Aceste acuzații sunt susținute și într-un comunicat de presă remis de PSD Alba către news.ro. ”PNL sau lideri PNL (Florin Roman, Ion Dumitrel, Mircea Hava) au distribuit pe reţele de socializare mesaje sponsorizate de îndemn la vot sau îndemnuri directe la vot. Aceste fapte sunt interzise de legea electorală şi constituie contravenţie”, se arată în comunicatul PSD Alba, transmis cu ocazia alegerilor parlamentare.

 

Plângerea privind campania electorală pare să fie întemeiată, având în vedere că BEJ Alba a admis plângerea formulată de PSD Alba şi, prin decizia nr. 33, a dispus ca PNL să retragă postările respective. De asemenea, membrii BEJ Alba au transmis sesizarea PSD Alba către Inspectoratul Judeţean de Poliţie Alba pentru verificarea acesteia şi luarea măsurilor legale. Deocamdată nu a fost nispusă nicio sancțiune.

Au fost înregistrate 18 sesizări privind probleme la alegerile parlamentare. Cele mai multe dintre ele s-au înregistrat în mediul urban, adică 11, potrivit purtătorului de cuvânt al MAI. Dintre ele amintim cazul unui bărbat care a încercat să voteze fără a avea drept de vot și cazul unei femei care a încercat să voteze cu o carte de identitate expirată, având la ea și cartea de identitate nouă.

Înainte de a afla care sunt rezultatele la alegerile parlamentare 2016, merită menționat faptul că, într-un sondaj IRES, PSD ocupă o poziție fruntașă. Mai exact, PSD ar urma să înregistreze 44% din votul românilor, pe locul doi fiind PNL cu 27%. USR s-ar situa pe poziția a treia, dar ar urma să primească numai 7% din voturi.

Dacă nu ați ieșit încă la vot, dar vă pregătiți să faceți acest lucru, avem acest articol în care vă spunem unde se votează și ce acte sunt necesare cu ocazia acestor alegeri parlamentare.